Leo’s leven #39: van bikini tot sneeuwstorm, veel naar het strand, 2 newborns en 7 deadlines

Goedemorgen fijne mensen en welkom op vrijdag! Sorry dat ik er ff niet was de afgelopen week, maar mijn week was echt rammend druk en ik had precies nul tijd om m’n dagboeken te schrijven. Maar niet getreurd, vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen twee weken. Die stonden in het teken van 7 deadlines, een draaidag in Veenendaal, Pasen met mijn ouders, twee nieuwe baby’s en wauw – waar ik m’n vorige dagboek nog schreef in bikini in de tuin, stond deze week in het teken van – sneeuw. Ik neem je mee! Naar het strand, door de duinen, door weer en wind, van Veenendaal naar Haarlem, van vega BBQ naar Paasbrunch en weer terug. Lees je mee?

Vorige week dinsdag: strand!
Je gelooft het bijna niet, maar vorige week dinsdag was het super lekker weer. Zoals gezegd werkte ik in bikini op ons dakterras – waar het uit de wind meteen echt bloedheet is- en ’s avonds zijn Jan en ik lekker naar het strand gereden voor een wijntje en frietjes bij zonsondergang. Oh, wat was dit fantastisch. Het was zooooo lekker buiten, de wijn smaakte uitstekend en er waren zo veel mensen, maar allemaal heel netjes in setjes van 2 en allemaal heel goed op afstand van elkaar. Echt heel erg genieten dit <3.

We aten een patatje rendang bij Republiek en die was ergggg goed.

Vorige week woensdag: wandelen in de ochtend
De dag erna stonden we vroeg op om een mooie wandeling door de duinen te maken, in de ochtend. En dit was ook echt fantastisch. We spotten super veel kikkers, liepen een hele mooie route én ik kon zelfs m’n jasje even uittrekken omdat het gewoon écht lekker warm was. Oh, wat heerlijk. Ik vind het zo’n fijn vooruitzicht dat dit weer de komende tijd – hopelijk- de realiteit gaat zijn. GEEF.

Woensdag was naast een fantastische dag óók een baaldag. We hadden al een paar dagen last van een verstopte goot en het ging maar niet weg, ondanks allerlei chemische troep die we er doorheen hebben gespoeld. Uiteindelijk heb ik toch maar even de loodgieter gebeld en waar ik op Instagram nog grapte dat ik het idee had dat ik een nier had verkocht in ruil voor een werkende afvoer, bleek dit in de praktijk niet ver van de waarheid af te staan. VIJFHONDERDZESENDERTIG EURO waren we kwijt. Ik vertel het je nu, maar hier hebben we het hierna NOOIT meer over.

Donderdag: yoga op het strand
Op donderdagochtend begonnen we de dag lekker zen; we doen toch altijd yoga op dinsdag en donderdag? Dit keer besloten we in alle vroegte naar het strand te rijden om daar de yogales te volgen. En dat was GEWELDIG. Zo fijn met de geluiden van zee op de achtergrond. Maar toegegeven: het was echt teeeeeeeeringkoud. Het waaide vet hard en de zon scheen maar matig, dus we waren echt nog veel te vroeg in het jaar. Maar van ’t zomer gaan we dit zéker vaker doen :D.

En waar we de dag begonnen op het strand, eindigden we ‘m daar ook. We wandelden een route die we nog niet kenden bij IJmuiderslag en dat was echt een heerlijke afsluiting van de dag.

Vrijdag: op babybezoek
Op vrijdagochtend had ik het super druk – vandaar dat m’n dagboek niet online kwam. Ik sportte in het park en moest daarna aan de slag met wat werkdingen – wat en gestoooord druk was-, tot ik om 2 uur in de auto stapte richting Arnhem, voor babybezoek bij vriendin Yoka.

Ik met een boterham pindakaas om in alle haast te vertrekken; dat is nietssss voor mij. Ik lunch bijna nooit gewoon een boterham, haha. Om maar ff te schetsen hoe druk het was.

Ze is een paar weken geleden bevallen van zoontje Abel en had echt een droombevalling <3 Zo fijn! Nu kon ik eindelijk op bezoek en dat was echt heeeeer-lijk. Wel een vet eind rijden, maar totally worth it!

Zaterdag: eindelijk een etentje
Zaterdag was echt een top dag. Ik had echt ff een vrije zaterdag die ik zelf kon indelen. Jan kreeg een vriend over de vloer die zou blijven eten, maar ik kon gewoon m’n gang gaan. Echt HEERLIJK, kan ik je vertellen. We deden boodschappen, rommelden wat aan in huis, Jan en vriend gingen een lang stuk wandelen, ik rommelde wat verder in huis en daarna hebben we met z’n drieën gebarbecued en heel lekker gegeten. Ze hadden oesters meegenomen van het strand en met champagne erbij én een kaasplankje als dessert voelde het echtttt even alsof we uit eten waren. Maar dan wel gewoon thuis. Het was fan-tas-tisch.

Drie recepten uit Gruwelijk Grillen op tafel!

Zondag: 1e Paasdag
Op zondag was het Pasen, maar dat vieren we eigenlijk nooit echt uitgebreid. Het was zelfs zo dat ik vandaag hard aan het werk moest. Ik had afgelopen dinsdag 6 deadlines – voor een supermarkt, een vegan kaasmerk, een Tex Mex merk, een vismerk, een kroketmerk en een zuivelmerk – dus ik kon me een vrije maandag niet permitteren. En dus ging ik zondag aan het werk. Dit keer op de planning: 5 tosti’s bakken! 😀

Aan het einde van de middag wilde ik m’n hoofd even lekker leeg maken en ben ik nog even over het strand gaan wandelen. ’s Avonds speelden Jan en ik Yahtzee en aten we zelfgemaakte tiramisu (recept binnenkort online) en al met al was het echt een fantastische week geweest.

Check even mijn eerste worp.

Maandag: 2e Paasdag
Op maandag kwamen m’n ouders gezellig langs. We moesten m’n verjaardag nog vieren en hadden elkaar alweer een tijdje niet gezien. M’n vader bracht verrukkelijke wijnen mee en rond brunchtijd hebben we weer de barbecue aangestoken om iets lekkers te maken. We rookten zelf een zalm! Een recept uit ons 2e e-book Gruwelijk Grillen de Kersteditie.

Het was onwijs gezellig met z’n 4en en we hebben heel lekker gegeten. Echt een fijne middag was het <3.

Nadat m’n ouders weer richting Assen vertrokken, zijn Jan en ik nog even naar het strand gegaan. De weersomstandigheden waren wat onstuimig en het leek ons wel leuk om ff een wandelingetje te doen. En boy; dat wérd me een avontuur, meine gute.

We deden de wandeling in de buurt van Tijn Akersloot, waarbij je richting Noordwijk loopt en dan bij het punt waar je niet verder over het strand mag, de duin op gaat. De zee was SUPER woest door de harde wind, de vloedlijn was suuuuuuuuper dicht bij de duinen, door de heftige omstandigheden en de lucht was helemaal hysterisch en stormachtig. ZO cool.

Kijk even die dikke golven aan de horizon. Normaal is dat vlak :O

Op een gegeven moment gingen we de duin op – waar je dus over het strand niet verder mag – en toen barstte het volgende level van de storm helemaal los terwijl wij bovenop die duin stonden. HET WAS INSANE, hahaha. Echt zoooooo cool. Het waaide ZO hard dat we bijna omver waaiden, we moesten echt schuilen achter een bosje op de duin om rechtop te blijven staan. En die haaaaagel, ooooh ZO pijnlijk. Maar het was ZO vet om mee te maken hahaha. We stonden in een staat van totale paniek en totale slappe lach bovenop die duin, woehahahha. Zo vet.

Dit was een stukje stilte voor de storm, waarbij ik gewoon al op de wind kon leunen. En check nog ff die zee, haha. Zo wild.

Eenmaal aan de achterkant van de duin was er echt nietssss aan de hand. Windstil bijna, haha. Zo lekker. En echt leuk om via die kant terug te lopen, want alle hertjes – en dat zijn er nogal wat – stonden logischerwijs ook aan deze kant van de duin, omdat het aan de zeekant veel te hard waaide. Vet leuke wandeling dus :D.

He-le-maal verwaaid terug in de auto.

Dinsdag: opnames in Veenendaal
Toen was het dinsdag en begon m’n dag al vroeg. Ik zou opnames hebben in Veenendaal en moest voor die tijd nog boodschappen doen en naar de bakker. Ik ging vandaag een tostivideo maken samen met Estée Strooker voor een samenwerking met een pannenmerk. De video is echt vet leuk geworden en komt binnenkort online. Ik weet nog niet precies wanneer, maar volgens mij loopt ’t wat vertraging op doordat de winkels nog dicht zijn. Maar goed; je ziet het vanzelf op Instagram verschijnen :D. Het was in ieder geval een leuke opnamedag!

En we waren lekker vroeg klaar, wat betekende dat ik nog even langs nog een newborn kon rijden! Ik was in de buurt en ben héél even langsgewipt om de kleine lieverd te ontmoeten, maar ben ook echt na 10 minuten weer weg gegaan om de ouders niet tot last te zijn. Maar het was wel echt vet leuk om even langs te gaan <3. (Ik weet niet zeker of dit al met naam en toenaam online mag, vandaar dit cryptische stuk).

Eenmaal thuis begon voor mij eindelijk even een sit-back-and-relax moment. Ik had 5 van m’n 7 deadlines gehaald en moest woensdagochtend nog ff met 2 aan de slag, maar vandaag deed ik he-le-maal NIES meer. Ja, wijn drinken en Netflixen. Heerlijk!

Op woensdag en donderdag deed ik echt bijzonder weinig boeiende dingen (gewoon wat werk) en inmiddels is het vrijdag en heb ik al gesport, gewandeld, koffie gedronken met mezelf en ben ik aan het werk. Vandaag werk ik tot 2 uur, omdat we vanmiddag vertrekken naar Limburg voor een weekendje weg. Daarover vertel ik je alles in mijn dagboek van aanstaande dinsdag. 😀 Oh ik ga Teddy zó missen dit weekend, maar gelukkig is er een oppas voor ‘m <3. Ik heb wel echt heeeeeeel veel zin in de komende dagen. We gaan met de kippen op ’t stok! En wat dat betekent, vertel ik je dinsdag. Fijn weekend! (Duim voor zonneschijn!!).

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven #39: van bikini tot sneeuwstorm, veel naar het strand, 2 newborns en 7 deadlines

  • Wat leuk om jouw dagboek te lezen! Ik ben net verhuisd van Amsterdam naar Haarlem om bij mijn vriend te gaan wonen. Door het (terug)lezen van jouw avonturen leer ik de stad steeds beter kennen. Toevallig wandel ik ook graag dus ook nog leuk om te zien welke plekjes jij allemaal ontdekt. Doordat je je dagboek deelt voel ik me vast snel thuis hier, dus onwijs bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *