Plaattaart met witte asperges, ei en ham

Hoi allemaal! Zo op de vrijdagmiddag heb ik nog even een vet lekker receptje voor je. Dit recept is echt perfect voor het komende Paasweekend, maar ook leuk gewoon in het voorjaar. Maak dit als lunch of eet het lekker als licht avondmaal. Het is vet lekker, ziet er tof uit én je gebruikt echte Hollandse asperges <3.

Nodig voor 4 personen: 1x Flammkuchendeeg – 200ml aspergesaus – 4 eieren – stuk of 13 witte Hollandse asperges geschild – 1 pakje fliterdunne rauwe ham – handje parmezaanse kaas

Leg het Flammkuchendeeg op een bakpapier op de bakplaat. Smeer het in met de aspergesaus en bak dit 15 minuten af in de oven.

Kook ondertussen de asperges 5 minuten. Laat de asperges uitlekken en leg ze dan op de plaattaart. Strooi er een beetje Parmezaanse kaas over. Breek 4 eitjes over de plaattaart en bak de plaattaart nog ongeveer 15 minuten op 200C af, totdat het eiwit gestold is. Dit duurt ergens tussen de 10-20 minuten.

Top ‘m dan af met verse peterselie en lekker veel ham. Op de foto hebben we te weinig ham, dus doe nog maar iets meer dan dat. Nog een beetje peper en zout erover en eet smakelijk!

asperges

IMG_1522

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!


8 reacties

Milou -

Zo lekker!! We hebben dit vanavond gegeten. Maar dan met gerookte zalm ipv ham, ook een aanrader.

leonie -

Ooooh goeie! LEKKER ZEG!

Mandy -

Gisteravond als avondeten voor 2 personen gemaakt, erg lekker! Ik had nog een zakje rucola-slamelange liggen en die heb ik eroverheen verdeeld. Zo werd het iets lichter ofzo, als hoofdmaaltijd. Maar dit recept tover ik volgend aspergeseizoen zeker weer op tafel.

leonie -

Jaaa wat een goed idee! 😀

Chantal de Boer -

Kan je dit de dag erna nog opwarmen? Of worden de asperges dan snot?

leonie -

Nee dit kan perfect! Deed ik ook 😀

Carlijn Smits -

Ik heb dit recept afgelopen maandag gemaakt en het was heerlijk!!

leonie -

Jeej, super leuk om te lezen!!

Reageer ook