Pasta carbonara met witte asperges

Goedemorgen mooie mensen! Ik heb me vandaag toch een lekker recept voor jullie, oh oh oh. We zitten volop in de start van het witte aspergeseizoen en ik lééf hiervoor. Waar ik witte asperges vroeger geen zak aan vond, smul ik er nu intens van. Gewoon op klassieke wijze, in een leuk recept (check deze plaattaart), of… gecombineerd met een van mijn favoriete pasta’s. Ja mensen, jullie lezen het goed; ik deed vorige week witte asperges door m’n pasta carbonara. En dat ws een vét goed idee. Zin in? Let’s asperge!

Nodig voor 2 personen: 8 witte asperges geschild – 6 verse eieren – beetje ongeklopte slagroom of kookroom – 50gr Pecorino kaas – peterselie – 250gr biologische spekjes – verse pasta*

*in dit recept maakte ik mijn verse penne zelf met de Pastamachine van Philips met 2 eieren en ongeveer 250gr bloem. Je kunt ook een andere verse pasta uit het koelschap van de supermarkt halen; dan wordt het bijna net zo lekker.

Kook de asperges 5 minuten. Laat ze daarna nog 8 minuten rusten in het warme kookvocht. Haal ze dan uit de pan en snijd ze in 4 stukjes.

Bak de spekjes in de pan, zonder olie, totdat ze mooi gekleurd zijn. Zet dit vuur dan uit. Roer ook de asperges hier doorheen en laat het even apart staan.

Maak een prutje van geraspte kaas (pecorino), een scheut slagroom en 6 eidooiers. Wij houden nou eenmaal van een héle romige carbonara, dus ik gebruik daadwerkelijk 6 eidooiers voor 2 personen, haha.

Kook de pasta gaar en giet ‘m af. Roer de pasta door de pan met spekjes en asperges. Zet het vuur dan weer heel laag en roer dan ook het prutje van ei, kaas en slagroom erdoor. Blijf roeren, zodat het niet stolt, maar wel langzaam gaart.

Top de pasta carbonara af met peterselie en wat peper. Klaar!

IMG_1449

Oooooh jongens dit is zooooo lekker. Ik ben echt GEK op pasta carbonara en op witte asperges en de combinatie was echt geweldig. Zowel qua structuur als qua smaak. Dit ga ik absoluut nog een keer eten de komende weken. MJAM!

Hoe eet jij je asperges het liefst?

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!


Reageer ook