Kant & klaar #81: Diepvries risotto funghi van Iglo

Iglo Kant & klaar Risotto Funghi getest

Door Elske – Vandaag in Kant & klaar testen we een weer een diepvriesmaaltijd. De laatste diepvriesmaaltijd die ik testte we was deze van Lidl en dat was zeg maar één grote deceptie. Enige pluspunt was dat ‘ie goed vulde, maar dat kwam misschien doordat ik de hele zak van 750 gram op at.

In ieder geval: het diepvries-schap heeft mijn aandacht getrokken wat betreft kant-en-klare maaltijden, want daar liggen ook behoorlijk wat soorten zeg! En helemaal als je bij de Albert Heijn koopt. Man man man, wat een keuze en variatie. Dikke vette plus voor de appie. Deze week waren de maaltijden van Iglo in de bonus, dus ik koos één van de vele maaltijden uit waar ik benieuwd naar was: risotto. Hoe zou een diepgevroren product in godsnaam naar risotto kunnen smaken? Nou, dat gaan we dus ontdekken..

Het assortiment
Hiervoor vertelde ik al dat de diepvries schappen bij Albert Heijn flink gevuld zijn met kant-en-klare maaltijden. Voor ieder wat wils, ook als je vega(n) bent en dat vind ik mooi om te zien. Als we alleen naar het merk Iglo kijken, dan blijft er nog steeds voldoende keuze over. Eerder testte ik namelijk veel varianten uit de Ping&klaar serie van Iglo en daarnaast hebben ze dus ook diepvrieszakken. In die laatste zitten dan eenpersoons maaltijden, zoals tagliatelle met zalm, paella, bami en dus deze risotto met courgette en champignons.

De bereiding
Die maaltijden uit zo’n zak bereid je dan in de pan. Je knipt de zak open, gooit de inhoud in een koekenpan, zet het op hoog vuur en zodra alles wat begint te verwarmen en harde blokjes beginnen te smelten ben je lekker bezig. Je blijft af en toe roeren en in zo’n 8 minuten staat er dan een maaltijd op tafel. Ook best snel dus!

Iglo Kant & klaar Risotto Funghi diepvries getest

De smaak
De hamvraag van vandaag was of een risotto uit de diepvries ook echt naar een verse (kant en klare) risotto kon smaken. Het antwoord is in het geval van deze zak van Iglo: Nee. Eerder naar ietwat nattige rijst. Dan wel met wat extra smaak, een soort kruidenboter achtig, maar niet romig zoals een risotto hoort te zijn. Dit is nu al de tweede diepvriesmaaltijd die ik test, die ik best wel waterig vind dus wellicht is het een ding bij dat soort maaltijden.

Toegegeven: de courgette en champignons smaken prima. De courgette nog wat knapperig, de champignons precies goed. Dat krijg je dus wel als je iets invriest: de groentes blijven lang goed.

Maar al met al vond ik dit geen hoogstaande maaltijd. Bij lange na geen risotto. Het smaakte niet vies of zo, maar ik vond het gewoon saai. Eerder een soort flauwe gekruide rijst met wat groente. Ook qua hoeveelheid vond ik het wat tegenvallen. Nog bevroren en in de zak lijkt het een royale portie, maar eenmaal in de pan slinkt het gerecht flink in, waardoor een bescheiden portie blijkt te zijn.

Ben je nou op zoek naar een hele lekkere kant-en-klare risotto? Zoek dan niet in de diepvries, maar kijk even of je deze kunt vinden. Veel beter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *