Pasta carbonara met witte asperges

Goedemorgen mooie mensen! Ik heb me vandaag toch een lekker recept voor jullie, voor pasta carbonara met witte asperges. Oh, oh, oh. We zitten volop in de start van het witte aspergeseizoen en ik lééf hiervoor. Waar ik witte asperges vroeger geen zak aan vond, smul ik er nu intens van. Gewoon op klassieke wijze, in een leuk recept (check deze plaattaart), of… gecombineerd met een van mijn favoriete pasta’s. Ja mensen, jullie lezen het goed; ik deed vorige week witte asperges door m’n pasta carbonara. En dat ws een vét goed idee. Zin in? Let’s asperge!

Pasta carbonara met witte asperges

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, hollands
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor pasta carbonara met witte asperges. De romige saus van de carbonara en de zoute, knapperige spekjes combineren perfect met de zachte smaak van witte asperges. Super makkelijk en erg lekker. Aan de slag!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 witte asperges (geschild)
  • 6 verse eieren
  • beetje ongeklopte slagroom
  • 50 gr pecorino kaas
  • verse peterselie
  • 250 gr biologische spekjes
  • verse pasta*

Instructies

  • *in dit recept maakte ik mijn verse penne zelf met de Pastamachine van Philips met 2 eieren en ongeveer 250gr bloem. Je kunt ook een andere verse pasta uit het koelschap van de supermarkt halen; dan wordt het bijna net zo lekker.
  • Kook de asperges 5 minuten. Laat ze daarna nog 8 minuten rusten in het warme kookvocht. Haal ze dan uit de pan en snijd ze in 4 stukjes.
  • Bak de spekjes in de pan, zonder olie, totdat ze mooi gekleurd zijn. Zet dit vuur dan uit. Roer ook de asperges hier doorheen en laat het even apart staan.
  • Maak een prutje van geraspte kaas (pecorino), een scheut slagroom en 6 eidooiers. Wij houden nou eenmaal van een héle romige carbonara, dus ik gebruik daadwerkelijk 6 eidooiers voor 2 personen, haha.
  • Kook de pasta gaar en giet ‘m af. Roer de pasta door de pan met spekjes en asperges. Zet het vuur dan weer heel laag en roer dan ook het prutje van ei, kaas en slagroom erdoor. Blijf roeren, zodat het niet stolt, maar wel langzaam gaart.
  • Top de pasta carbonara af met peterselie en wat peper. Klaar!

Oooooh jongens dit is zooooo lekker. Ik ben echt GEK op pasta carbonara en op witte asperges en de combinatie was echt geweldig. Zowel qua structuur als qua smaak. Dit ga ik absoluut nog een keer eten de komende weken. MJAM! Pasta carbonara met witte asperges, waarom is dit niet een BEGRIP? Dit wil je!

Hoe eet jij je asperges het liefst?

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

pasta carbonara met witte asperges

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept