Hallo fijne mensen en welkom bij wederom een lekker zomers gerecht. Op zonnige dagen heb ik ontzettend zin in lekkere frisse gerechten en een van de dingen die dan meteen in de menukaart in m’n hoofd naar voren komt, zijn fresh springrolls. Super makkelijk zelf klaar te maken, ontzetten lekker en bovendien leuk om op te eten.
Ik deel vandaag een recept voor fresh springrolls met mango, garnalen, ei en avocado en het leuke aan dit recept is dat je alle ingrediënten gewoon in bakjes op tafel zet en dat iedereen zelf z’n springrolls mag rollen.
Al met al met je zo’n 15-20 minuten bezig met de voorbereiding en dan kan je aan tafel om zelf de fresh springrolls met mango te rollen. Iets wat helemaal niet moeilijk is en juist leuk en gezellig om te doen. Tel daar nog bij op dat ik springrolls altijd in de categorie ‘best gezond’ plemp, omdat het vol zit met groentes, onbewerkt voedsel (peen julienne, komkommer, avocado, mango, etc) en je hebt ‘t plaatje compleet. Als je nu nog niet overtuigd bent… Had ik al gezegd dat dit super lekker is? Oké aan de slag dan!!
Fresh springrolls met mango en garnalen
Ingrediënten
- 100 gr rijstvellen
- 2 avocado's
- 1 eetrijpe mango
- 200 gr garnalen
- beetje spinazie
- 100 gr peen julienne
- 4 eieren
- 4 el hoisin saus
- 2 el sojasaus
- 1/2 komkommer
Instructies
- Zet 7 kommetjes klaar.
- Snijd komkommer in kleine stukjes en doe in een kommetje.
- Snijd avcoado in kleine plakjes en doe in een kommetje.
- Snijd de mango in kleine stukjes en doe in een kommetje.
- Doe de peen julienne in een kommetje.
- Doe de rauwe spinazie in een kommetje.
- Bak de garnalen even in een koekenpan rondom aan en doe dan in een kommetje.
- Kluts de vier eieren en meng eventueel met een beetje furikake (1 eetlepel). Furikake is een mengsel van zeewier en sesam en kan net even wat extra smaak geven aan je gerecht. Het is geen must, maar mocht je het in huis hebben (of tegenkomen bij de toko of bestellen via crisp), doe het dan door je ei heen. Bak vervolgens wat roerei en doe het in een kommetje.
- Zet een grote kom water op tafel en leg de rijstvellen ernaast.
- Je rolt de springrolls als volgt: dompel het rijstvel 2 seconden helemaal onder water in de kom. Leg hem dan op je bord en ga hem snel vullen, voordat het vel helemaal slap wordt. Vul de springrolls met: spinazie, peen julienne, avocado, mango, komkommer, ei, garnalen en eventueel nog wat extra furikake. Doe de springroll niet te vol. Vouw 'm vervolgens dicht en rol op. Je merkt dat het rijstvel nu zacht begint te worden en dat is goed, maar je wil 'm voor die tijd dicht hebben, anders wordt het heel moeilijk.
- Bij de springrolls serveer ik een mengsel van hoisin en sojasaus om de springrolls in te dippen. Ik eet er ongeveer 4 per persoon. Enjoy!
En dat beste mensen, is een super lekker recept voor fresh springrolls met mango. Ik ben hier helemaal fan van. De smaken zijn perfect bij elkaar: de mango maakt het zoet, de komkommer fris, de peen julienne en spinazie is een lekkere basis, de garnalen en ei zijn leuke smaakmakers. Echt: dit is top. Ook een dikke aanrader vond ik die dip van hoisin met sojasaus. Helemaal heerlijk.
Oh en die furikake vond ik echt een geweldige toevoeging, maar dat moet je wel ff toevallig in huis hebben. Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor alleen sesamzaadjes, óf zelf furikake maken met zeewier uit de supermarkt (van die nori vellen) die je ff samen met sesamzaadjes in de keukenmachine doet. Ik denk dat je dan wel ongeveer een zelfde soort goedje krijgt. NICE.
Mocht je dit recept nou ook zo lekker vinden als ik, wil je dan hieronder een review achterlaten? Dat helpt mijn blog goed scoren in google als mensen zoeken op fresh springrolls met mango en dan kunnen meer mensen dit lekkere recept maken. THANKS!
Wist je trouwens dat het eigenlijk summerrolls zijn en helemaal geen fresh springrolls? Springrolls zijn namelijk loempia’s, maar ergens in recepten-land is dit ooit fout gegaan en noemen de meeste mensen de fresh summerrolls, dus fresh springrolls. Dus ik houd dat maar aan… Maar het klopt niet. Snap jij het nog? ;-).
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!
Marley zegt:
Kun je deze ook goed van te voren maken voor een picnic denk je?
leonie zegt:
Ja perfect juist! Wel even verpakken in bakpapier, zodat ze niet totaal aan elkaar gaan kleven!
Anna zegt:
Heerlijk!!
leonie zegt:
Fijn om te lezen 😀