Leo’s leven #40: een heerlijk weekend Limburg en Teddy onder narcose

Goedemorgen! Live vanuit bed praat ik je bij over mijn afgelopen weekend. Ik heb momenteel – ja het is dinsdagochtend – echt een kater of a lifetime, maar ik ga m’n best doen om je in geuren en kleuren te vertellen over mijn weekend. Of misschien niet echt in geuren, want MAN wat ben ik misselijk. Katers worden écht erger als je 30+ bent.

Oké; mijn afgelopen weekend. Die stond in het teken van een weekendje Limburg! We logeerden in een onwijs mooie accomodatie en hebben – ondanks veel regen – heel Limburg gezien. Verder ontdekte ik dit weekend een geweldige nieuwe podcast en stond maandag in het teken van Teddy & de dierenarts. Ik praat je bij!

Vrijdag: on top of MY game
Op vrijdag was ik echtttt lekker bezig. Ik startte de dag met werk, om half 10 stond ik te sporten in het park en daarna heb ik ff lekker een koffietje gehaald en ben ik lopend naar huis gegaan, om aan m’n 5000 stappen te komen.

Het voelde vrijdag weer even alsof de wereld gewoon de wereld was, omdat Jan weer een keer op kantoor zat te werken en ik dus even helemaal het huis voor mezelf had. Zoals ik altijd gewend was. Heer-lijk. Het was echt weer even een werkdag zoals ik die gewend was uit de jaren voor Corona en het voelde zooooo goed en productief!

Vrijdag werkte ik maar tot 2 uur en in die tijd kreeg ik lekker veel dingen gedaan – ik schreef m’n dagboek, wat recepten, werkte aan een campagne en dook in m’n mailbox. Daarna was het tijd om m’n spullen te pakken voor ons weekendje weg.

In de Ford Puma opweg naar Limburg!

We vertrokken om 3 uur richting Limburg en om 5 uur kwamen we aan in Baexem bij de vakantiehuisjes Met de kippen op stok. Ik was uitgenodigd om hier een weekendje te verblijven en omdat Jan en ik nog nooit samen in Limburg zijn geweest leek dit me vet leuk.

Ik ga nog een blog schrijven over alle tips die ik voor je heb voor zo’n weekendje, maar zal hier in m’n dagboek alvast een klein beetje vertellen over onze dagen.

Aangekomen bij de Kippen op stok. Het zijn vier oude kippenhokken die zijn omgebouwd tot luxe vakantiehuisjes.
De inrichting van de huisjes zou ik eerder vergelijken met een boutique hotel dan met andere vakantiehuisjes; echt ZO mooi. Wij vonden het echt een dikke plus om een keer in een huisje te zitten dat qua inrichting gewoon echt vet is. PS: ik wil deze bank.
Bij aankomst kregen we van eigenaresse Truus meteen een stuk Limburgse vlaai. Zo lekker! En met uitzicht op de koeien(vlaai) in het weiland direct grenzend aan alle vakantiehuisjes was dit een heerlijk begin van ons weekendje.

Op vrijdagavond was het best wel mooi weer en besloten we meteen even de omgeving te verkennen met een boswandeling, op aanraden van eigenaar Leo. En die wandeling was PRACHTIG. Daarover later meer in de blogpost met tips die ik nog ga schrijven.

Zaterdag: roadtrippen door Limburg
De rest van het weekend zou het echt behoorlijk slecht weer worden, maar dat hield ons niet tegen om er toch wat van te maken. We werden op zaterdagochtend wakker na een heeeeeerlijke nacht in alle rust en begonnen de dag met een lesje yoga met uitzicht op koeien. ZO gezellig.

Heerlijk zen begin van de dag: thee, koeien, gedoucht, croissantjes. LOVE IT!

Na het ontbijt zijn we in de auto gestapt voor een tour door Limburg. We begonnen in Thorn, een volledig witte stad. Maar het weer was erg slecht en door Corona is er natuurlijk niets open, dus we hebben er echt alleen even doorheen gereden met de auto. Maar! Het was wel echt mooi :).

Kijk ons mooie autootje nou <3

Daarna zijn we doorgereden naar Roermond om een broodje bij Doedels te lunchen. Die lunchtent had ik een miljard keer getipt gekregen op Instagram, dus daar moesten we natuurlijk even langs. En inderdaad; we hadden VET lekkere broodjes. Die we in de auto op moesten eten wegens super slecht weer hahaha. Vet gezel.

Daarna zijn we doorgereden richting Valkenburg. Het was echt een lekkere roadtrip waarbij we alle grote wegen vermeden en alleen over kronkelweggetjes door het landschap zijn gesjeesd. Heerlijk! Qua playlist speelden we steeds muziek af die te maken had met de bestemming; richting Valkenburg luisterden we de Eagles (ook een vogel), richting een schaapskooi zetten we Peter Schaap op (vréééselijk) en in Maastricht gingen we naar de Brandweerkantine en luisterden we dus een playlist met de naam Brandweerkantine. Allemaal muziek die we niet kenden, maar het gaf een super grappige extra dimensie aan de roadtrip.

Limburg is zo mooi joh! En hoewel wij zelf vrij noordelijk zaten bij De kippen op stok, was je met de auto zó in het heuvelachtige gebied rondom Maastricht. Echt vet! Jan en ik zijn gek op dit soort roadtrips en het is heerlijk dat we dit kunnen doen in een auto die van alle gemakken voorzien is. Stoelverwarming, stúúrverwarming, goeie looks, een fantastisch geluidssysteem, Apple Carplay voor navigatie en flitsmeldingen. Wat wil een mens nog meer <3.

We reden een stuk van de Amstel Gold Race, bezochten het drielandenpunt en via een schaapskooi die we niet konden vinden, eindigden we in Maastricht voor een patatje zoervleis. Wat was dit een leuke dag :D.

‘s Avonds in het huisje maakten we aspergesoep naar het recept van de eigenaresse van de vakantiehuisjes en ook dat was zeer geslaagd. Heerlijk!

Zondag: een super spannende podcast
Op zondag startten we de dag weer met een lesje yoga met koeien en na het ontbijt was het helaas tijd om naar huis te gaan.

We wilden allebei nog wel een week blijven, omdat het huisje zo fijn was en er in de omgeving nog zoveel te zien was. Maar helaas!

Ik gun echt iedere autobezitter een megabox in de achterbak. Dit is allemaal extra bergruimte, nog onder de kofferbak. Zo ideaal voor dit soort weekenden als je op pad gaat met iemand die niet klein kan inpakken (ondergetekende).

Op de terugweg naar huis reden we nog even langs De Grote Peel; een natuurgebied dat bestaat uit heel veel veengrond. We maakten hier een heel kort wandelingetje, zodat we het wel even gezien hadden, maar we moesten ook weer op tijd naar huis om Teddy eten te geven.

Ted mocht namelijk maar tot 6 uur ‘s avonds eten, omdat hij maandag onder narcose moest. En dus waren we rond 3 uur ‘s middags weer thuis.

Tijdens de rit naar huis begonnen Jan en ik aan een nieuwe podcast; De Deventer Mediazaak. Echttttt een mateloos interessante podcast over de media rondom de Deventer Moordzaak. Echt echt echt een dikke aanrader. Er zijn in totaal geloof ik 6 afleveringen en we hebben op de terugweg de eerste 3 gebinged. Maar we waren er helemaal nog niet klaar mee, dus rond 6 uur stapten we weer in de auto voor een rondritje om aflevering 4 te luisteren, hahaha.

We reden nog heel even naar zee – mijn favoriete plek – om de dag af te sluiten en zijn toen via een prachtige route door de in bloei staande bloemenvelden, weer naar huis gegaan. Heerlijk!

Maandag: Teddy naar de dierenarts
Maandag stond vervolgens helemaal in het teken van Tedmans. Om 9 uur moest hij bij de dierenarts zijn voor een gebitsreiniging. Dat schijn je eens in de zoveel tijd te moeten doen bij een huisdier en bovendien had Teddy wat ontstoken tandvlees. Deze behandeling is altijd onder narcose en dat vond ik best spannend. Dus om 9 uur leverden we Tedje af bij de dierenkliniek en rond 1 uur zou ik gebeld worden over wanneer ik ‘m op kon halen.

Teddy vond het autorijden niet per se een doorslaand succes

In de tussentijd was het de bedoeling dat ik m’n administratie ging doen, maar ik kreeg echt niets gedaan. Ik was alleen maar met Ted bezig, haha. En ik had weinig zin om aan iets te beginnen en dat ik dan halverwege moest stoppen om Teddy op te halen. Dus mijn werkdag was echt behoorlijk verloren.

Rond 2 uur werd ik eindelijk gebeld dat alles goed was gegaan. Er zijn twee kiezen getrokken en alles is uitgebreid schoongemaakt. Vet fijn. Ze vonden Teddy ook echt een super leuke poes, dus dat was heel leuk om te horen :D. Oh jongens als je dit leest, dan hou je je hart toch vast voor als ik ooit kinderen krijg? Ik behandel m’n kat al alsof het m’n eigen vlees & bloed is. Niet best hoor, hahaha.

Anyway; om 3 uur mocht ik m’n poezenkind weer ophalen en dat was fantastisch. Hij liep nog een beetje dronken door de narcose en hij zag er wat warrig uit, maar gelukkig ging alles goed met Teddy! Hij was ook echt suuuuper lief en aanhankelijk de rest van de dag.

‘s Avonds maakte ik nog íets van m’n dag door even te gaan sporten in het park -wat heerlijk was totdat het begon te hagelen, hahah. En daarna kroop ik met een wijntje achter de computer om aan m’n administratie te gaan.

Maar dat heb ik natuurlijk niet echt gedaan, hahaha. Ik had er echt bar weinig zin in en heb het doorgeschoven naar woensdag. Nee, in plaats daarvan ben ik lekker gaan online shoppen voor Jan. Ik had van hem een bedrag gekregen om nieuwe kleren voor ‘m te kopen. Ik hou van hysterisch en Jan had er ook wel zin in, dus vertrouwde mij en mijn stijl om met zijn geld kleding voor hem te kopen. Ik ben echt los gegaan (ook met de wijn trouwens) en heb echt hele leuke dingen besteld. Kan niet wachten tot het binnen is!

Inmiddels is het dus dinsdagochtend en ben ik behoorlijk brak. Mijn god, wat is dat stom dat je na je 30e niet gewoon een fles wijn kan leegdrinken op maandagavond en je de volgende dag nog picobello in orde voelen.

Maar goed; voorlopig mag deze meid – volgens mij – geen alcohol meer, omdat ik vanmiddag in het ziekenhuis start met mijn onderdeel van ons fertiliteitstraject. Maar ik weet niet helemaal meer wat we precies vanmiddag in het ziekenhuis gaan doen, dus misschien zit ik morgen wel weer aan de rose. Who knows! We gaan het meemaken :D.

Ik spreek jou in ieder geval vrijdag weer. Dan praat ik je bij over een super zonnige week waar ik erg veel zin in heb :D. Tot dan!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

3 reacties op “Leo’s leven #40: een heerlijk weekend Limburg en Teddy onder narcose

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *