Ga mee naar Welcome to the Village – het tofste festival van de zomer

wttvDag leuke mensen! Een tijdje geleden ging ik een drankje drinken met een van de festivaldirecteuren van Welcome to the Village. Dit is een van de tofste festivals van de zomer en ik bezoek het jaar in jaar uit. Dat wil zeggen: twee keer nu, het bestaat nog maar drie jaar. Maar in principe mag je dan zeggen jaar in jaar uit. Toch?  Anyway;  dit jaar ben ik ook absoluut weer van de partij en ik verheug me er intens op.

Tijdens het drankje met de festivaldirecteur, wat overigens gewoon een jonge gast is, geen Jan Smeets-type (niet dat daar iets mis is; Jan, als je dit leest, ik wil ook bést eens een drankje met jou drinken), kwamen we tot de conclusie dat we moesten samenwerken. Welcome to The Village en Gewoonwateenstudentjesavondseet.

Ik ben fán van Welcome to the Village én heb een groot bereik. En ik zou het heel leuk vinden om jullie te zien op het tofste festival van de zomer. Dus ik ga jullie eens even proberen te overtuigen om ook naar Welcome to the Village te komen. Kunnen we samen een wijntje drinken UIT EEN GLAS op het strandje, samen met de voetjes van de vloer bij een gruwelijke DJ ’s nachts of samen uitbrakken bij The Boxer Rebellion. Overigens is dat ongeveer de enige band die ik ken die komt spelen, maar ik licht straks nog toe waarom dat tof is.

Ben je nu al overtuigd? Kaarten bestellen kan hier!

Nog niet overtuigd? Oké, let op:

Letterlijk even helemaal weg.
1. Welcome to the Village is in de buurt van Leeuwarden. HO! NIET WEGKLIKKEN NU! Dit is een voordeel: je hebt het gevoel dat je écht even helemaal weg bent. Wat in de praktijk natuurlijk ook compleet waar is; je bent immers in freaking Lééuwarden (dat ligt in Friesland mensen). Of nee niet eens in Leeuwarden, maar op een recreatiegebied erbuiten…

Schermafbeelding 2016-05-21 om 10.56.09

2. HET IS OP EEN RECREATIEGEBIED
Dit is dus echt fantastisch. Welcome to the Village vindt plaats op De Groene Ster in de buurt van Leeuwarden. Dit is normaal een naaktstrand, maar voor het festival is het omgetoverd tot een echt festivalterrein; het is groot (nooit druk!), er zijn strandjes (Bring Your Own Bikini Party, of niet), en ’s avonds is er bij het kampvuur op het strand allerlei vertier.

Schermafbeelding 2016-05-21 om 10.57.44

IMG_0754

3. Je kent niks, dus hoeft je ook niet druk te maken om de programmering
Over vertier gesproken; de meeste bands die op Welcome to the VIllage spelen ken ik nog niet. Het zijn niet de geijkte optredens die je op ieder festival ziet. Niet dat daar iets mis mee is, maar het is de ideale plek om nieuwe dingen te ontdekken. Zo werd ik vorig jaar fan van The Villagers (standaard in mijn Spotify-lijst tegenwoordig) en van Pauw (standaard in mijn Psychedelische seksplaylist. Ja, die heb je nodig). Benieuwd naar de programmering van dit jaar? Die vind je hier. Maar eigenlijk is het niet echt belangrijk; het is toch wel tof. En hoe lekker is het dat je de helft niet kent? Hoef je je ook niet van het ene optreden naar het andere te haasten omdat je per sé iemand moet zien.

Dit jaar ken ik alleen The Boxer Rebellion, Fresku en Remy van Kasteren, maar dat maakt niet uit. WTTV gaat van dance (’s nachts) tot bandjes. Voor ieder wat wils. En muziek is niet eens het belangrijkste.

4. ETEN!
Nu komen we bij mijn favoriete deel uit natuurlijk. Dit zou op zich al een reden kunnen zijn om naar Welcome to the VIllage te komen. Op het festivalterrein vind je een soort kleine Rollende Keukens terug. Ik denk wel een stuk of 50 verschillende foodtrucks met het lekkerste eten. Echt lekker eten en echt goed eten. Van quinoasalades (mocht je er trek in hebben, ik kan het me niet voorstellen) tot vette burgers, van Churros tot sprinkhanen en van pannenkoeken tot ge-wel-di-ge hotdogs.

Schermafbeelding 2016-05-21 om 10.58.27

Schermafbeelding 2016-05-21 om 11.05.13

5. In de rij voor het toilet? NOPE
Over die hotdogs gesproken; dit was vorig jaar de enige plek waar ik even in de rij heb gestaan. Verder is het festival zo goed georganiseerd dat je nergens hoeft te wachten; bij optredens niet, bij de toiletten niet (!!) (hier wil ik eigenlijk 500 uitroeptekens plaatsen) en dus ook bij het eten of de bar niet. CHILL!

6. Geen gekauw op je kaken; geen drugs!
Over chill gesproken; een weekendje Welcome to the VIllage is écht even weg. Niet alleen omdat je in freaking Leeuwarden zit, maar ook omdat je even het dorpsgevoel beleeft. Je bent echt even alleen met die mensen op dat moment een soort kleine samenleving. En wat voor één. ALLEEN MAAR LIEFDE. Geen zweverig gedoe hoor, gewoon écht festivalsfeer. En geen drugs! Volgens mij is dit een van de weinige festivals waar niet iedereen op z’n eigen kaken kauwt en van de wereld is. Ja, wél van de wereld zijn, maar dan omdat je high bent van de festivalsfeer. En de lekkere wijn. Niets anders. LOVE IT.

Schermafbeelding 2016-05-21 om 10.57.27

7. En en en en
Ik kan er nog pagina’s lang over doorgaan; Welcome to the Village is fantatisch. Ik heb het nog niet eens gehad over het mannenvlees, of dat strandje waar je op hooibalen wijn en speciaalbier kunt drinken uit glas (!), en ook nog niet over álle enthousiaste vrijwilligers die meewerken aan het festival om de beleving optimaal te maken. Echt;

Welcome to the village is drie dagen lang even de hemel en een dorp in één.

8. En het kost maar 100 euro.
Voor drie dagen. Inclusief camping. En ook op het festival zelf is alles gewoon betaalbaar.

Dus; ik zie je daar? Ik ben er in ieder geval. 15, 16 én 17 juli op De Groene Ster in Leeuwarden. Je herkent me aan mijn lange verschijning en blonde haren. Zullen we meeten? Laat hieronder even een reactie achter als je komt!

Tickets bestel je hier. En doe dat nou maar gewoon. Of je nu een diehard Lowlandsganger bent of voor het eerst een festival bezoekt. Je krijgt geen spijt. Trommel een vriendengroep op, huur een tipi op de camping en dan zie ik je de 15e, 16e of 17e juli.

Schermafbeelding 2016-05-21 om 10.56.36

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

 

 

4 reacties op “Ga mee naar Welcome to the Village – het tofste festival van de zomer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *