Witte asperges met schnitzel, ei, saus en aardappeltjes

Hey hey! Het is volop het seizoen van de witte asperges en ik heb daadwerkelijk deze week 3 keer asperges gegeten al, haha. Ik ben er echt gek op en heb vandaag een heerlijk recept voor klassieke witte asperges vegetarisch. Ja ja, je leest het goed. Ik maak klassieke asperges al nét een beetje anders klaar (met gebakken ei, witte saus) en in dit geval vervang ik gekookte aardappelen door gebakken BBQ krieltjes én serveer ik de asperges met een vegetarische schnitzel. Absoluut verrukkelijk; dat beloof ik je. Zin in? Let’s asperge!

Klassieke witte asperges (vega)

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: hollands
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor klassieke witte asperges, maar dan de vegetarische variant. Een recept voor witte asperges met vegetarische schnitzels, ei en barbecue krieltjes. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

 • 12 witte asperges (geschild)
 • 2 vegetarische schnitzels (de Auf Wienerschnitzel van de vega slager is het lekkerst)
 • 1 zakje Maggi aspergesaus (die is het lekkerst)
 • 50 gr boter
 • 1 zakje BBQ krieltjes
 • beetje rucola
 • 2 eieren

Instructies

 • Bak de krieltjes in de pan rondom bruin (duurt een minuut of 15) of in de Airfryer! Dat laatste werkt véél beter en duurt zo’n 10-15 minuten tot ze mooi rondom knapperig zijn.
 • De asperges die je in een grote pan met kokend water. Laat ze 5 minuten echt koken en zet het vuur dan uit en laat ze nog 10 minuten in het hete water rusten.
 • Bak ondertussen de schnitzel in een minuut of 5 aan beide kanten mooi goudbruin en maak aspergesaus door de sausmix te mengen met 200ml water en dit in een pannetje aan de kook te brengen. Roer als laatste een klontje boter door de aspergesaus als die lekker dik is.
 • En bak een ei; sunny side op!
 • Op je bord leg je de krieltjes, de asperges met wat saus en een eitje erop, de schnitzel én een beetje rucola. En klaar is je vegetarische witte asperges-maal. Eet smakelijk!

Ik vond het een heerlijk maaltje, deze witte asperges vegetarisch. Niets meer aan doen! 😀 De kruidige krieltjes passen lekker als tegenhanger bij de rest van de maaltijd. De knapperige schnitzel is een succes (oké ik had ook gewoon echt heel erg veel zin in schnitzels) en de rucola combineert heerlijk bij de saus en asperges. Mjam!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

witte asperges vegetarisch

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept