Hotspots aan zee: mijn favoriete strandtenten

Hoi! Ben je opzoek naar hotspots aan zee, bijvoorbeeld in Zandvoort aan zee, het leukste restaurant van Noordwijk of wil je weten waar je moet neerstrijken als je in Bloemendaal aan zee bent? Dan zit je hier goed. Ik woon inmiddels ruim drie jaar in Haarlem en stap regelmatig op de fiets, in de trein of in de auto voor een uitstapje naar het strand en strijk altijd wel neer bij een fijne strandtent voor een lunch, borrel of diner.

In deze blogpost deel ik een overzicht van mijn favoriete strandtenten aan de Nederlandse kust.

Deze blogpost wordt regelmatig geüpdatet, zodat je altijd op de hoogte bent van mijn recente ontdekkingen aan de Nederlandse kust. Let’s beach!

Hotspots in Zandvoort aan zee

Noosa
Comfortabele banken, gezellige lichtsnoeren en parasolletjes, daybeds én een hele goede kaart. Ik zeg: wat wil je nog meer?! Bij Noosa zit je echt wel goed. Bovendien is de wifi er op het terras vrij goed, dus je kan er zelfs naartoe om een middagje aan het strand ‘te werken’.

Als je bij Noosa bent, dan moet je zeker de bao bun met kip bestellen: daarvoor kom ik echt speciaal naar deze strandtent. Ook de iberico ribs zijn lekker, net als de burrata salade. De tuna taco vond ik niet zo, maar verder staan er nog zó veel gerechten op de kaart die ik ook uit wil proberen. En zowel voor alcoholische als non alcoholische dranken is de kaart hier goed. Echt een pareltje dit. Mjam!

hotspots aan zee
Dit is nou echt eentje in de categorie Hotspots aan zee!

Tijn Akersloot
Dit is bijna de laatste strandtent in Zandvoort, dus ik kom hier eigenlijk alleen met de auto, maar het is wel echt een fijne plek waar ik super vaak naartoe rijd. Je kunt er prima pizza’s eten (al zijn die van De Republiek in Bloemendaal veel beter) en het leukste daaraan vind ik dat je ook pizza’s kan afhalen om op het strand op te eten. HEERLIJK! Verder is de sfeer bij Tijn altijd goed en vind ik het gewoon echtttttt een hele fijne hotspots aan zee om naartoe te gaan.

hotspots aan zee

Tent 6
Niet alleen omdat de allerleukste ober van Nederland hier werkt (shoutout naar Ramon), ook vanwege de wijn en het eten is Tent 6 een van m’n favoriete strandtenten in Zandvoort. De rosé is geweldig, ze hebben op zondag oesters in de aanbieding (mjam) en de kaart is ook verder gewoon erg goed. Aanrader!

The Spot
Hier moet je naartoe voor de burgers. Zowel vegan als van vlees: de burgers zijn hier gewellllldig. Verder ligt het een beetje uit de richting, maar ik vind het wel echt een chille plek om te zijn. Er hangt een hele relaxte vibe en er is een groot watersport-ding bij, dus je hebt hier genoeg te kijken als je naar de zee staart. Echt een leuke plek. En oh oh oh, die burgers.

Uiteraard heb ik geen foto van de burgers, want die zijn altijd meteen op. Ondanks de enorme portie. MJAM!

Hotspots in Bloemendaal aan zee

Republiek
Een beetje posh en een beetje Ibiza-publiek, maar wel gewoon echtttt een hele fijne plek: republiek. Alles is er mooi en knap en lekker en goed. Vooral de pizza’s wil je hier eten; ik durf wel te zeggen dat de lekkerste pizza’s van het strand, hier te krijgen zijn. Verder MOET je in de winter hier ook naartoe voor de rode wijn (de Syrah is gewellllldig) én ik strijk hier vaak even neer voor een koffietje of om te werken.

In de categorie hotspots aan zee staat Republiek bij mij vrij hoog.

‘s Zomers liggen we trouwens ook regelmatig op een bedje bij De Republiek. Hartstikke duur, maar soms gewoon echt heel lekker en luxe.

Rapa Nui
Naast De Republiek zit Rapa Nui, mijn andere favoriete strandtent in Bloemendaal. Rapa is veel alternatiever en daardoor veel relaxter. Veel meer een rommeltje en I love it. Het interieur is niet hip en prachtig en dat maakt juist dat dit ook een super fijne plek is. Het eten is er trouwens fantastisch, dus Rapa is een absolute aanrader.

Dit watermeloen-drankje wil je
hotspots aan zee
Gezellig rommeltje

Woodstock ’69
Hier ben ik al heel lang niet meer geweest, maar het is wel echt een leuke plek. Helemaal aan de andere kant van Bloemendaal aan zee vind je Woodstock ’69. Echt een hele alternatieve plek en het interieur bestaat uit een bij elkaar geraapt zooitje, maar dat maakt het juist een top plek. Echt gezellig, lekker eten, lekker drinken en fijne muziek. Aanrader!

Woodstock ’69 is echt alleen in zijn categorie en dat maakt echt dat deze strandtent thuishoort in het lijstje met hotspots aan zee. Wat een unieke plek!

Hotspots in Noordwijk

Tulum
In Noordwijk ga ik eigenlijk altijd naar dezelfde plek en dat is Tulum. Echt zo’n super hippe plek, maar in tegenstelling tot dit soort hippe strandtenten in Zandvoort (lees: Hippy fish en Ubuntu), vind ik de sfeer bij Tulum echt fantastisch. Bovendien is de kaart goed, is er een enormmmmmm terras (dus bijna altijd plek) en zit je er echt rete comfortabel. Ja: ik ben gék op Tulum!

hotspots aan zee
Deze geweldige borrelplank maakt o.a. dat Tulum thuishoort in dit lijstje met hotspots aan zee.
Heerlijke lunch

Hotspots in Wijk aan zee (Noordpier)

Aloha
De Noordpier in Wijk aan zee is een plek waar ik niet vaak kom, maar áls ik er ben dan strijk ik neer bij Aloha. Ze hebben een groot terras, hele relaxte banken om op te zitten, een ontzettend goede kaart en als je hier bent dan MOET je echt de rendang of kip eten. Man o man, wat is dit een heeeeeeeerlijke plek. Echt eentje in de categorie hotspots aan zee! Ik zou hier absoluut voor omrijden. YES!

hotspots aan zee
Kijk deze meid eens genieten.

Dit waren mijn hotspots aan zee. Ik werk deze blog nog regelmatig bij als ik weer een nieuwe plek heb ontdekt. Weet jij ook een strandtent waar ik echt eens naartoe moet? Laat het hieronder weten in de comments. Dat is niet alleen handig voor mij, maar ook voor andere lezers van deze blogpost!

Surfboard huren

Wist je dat je aan de Nederlandse kust naast het bezoeken van hotspots aan zee, ook hartstikke leuk kunt surfen? Tussen mei en oktober ben ik regelmatig in het water te vinden, zowel in Zandvoort, Bloemendaal als Wijk aan zee. In Zandvoort huur ik altijd een surfboard bij The Spot of Surfana (naast Noosa). In Bloemendaal aan Zee ook bij Surfana (naast Rapa Nui) en in Wijk aan zee (Noordpier) bij Ozlines. Om te checken of de condities goed zijn om te surfen, gebruik ik de app Wisuki en bekijk ik de webcams van Zandvoort.

Wandelen bij zee

Ben je nog op zoek naar iets leuks om te doen in de omgeving van de Nederlandse kust? Ik schreef een blogpost over mijn favoriete wandelingen in dit gebied. Het zijn allemaal wandelingen voor beginners en ik beloof dat de natuur je versteld zal doen staan! Check mijn favoriete wandelroutes hier.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *