Leo’s dagboek van 10, 11, 12 & 13 apr: Jan knippen, Pasen, nieuw project, #supportyourlocal en meer

Hallo mooie mensen! Welkom in een nieuwe week! Ik heb nog even getwijfeld of ik gister al m’n dagboek van het weekend online ging zetten, maar ik was zó aan het genieten van een lang weekend, dat het er niet van kwam. Dan maar vandaag.

Vandaag praat ik je bij over 10, 11, 12 en 13 april. Wat in de foto inderdaad fout staat, maar ik word vandaag ontzettendddd tegen gewerkt door techniek, dus ik ben allang blij dat er een foto staat. XD.

In dit dagboek vertel ik je natuurlijk over ons Paasweekend en hoe we druk bezig waren met een tof project, praat ik je bij over #supportyourlocal en #thuisborrelenmetkatten ennnn neem ik je mee in de eerste knipbeurt van kapper Leo met als slachtoffer: Jan Schulte. Zin in? Let’s go!

Vrijdag: Support your local
Onze vrijdag stond in het teken van #supportyourlocal. We begonnen de dag wederom vroeg en dat betekent… APPLAUSJE VOOR LEO! Het was me gelukt om iedere werkdag om 8 uur te beginnen en dat is knap voor een niet-ochtend-mens-dat-ook-nog-eens-thuiswerkt als ik. Woop woop! Deze week weer :D.

We begonnen de dag met een wandeling en een koffie to go, die we haalden bij Cleeff; dit is een van mijn favoriete koffietentjes in Haarlem. Normaal ben ik hier vaak te vinden en nu ze alleen open zijn voor to go, moest ik er wel even gebruik van maken. Zo fijn!

Uiteraard: met alle regels in acht genomen; heel duidelijk op afstand van anderen, alleen Jan ging naar binnen (je mocht met 3 mensen tegelijk binnen zijn) en meteen bij thuiskomst hebben we onze handen gewassen. Ik benadruk dit toch maar even, omdat ik ook genoeg dingen op social media voorbij heb zien komen dit weekend waar ik m’n vraagtekens bij heb of men de regels wel strikt naleeft en ik wil absoluut zelf niet zo te boeken staan. Deze brave meid houdt zich helemaal aan de richtlijnen van het RIVM en so should you.

vr
Ik word zó vrolijk van m’n vrolijke jurkjes <3

Plaattaart maken
Na een wandeling begon ik weer lekker met werken vanuit huis. Deze vrijdag hield ik me bezig met een kookplanning voor de komende weekenden, het uitschrijven van recepten, m’n dagboek schrijven, wat dingen op social inplannen en ik dook de keuken in voor een tof recept.

vr1
In het PLUS voorjaarsmagazine had ik dit recept voor plaattaart met o.a. gebakken ei gespot en toen er een levering binnenkwam van Hollandse asperges, dacht ik: 1+1=2. Let’s do this!

Ik dook de keuken in voor een plaattaart met asperges, ham, ei en peterselie en het was VET lekker. Het recept vind je hier!

vr4

Daarna moest ik de vriezer ff een beetje uitruimen en maakte ik een ijskoffie met het laatste beetje roomijs dat we hadden liggen. Ik doe dan 1 schep roomijs, 2x decaf koffie en wat ijsklontjes. Mjam!

vr3

Bier-drive-thru
‘s Middags wees een vriendin uit m’n eetclub me op de Craft Beer Drive Thru die het Haarlemse biermerk Uiltje had georganiseerd. VET leuk. Je kon met de auto door een met linten afgezette drive thru rijden, je bestelling plaatsen vanuit de auto en dan werd deze achterin je auto gezet. Geen contact met mensen, wél weer een lokale business geholpen.

vr5

vr8

En hoewel we dit vooral deden omdat we het idee zo tof vonden en we dit graag wilden supporten, was al het bier ook echt VET lekker. Uiltje heeft er een nieuwe fan bij. YES! 😀

#Vrijmibo met je poes
Over bier gesproken… Ik was vrijdag de hele dag druk bezig op het Instagram kanaal van De Poezen Podcast waar ik foto’s deelde van poezen die zin hadden in de #vrijmibo. En dat werd echt zó leuk en goed ontvangen :D. En ik heb me er zelf ook echt kostelijk mee vermaakt.

vr6

Check:

podcast
Dit is slechts een selectie 😉

‘s Avonds was het tijd voor vega snacks. We probeerden o.a. de vega frikandel van de Vegetarische slager en ik ben vet enthousiast <3.

vr7
Een frikandel speciaal met bosui is toch wel echt minder chill.

Zaterdag: GOEDEMORGEN
Op zaterdagochtend werd ik vet grappig wakker:

za1

Teddy haalt ‘s ochtends allerlei fratsen uit om te eten te krijgen. Dit is om een uur of 8 en hij gaat niet weg tot hij eten krijgt, hahaha.

Samen sporten
We begonnen de dag verder vet fijn met een workout op het dakterras. Als je mij zou vertellen dat Jan en ik ooit samen zouden sporten, had ik je nóóit geloofd. Maar Corona doet gekke dingen met een mens ;-). Ik moet zeggen; het hielp bij mij wel heel erg in de motivatie om samen te sporten, in plaats van alleen. Heel fijn!

za5

Boodschappentip
Daarna gingen we naar Hanos voor boodschappen voor het Paasweekend. Momenteel is Hanos ook open voor consumenten, maar daar merk je vrij weinig van. Ik vond het er wederom super rustig en dat is echt vet fijn boodschappen doen. De paden zijn ook lekker ruim, dus je kunt je echt heel goed om andere mensen heen bewegen.

za4

Projectje
In de middag waren we lekker aan het kokkerellen voor ons project. Aan het einde van de maand vertel ik je wat we nu precies aan het doen zijn ieder weekend :D. Maar ik denk dat je al heel erg in de buurt komt als je een gokje waagt.

zo5
Foto’s editten als het mooi weer is = onder een dekentje zitten 😀
za2
Dat heb ik nou altijd hè; dat ik een nieuw kledingstuk draag en daar dan meteen eten op knoei. Gelukkig ging het er in de was wel goed uit.

Pubquizzen met vrienden!
Op zaterdagavond hadden Jan en ik vet leuke plannen met vrienden. We deden mee aan een online pubquiz. Ik ben echt GEK op pubquizzen en vond het zo online ook echt helemaal top. (Wij deden de Benefietquiz van De Andere Quiz).

Het was wederom een quiz in het kader van #supportyourlocal, want je kon alleen meedoen als je een donatie deed aan je favoriete kroeg.

za3

Jan en ik zaten in een vet chille opstelling thuis; links de livestream, in het midden een Facetime gesprek (van 4 uur!!) met Paul & Kyra, rechts het antwoordformulier. En daarbij dan de speciaalbiertjes die we gister hadden gehaald in de Drive Thru. Wat een topavond!

Overigens werden we 1961e van de 3321 deelnemende teams, hahaha.

Zondag
Op zondag was het weer vet fantastisch weer. Man, wat ga ik goed op m’n zomergarderobe <3.

zo2

Jan z’n haren knippen
We begonnen onze dag vrij hilarisch. Jan wilde heel graag dat ik z’n haren ging knippen (ik benadruk nog maar even dat hij dit zelf wilde) en dat besloten we op Insta live te doen. Hahaha. Mij leek dit een topidee, en daar waren 3500 JA-stemmers het op Instagram helemaal mee eens, hahaha.

Overigens dacht ik oprecht dat ik dit TOTAAL niet zou kunnen. En was ik dan ook uitermáte tevreden over dit eindresultaat:D

zo7
Ja joehoe; ik weet niet wat ik met die kruin moet hoor. Maar als je er gel in smeert zit het prima, hahaha.

Uiteindelijk hebben er ruim 7000 mensen naar de livestream gekeken en ik hoop dat we jullie aan het lachen hebben gekregen. Volgens mij wel, hahaha. Wíj hebben in ieder geval heel hard gelachen.

‘s Middags doken we weer de keuken in voor een lekkere buiten kooksessie.

zo1
I LOVE dit plaatje, maar binnenkort ziet het er anders uit. Kun jij raden war ik ga veranderen? 😀

En tijdens het koken is er best wel tijd voor dutjes en een slecht boek <3.

zo3

Op naar het strand
‘s Avonds wilde ik nog even op pad. We hadden vandaag nog maar amper lichaamsbeweging gehad en dus was het hoog tijd om even een ritje naar de natuur te maken.

zo4
Ik ben in deze gekke tijden extra blij met onze Ford Fiesta Active. Het is vet fijn om een auto te hebben waarmee we wel op plekken kunnen komen, zonder een virus te verspreiden of het zelf op te lopen. Dit keer reden we naar het strand van IJmuiden, maar daar vonden we het te druk, en dus reden we door naar Castricum. Waar NIEMAND was. Echt zooooo fijn.

En dat vind ik meteen een belangrijke boodschap; ja je kan best nog naar mooie plekken in de natuur gaan, als je maar bereid bent om om te keren als er toch meer mensen zijn.

zo6
Op het strand van Castricum zijn we 1 ander stel gepasseerd en that’s it. En mensen; dit was m’n eerste strandbezoek dit jaar OP BLOTE VOETEN. Zoooooooo fijn <3. Oh, wat ben ik gék op het strand en de zee.

Daarna ploften we op de bank met wijn, series en Cornetto’s <3.

ma6

Tweede paasdag
Op maandag hadden we zomaar nog een vrije dag. Ik was eigenlijk helemaal niet met mijn hoofd bij Pasen, maar vond het wel heel chill dat we een extra vrije dag hadden. Hoewel.. zo vrij zijn we niet in de weekenden. Eigenlijk kun je wel zeggen dat ik alle weekenden júist aan het werk ben deze maand. Maar daarover later meer ;-).

ma3
We begonnen de dag met een lekker ontbijtje.

Wandelen met podcast
Jan ging daarna hardlopen en ik had even zin om een flinke wandeling te maken met de nieuwe aflevering van Damn Honey de Podcast in m’n oren. Ik heb een uur gewandeld door het uitgestorven centrum van Haarlem en dat was heerlijk. Echt fijn om ff lichaamsbeweging te hebben.

m4

ma5
In het kader van #supportyourlocal nam ik op de terugweg wat taartjes mee van een zaakje hier om de hoek <3. Zo konden we de verjaardag van het zusje van Jan op afstand meevieren :D.

En ‘s middags gingen we weer aan de slag met het project. In een top-outfit, al zeg ik het zelf:

ma1
Mennnnn wat was het KOUD maandag!!

Support your friends!
Aan het einde van de dag hadden we alles gedaan wat we moesten doen en kwamen vrienden het eten dat we over hadden bij ons thuis afhalen. Voor de deur, netjes op afstand.

ma4
Ik vind het SUPER leuk dat we met ons project tegelijkertijd onze vrienden heel blij maken met allemaal lekker eten :D.
ma2
‘s Avonds werkte ik nog heel even door en daarna was het tijd voor wijn en relaxen.

We keken ‘s avonds een film over -god ik kan het niet eens uitleggen- iets financieels en het was wel leuk, haha. Hier heb je niets aan. Maar ik viel ook wel gewoon 2x in slaap tijdens de film, dus ik weet niet helemaal zeker of het nou zo’n enorme aanrader was.

Goed. Dat was ‘m weer jongens! Mijn afgelopen dagen :D.

Nu is het inmiddels dinsdagmiddag en ik heb een lekker druk weekje voor de boeg. Vandaag en morgen zijn hele werkdagen, donderdag werk ik bij DOA en vrijdag nemen Jan en ik allebei vrij voor het project. Genoeg te doen, maar het is VET leuk! 😀 Morgen praat ik je bij over mijn chaosdag van vandaag. Ik heb o.a. opnames gehad met PLUS vandaag. Hoe dan?! Ik vertel het je morgen!

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

2 reacties op “Leo’s dagboek van 10, 11, 12 & 13 apr: Jan knippen, Pasen, nieuw project, #supportyourlocal en meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *