Plaattaart met witte asperges, ei en ham

Hoi allemaal! Zo op de vrijdagmiddag heb ik nog even een vet lekker receptje voor je. Dit recept is echt perfect voor het komende Paasweekend, maar ook leuk gewoon in het voorjaar. Maak dit als lunch of eet het lekker als licht avondmaal. Het is vet lekker, ziet er tof uit én je gebruikt echte Hollandse asperges <3. Het is een lekker origineel recept voor plaattaart met witte asperges met ei en rauwe ham. Een top combinatie, dus ik zou zeggen: waar wacht je nog op? Aan de slag!

Plaattaart met witte asperges, ei en rauwe ham

Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor een plaattaart met witte asperges, bedenkt met aspergesaus en belegd met ei en rauwe ham. Super lekker, super simpel en lekker origineel. Aan de slag!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Flammkuchendeeg (ik gebruik Tante Fanny)
  • 200 ml aspergesaus (Maggi)
  • 4 eieren
  • 13 witte asperges (geschild)
  • 1 pakje flinterdunne rauwe ham
  • handje parmezaanse kaas

Instructies

  • Leg het Flammkuchendeeg op een bakpapier op de bakplaat. Smeer het in met de aspergesaus en bak dit 15 minuten af in de oven.
  • Kook ondertussen de asperges 5 minuten. Laat de asperges uitlekken en leg ze dan op de plaattaart. Strooi er een beetje Parmezaanse kaas over.
  • Breek 4 eitjes over de plaattaart en bak de plaattaart nog ongeveer 15 minuten op 200C af, totdat het eiwit gestold is. Dit duurt ergens tussen de 10-20 minuten.
  • Top ‘m dan af met verse peterselie en lekker veel ham. Op de foto hebben we te weinig ham, dus doe nog maar iets meer dan dat. Nog een beetje peper en zout erover en eet smakelijk!
plaattaart met witte asperges

Dit was ONTZETTEND lekker en ik raad je heel erg aan om dit ook klaar te maken. Het is echt een andere manier van asperges eten en ik vond het een absolute hit.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

plaattaart met witte asperges

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

9 reacties op “Plaattaart met witte asperges, ei en ham

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept