Hoi allemaal! Zo op de vrijdagmiddag heb ik nog even een vet lekker receptje voor je. Dit recept is echt perfect voor het komende Paasweekend, maar ook leuk gewoon in het voorjaar. Maak dit als lunch of eet het lekker als licht avondmaal. Het is vet lekker, ziet er tof uit én je gebruikt echte Hollandse asperges <3. Het is een lekker origineel recept voor plaattaart met witte asperges met ei en rauwe ham. Een top combinatie, dus ik zou zeggen: waar wacht je nog op? Aan de slag!
Plaattaart met witte asperges, ei en rauwe ham
Ingrediënten
- 1 rol Flammkuchendeeg (ik gebruik Tante Fanny)
- 200 ml aspergesaus (Maggi)
- 4 eieren
- 13 witte asperges (geschild)
- 1 pakje flinterdunne rauwe ham
- handje parmezaanse kaas
Instructies
- Leg het Flammkuchendeeg op een bakpapier op de bakplaat. Smeer het in met de aspergesaus en bak dit 15 minuten af in de oven.
- Kook ondertussen de asperges 5 minuten. Laat de asperges uitlekken en leg ze dan op de plaattaart. Strooi er een beetje Parmezaanse kaas over.
- Breek 4 eitjes over de plaattaart en bak de plaattaart nog ongeveer 15 minuten op 200C af, totdat het eiwit gestold is. Dit duurt ergens tussen de 10-20 minuten.
- Top ‘m dan af met verse peterselie en lekker veel ham. Op de foto hebben we te weinig ham, dus doe nog maar iets meer dan dat. Nog een beetje peper en zout erover en eet smakelijk!
Dit was ONTZETTEND lekker en ik raad je heel erg aan om dit ook klaar te maken. Het is echt een andere manier van asperges eten en ik vond het een absolute hit.
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!
Margriet zegt:
Fantastisch recept
Milou zegt:
Zo lekker!! We hebben dit vanavond gegeten. Maar dan met gerookte zalm ipv ham, ook een aanrader.
leonie zegt:
Ooooh goeie! LEKKER ZEG!
Mandy zegt:
Gisteravond als avondeten voor 2 personen gemaakt, erg lekker! Ik had nog een zakje rucola-slamelange liggen en die heb ik eroverheen verdeeld. Zo werd het iets lichter ofzo, als hoofdmaaltijd. Maar dit recept tover ik volgend aspergeseizoen zeker weer op tafel.
leonie zegt:
Jaaa wat een goed idee! 😀
Chantal de Boer zegt:
Kan je dit de dag erna nog opwarmen? Of worden de asperges dan snot?
leonie zegt:
Nee dit kan perfect! Deed ik ook 😀
Carlijn Smits zegt:
Ik heb dit recept afgelopen maandag gemaakt en het was heerlijk!!
leonie zegt:
Jeej, super leuk om te lezen!!