Goeeedemiddag leuke mensen! Het is weer tijd voor stamppot. Niet omdat het stamppot-tijd of winter is, maar omdat ik er zin in had en een intens heerlijk idee had. Namelijk: stamppot met zo’n unit geitenkaas uit de oven met honing en walnoten. Dat moest uitgeprobeerd worden…
Stamppot rucola met geitenkaas, honing en walnoten
Ingrediënten
- 1 rond stuk geitenkaas (zo'n schijf)
- 1 el honing
- 6-10 walnoten
- 1 zakje aardappelpuree alleen water toevoegen
- 1 handje rucola of spinazie
Instructies
- Leg het stuk geitenkaas in een ovenschaal en schenk er honing over. Plak de walnoten er op en zet het ding eventjes in de oven op een zelf te bepalen temperatuur. Ik denk dat ik 10 minuten voor 180C ging, maar je moet eigenlijk gewoon opletten dat je walnoten niet zwart worden en je geitenkaas wel een soort van zachtachtig.
- Maak aardappelpuree door kokend water toe te voegen aan het zakje aanmaakaardappelpuree en schep er wat rucola of spinazie door zodat het een stamppot wordt.
- Serveer de geitenkaas met honing en walnoten bovenop de stamppot en giet de honing die uitgelopen is in de ovenschaal, er overheen. Eet smakelijk!
Klinkt dit geslaagd? YES. Was dit geslaagd? HELL YES! Vet heerlijk. Probeer het maar eens zelf <3
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Larissa zegt:
Ik heb bladspinazie gekocht. Moet je de spinazie ook eerst koken? Of doe je het er zo doorheen?
leonie zegt:
Hoeft niet, kan er zo doorheen!
Eva zegt:
Goddelijk lekker, heb het net in mn buik zitten. Mjammmm
leonie zegt:
Leuk om te lezen 😀
Sarah zegt:
Ik heb dit recept gisteren klaargemaakt en het was heerlijk!! Voor herhaling vatbaar 🙂
leonie zegt:
Thanks voor je reactie 😀
lonneke zegt:
Oeh klinkt lekker! Zeker op een regenachtig dagje.
Liefs Lonneke