Waarom ik meedoe met de #Vleesverlangen Challenge en hoe jij dat ook kunt doen!

vleesverlangenHoi allemaal! Gisteravond was de aftrap van een spannend project waar ik al een tijdje mee bezig ben. Op Instagram postte ik laatst een foto in The Hoxton, want daar had ik een afspraak met producers van de NTR. Ik mocht toen nog niets vertellen, maar inmiddels is alles out in the open en vind ik het leuk om jullie bij te praten over het project #VLEESVERLANGEN waar ik voor gevraagd ben. En! Jij kunt meedoen!

Schermafbeelding 2016-05-20 om 11.37.48

Gisteravond werd op NPO3 de documentaire Vleesverlangen uitgezonden. In deze documentaire gaat Marijn Frank haar vleesverslaving onderzoeken. Heel interessant, zeker een aanrader en je kunt ‘m hier terugkijken.

BN’er in spé
Maar! Wat heb ik nu met dit project te maken? Nou, dat zal ik je eens vertellen. De NTR heeft een challenge verzonnen rondom deze documentaire waarin 3 BN’ers (grap van de eeuw) 14 dagen lang opdrachten moeten volbrengen die te maken hebben met minder of bewuster vlees eten. En je raadt het al; ik ben één van die drie. Man, wat een BN’er ;-). (Stiekem vind ik dit dus best cool, maar dat mag, toch?)

Schermafbeelding 2016-05-09 om 01.25.11

Leonie en bewust eten…?
Nu doe ik al drie jaar lang iedere maandag aan Meat Free Monday omdat ik het een makkelijke manier vind om 1. creatief te zijn in de keuken, 2. te besparen op je eten en 3. iets goeds te doen voor de aarde (want als iedereen één dag in de week geen vlees zou eten, zouden heel veel milieuproblemen minder worden). En deze challenge sprak me wel aan. Maar óók omdat het betekent dat ik twee weken lang ga vloggen. Ja, vloggen. Ik vond het zelf ook even slikken, maar het is súper leuk om te doen.

Allemaal leuk en aardig, maar wat is het?!
De Vleesverlangen Challenge houdt in dat je twee weken lang opdrachten krijgt via npo3.nl/vleesverlangen en die moet je uitvoeren. Ik doe het iedere dag op camera en die video’s kun je hier bekijken (iedere dag om 20u online!), maar jij kunt ook meedoen. Gewoon thuis, ook even twee weken bewuster zijn van je vleesconsumptie. Om welke reden je het ook doet (dierenleed, milieu, leuk experiment), het kan nooit kwaad om het eens te proberen, toch? Zo stap ik er in ieder geval in.

Televisie maken, woehoeee!
Gisteravond was de aftrap van de challenge. Samen met Michiel en Akwasi hielden we na de vertoning van de documentaire LIVE een aftertalk. Ik moest naar Hilversum waar op de speelplaats van 3FM een kleine studio was opgebouwd. Hier praatten we na over de uitzending en waarom wij meedoen aan de challenge. Jongens, ik vind dit echt heel heel heel leuk. Het duurde veel te kort! Het was veel te gezellig!

Schermafbeelding 2016-05-20 om 11.40.02

Ik vind het tof als jullie mij (en Michiel Veenstra en Akwasi) gaan volgen! Laat dan vooral ook af en toe een reactie achter over hoe je het vindt gaan en ik ben ook benieuwd hoe jullie het vinden dat ik nu tijdelijk even vlog… Haha!

Doe ook mee!
Nóg toffer zou zijn als je ook meedoet met de Vleesverlangen Challenge. Dat kan hier! Kun je ook meteen even testen wat voor soort vleeseter je bent; een Michiel (heavy), Leonie (medium) of Light (Akwasi). Ik deed de test gisteren zelf en blijk een Leonie te zijn. Was ik toch blij om.

Word je nu een Jehova’s getuige op het gebied van vlees?
Nee, don’t worry. De komende twee weken hou ik me bewust bezig met mijn vleesconsumptie. Verandert er dan veel op mijn blog? Nee hoor. Misschien dat ik ’t er af en toe even noem, maar in principe volg je de vlogs via npo3.nl/vleesverlangen. Ik kijk uit naar jullie reacties!

LET’S DO THIS!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

7 reacties op “Waarom ik meedoe met de #Vleesverlangen Challenge en hoe jij dat ook kunt doen!

 • Hoi Leonie!
  Ik vroeg me af of ik ergens het recept kan vinden van de curry met kikkererwten en mango die je voor de challenge hebt gemaakt. Het zag er heel lekker uit!

 • Ik ben een Leonie! Dat dacht ik al 🙂 ik eet meerdere dagen per week vegetarisch en geniet daardoor meer van vlees. Ik eet het niet meer op de automatische piloot, zo gooide ik standaard gehakt door rode pasta’s, maar alleen als ik er echt zin in heb. Dus ik eet gezonder, beter voor het milieu en geniet er meer van!

 • Wat leuk!
  Ik lust ook best vleesvervangers, al zit er in groenteburgers enzo
  vaak tarwe en dat verdraag ik niet goed.
  Maar ik ben wel echt dol op vlees, dus ik zou mijzelf toch het etiket heavy geven.

 • Super goed! Ik eet al jaren geen vlees maar ik vind niet per sé dat iedereen het helemaal uit zijn dieet moet schrappen: juist het bewust zijn van wat je eet en wat voor invloed dat heeft op anderen/de wereld is belangrijk! Er is al zo veel veranderd sinds ik begon met geen vlees eten, echt super!

  • Jaa ik ben het helemaal met je eens. Ik zou het ook nooit schrappen, maar een beetje bewustzijn kan geen kwaad. Al staat bij mij gemak nog steeds voorop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *