Leo’s leven #109: Costa Rica, citroenenschaal, hulp van de buren en nieuwe koffiespot

Goedemorgen fijne mensen en welkom op dinsdag! Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen dagen en ik kan je alvast vertellen: ik voel de spierpijn van ‘t weekend nog in m’n rug. Het was weer een weekend vol klusjes in de bouwval, maar ook een weekend van familie, een geweldig verjaardagscadeau, Costa Rica plannen, tekenen, taart, een bezoek aan de notaris en meer. Lees je mee?

Vrijdag: we gaan naar Costa Rica!
Vrijdag was een hele drukke dag. Doordat ik de hele week vrij weinig had gewerkt omdat het zulk mooi weer was, was m’n to do lijst op vrijdag toch vrij groot. Van werken aan campagnes tot recepten uitwerken, de podcast aanleveren, samenwerkingen kortsluiten tot advertenties regelen en weet ik wat allemaal nog meer. Ik ruimde zélfs nog even mijn mailbox op. Wat echt een wonder is, want mensen die deze dagboeken al lang lezen weten dat mijn mailbox en ik een dramatisch verhaal zijn. Maar! Tegenwoordig hou ik het goed bij. Echt zo chill!

Aan het einde van de werkdag was ik knetter chagrijnig en moest ik mezelf ff zen krijgen. Maar HOE dan?!

Ik ging onder de douche staan (om de dag van me af te douchen), met een 0.0 biertje en HELE HARDE meezingmuziek. Sorry buren. Ik heb echt zoooooooo hard staan zingen onder de douche. Daarna voelde ik me al een stuk beter. Toen ben ik aan de eettafel gaan zitten met een wijntje en een kleurplaat (verklaar me gerust voor gek) en heb ik lekker een kleurplaat in zitten kleuren met fijne achtergrondmuziek, hahaha. Maar: ik werd er wel weer chill en gezellig van. En wat was top, want ‘s avonds had ik nog snode plannen.

M’n vriendinnen kwamen langs omdat we nu eindelijk eens een knoop moesten gaan doorhakken over de reis die we dit jaar met elkaar gaan maken. We zijn al een paar jaar aan het sparen voor een grote reis en hebben inmiddels een behoorlijk bedrag bij elkaar, voor een vakantie in november. De enige vraag was: gaan we naar Mexico of Costa Rica? Vera en Mikki hadden een presentatie voorbereid met allerlei activiteiten en opties en daardoor besloten we: we gaan naar Costa Rica. Ergens in november van dit jaar en ik kan niet wachttttten. Met 6 meiden: veeeeeel te leuk dit.

Zaterdag: een geweldig verjaardagscadeau
Op zaterdagochtend sliep Yoka nog bij me, anders had die gisteravond nog naar Arnhem terug gemoeten. Vet gezellig! We hadden het best laat gemaakt want er was zooooo veel te bespreken nog ‘s avonds, maar toch stond ik ‘s ochtends energiek op.

Na een gezellig ontbijtje en een bezoek aan de bouwval – die Yoka voor ‘t laatst had gezien op de betonborrel – ging ze weer naar huis en stond bij mij alweer het volgende bezoek op de stoep: mijn ouders! Ik ging ff klein m’n verjaardag vieren met m’n gezin dit weekend en was geen hele wilde dingen van plan. Toen Jan en ik een beetje in de knoop kwamen met de to do’s voor de bouwval bleek al snel: we moeten dit weekend toch ook weer de tuin leegscheppen. Dus daar kwam m’n familie gezellig meehelpen :D.

We aten taart op ons dakterras en het was rete gezellig. Rond lunchtijd kwam ook m’n zus met aanhang en de kinderen en was het hele zooitje compleet. VET gezellig. Ik kreeg trouwens van mijn zus echt een geweldig verjaardagscadeau: een citroenenschaal voor in het volgende huis. Echt een DIKKE unit en ik vind ‘m echt fantassssstisch!

Na een simpele lunch was het tijd om naar de bouwval te gaan. Jan leidde iedereen rond en liet de nieuwe verdieping aan m’n familie zien en ik ging vast in de tuin aan de slag. We moesten dit weekend wederom een container van 6m3 vullen met aarde, dus er was werk aan de winkel. Gelukkig was het lekker weer én hadden we hulp. Want niet alleen Yorick en mijn vader kwamen helpen (wat erg fijn was, want Jan heeft het nog steeds in z’n rug en kan dus weinig), óók Olaf schepte enthousiast mee én de nieuwe buren kwamen zelfs helpen. Echt véél te lief. En zo zo zo fijn!

Na twee uurtjes scheppen hadden we een container vol. YES! Lekker bezig man. Tijd om écht van het mooie weer te genieten; tijd om naar het strand te gaan!

Op het strand hebben we heerlijk geborreld bij Rapa Nui en daarna hebben we thuis nog lekker stoofvlees gegeten. Mijn ouders gingen na het eten weer naar huis en Sas en Yor bleven slapen met Oscar en Olaf. Vet gezellig, hoewel ik al vroeg in bed lag, want ik was kapot van het harde werken.

Zondag: klusje in de bouwval
Op zondag waren Jan en ik allebei echt moe. We deden het ‘s ochtends lekker rustig aan en zijn pas rond 2 uur naar de bouwval gegaan voor een klusje. Vandaag op de planning: roet verwijderen van de schoorstenen. En het enige wat ik erover wil vertellen is dat het echt een rot klus is en dat het niet gelukt is, hahah. That’t it.

En ik zat helemaal onder de verf.

‘s Avonds waren we allebei weer vet moe en zijn we lekker op de bank geploft met Netflix en Thuisbezorgd. Oh man, dat laatste bedrijf verdient echt goed geld aan ons momenteel.

Overigens keken we op Netflix Biggest Little Farm en dat is echtttttt een geweldige film/docu. Heel erg van genoten. MUST see!

Maandag: nieuwe hotspot in Haarlem
Op maandag was ik wel weer uitgerust en ging ik lekker aan het werk. ‘s Ochtends hield ik me bezig met allerlei planningen, ik updatete de bestellen-in-haarlem-blog, nam een vlog op, werkte een campagne uit en was er behoorlijk druk mee.

Maar ik hoefde maar tot 2 uur te werken van mezelf, want daarna was het tijd om naar de notaris te gaan én nog even te genieten van de zon.

Op naar de notaris

We moesten langs de notaris voor een ophoging van onze hypotheek, omdat we niet uitkomen met het bouwdepot dat we hadden. We hebben er echt een flinke ophoging bij gedaan, wat deels tijdelijk is (tot we uit ons huidige huis gaan) en deels gewoon voor de komende 30 jaar. Maar nu kunnen we – als het goed is – wel écht alles doen in de bouwval wat we willen, dus ook meteen de tuin en ook meteen zonnepanelen en ook meteen trapbekleding. Fijn wel <3.

Na het bezoek aan de notaris was het tijd voor een koffietje in de stad en streken we neer bij The Coffee Spot, een nieuwe koffiezaak in Haarlem aan het Spaarne. IN DE ZON! Erg leuke plek, erg van genoten!

Maar er moet ook gewoon gewerkt worden. Ik nam ff m’n laptop mee naar het terras, zodat we nog wat offertes door konden nemen met elkaar.

‘s Avonds ging ik nog ff sporten en daarna was het tijd voor chillings met Boer Zoekt Vrouw en de zeven zussen. Heelak.

Inmiddels is het dinsdagmiddag en heb ik al een miljoen miljard dingen voor werk gedaan. En ik ben er ook wel een beetje klaar mee alweer, dus ik ga straks lekker chillen. Even uitgebreid wandelen, even klussen in de bouwval (de roetklus wacht) en even lekker uitgebreid koken vanavond. Zin in!

Ik spreek je vrijdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *