Hallo leuke mensen! Het is vrijdag en het is zonnig en ik lééf voor dit weer. Ook al is het pas maart, ik zit al helemaal met m’n hoofd in summer vibes en dat merk je bij mij ook meteen op de eettafel. Tijd voor een salade! 😀
Gisteravond maakte ik een Italiaanse broodsalade, wat echt het beste voedsel ooit is. Het is een salade waarin je grote stukken zelfgemaakte croutons (brood met olie, knoflook en zout) verwerkt en dat maakt het zo zo zo lekker.
In de Italiaanse broodsalade van vandaag ga ik o.a. aan de slag met mozzarella, parmaham, tomaten, citroen en basilicum. Het belooft echt een heerlijk maaltje te worden, dus waar wacht je nog op? Aan de slag met deze Italiaanse broodsalade met mozzarella!
Italiaanse broodsalade met mozzarella
Ingrediënten
- 50 gr parmaham
- 1 bol buffelmozzarella
- 400 gr lekkere tomaten: tomaatjes, cherry, verschillende kleuren, groottes: kies wat jij lekker vindt
- 75 gr gemengde sla
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 1 citroen (alleen rasp van de schil)
- een paar blaadjes verse basilicum
- Balsamico siroop
- 4 sneetjes brood (mag oud brood zijn)
- 100 gr groene asperges
Instructies
- Snijd de groene asperges in stukjes en bak in een scheut olijfolie op hoog vuur eventjes aan. Ze zijn goed als er een paar stukjes bruin gaan kleuren en er dus gegrild uitzien.
- Snijd de tomaten en ham in grove stukken en meng alvast met de gemengde sla in een grote kom. Doe de gebakken asperges er ook bij.
- Snijd mozzarella in stukjes en voeg toe aan de salade.
- Snijd brood in grove stukken. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en pers er twee tenen knoflook in uit. Voeg meteen het brood toe aan de pan en bak op middelmatig vuur rondom een beetje goudbruin.
- Rasp de citroen en doe dit bij de sla. Doe er ook wat verse blaadjes basilicum bij.
- Doe nu alles voor de salade in een grote bak, mocht je dat nog niet gedaan hebben. En meng het dan door elkaar. Dus je hebt een grote bak met sla, mozzarella, tomaten, asperges, parmaham, citroen, basilicum en knapperig gebakken brood.
- Spuit er een beetje balsamico siroop overheen en hussel nog eens door elkaar.
- Serveer de salade in diepe borden en top nog een keertje af met een beetje balsamico siroop. Eet smakelijk!
- Het is de bedoeling dat het brood een beetje sompig wordt in de salade, dus dit is niet erg. Niet super klef, want je hebt het net wel lekker knapperig gebakken, maar een beetje sompig is goed :D. Enjoy!
Ik vond dit echt een súper lekker recept voor Italiaanse broodsalade met mozzarella en heb het in een noodvaart opgegeten. Alle smaken kloppen en het is verrukkelijk. Vooral de toevoeging van citroen en basilicum zijn tof, maar ook de balsamico (die het een beetje zoetig maakt) is geweldig. Maar goed; ik had op zich niet anders verwacht, want dit maaltje zit vol met dingen die ik heel erg lekker vind (parmaham, mozzarella, basilicum, croutons). Mjam!
Ik hoop dat het jou net zo smaakt als mij en hoor het graag als je ‘m klaarmaakt. Wist je dat je sinds kort ook reviews op recepten hieronder achter kan laten? Dat helpt mijn recepten scoren in google, dus mocht je dit nou vet lekker vinden, wil je hieronder dan sterren geven? Dank je wel!!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Salina zegt:
Ik heb dit recept als basis aangehouden en mijn eigen draai eraan gegeven. Veldsla met cherrytomaten, truffelburrata, gemarineerde tomaatjes, prosciutto crudo en dezelfde balsamico siroop eroverheen. En het brood gebakken in olijfolie en knoflookpoeder. Heel erg lekker maar omdat mijn eigen toevoegingen toch net dat beetje extra gaven (truffelburrata hellooo) 4 sterren ipv 5 haha.
leonie zegt:
Omggggg wat een heerlijke toevoeging dit!
Salina zegt:
Ik lees het nu pas, maar YES it is! Truffelburrata verkopen ze van zanetti soms bij mijn AH, ergens anders heb ik het nog niet gezien haha!
leonie zegt:
Nee same en mijn AH heeft het inmiddels ook niet meer… Sad