Springrolls met gebakken sla, mango, garnalen en kokosei

springrolllllsMORNING! Ik heb een week of twee geleden iets nieuws geleerd en ik ben hooked: gebakken sla is de bom. Ik at toentertijd een burger met gebakken romaine sla en sinds dien heb ik het al drie keer weer gegeten, zó lekker. En super makkelijk!

Gisteravond maakte ik weer eens verse springrolls, die er overigens echt niet uitzagen maar dat ter zijde, en dan dus met die gebakken sla. Aanraderrrrr! Overigens lijkt het recept lang, maar ik heb echt alles uitgetypt omdat het toch wel een soort van ingewikkeld recept lijkt. IS HET NIET. Maar ik kan me voorstellen dat dat zo lijkt, vandaar even een heule uitgebreide uitleg. Capiche? Aan de slag!

Nodig voor één persoon: 1 mango – 2 eieren – kokosrasp – 1klein kropje romaine sla – 1 bakje jumbo garnalen – rijstvellen (verkrijgbaar bij AH) – sojasaus

Meng de eieren met wat kokosrasp (of kokosmelk!) en doe in een hete pan (het liefst met kokosolie, ivm de smaak). Roer het tot een roerei. Snijd in de tussentijd de mango in kleine stukjes en de sla zoals je een andijvie ook snijdt. Heb je ook nog nooit een andijvie gesneden (ik ook niet) dan moet je gewoon vanaf de top snijden zodat je lange slierten krijgt. Dit is echt een intens lekker gevoel.

Haal het roerei uit de pan en leg even apart. Bak vervolgens in die pan met een klontje boter de sla. De sla is klaar als hij een beetje goudbruin gebakken wordt op sommige plekken.

Bak als laatste de garnaaltjes in de pan waar je de sla uit hebt gehaald. De garnaaltjes hoeven maar 2 minuten.

Pak een rijstvel en houd ‘m heel even (2 sec) onder de warme kraan, beide kanten. Leg ‘m dan op je bord of op een snijplank en leg de ingrediënten er op. Het vel wordt in de tussentijd helemaal zacht en condoom-achtig en dat is de bedoeling. Probeer als alle ingrediënten in de springroll liggen (mango, sla, ei, garnalen) ‘m netjes dicht te vouwen. Dit is een kutklus en het is mij nog nooit goed gelukt en gister was het al helemaal drama. Maar boeiend; je eet het toch lekker op straks.

Serveer de springrolls met sojasaus. Oh en ook leuk: je kunt ook aan tafel gaan en dan daar de springrolls vullen, ipv ze meteen al klaar te hebben.

Ik vond het echt weer heel erg lekker. Springrolls zijn echt fantastisch. Dit was niet m’n lekkerste recept, maar het was wel echt meer dan goed te eten. Mjam! Ookal waren ze lelijk. 😀

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *