5x inspiratie voor een Mexicaanse maaltijd

lekkerGesponsord – Hoi allemaal! Ik heb de afgelopen tijd een heel leuk project gedaan met lezers van Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl ter promotie van TexMex eten. Vandaag is de laatste blogpost in een reeks van een paar blogs, waarin ik de lezers die mee hebben gedaan aan de actie, even in het zonnetje wil zetten :D. Wat betekent dat ik een aantal a w e s o m e recepten met jullie ga delen. Lees je mee?

Het zit zo; samen met Santa Maria organiseerde ik een bloginsiders campagne. Dat betekent dat meer dan honderd lezers van mijn site mee mochten doen met een campagne. Ze kregen allemaal, net als ik, een enorm pakket toegestuurd met allemaal producten van Santa Maria en mochten daar mee gaan koken en hun recepten delen via social media, om anderen te inspireren.

Ik vond het echt heel tof om te zien dat zoveel lezers mee hebben gedaan en met de vetste recepten kwamen. Tijd dus om een paar recepten uit te lichten. Én om een winnaar te kiezen van een enorm barbecuepakket van Santa Maria, voor het beste recept. Maar zoals het hoort bewaar ik het beste recept tot het laatst, dus laat ik maar beginnen met mijn top 5. Benieuwd naar alle andere recepten? Check #Verrasmettexmex op instagram, twitter en facebook, dan vind je een hoop inspiratie!

Schermafbeelding 2016-05-09 om 22.21.48
foto van Instagram cre_anne

5. Tortizza van Van der Valk
Lezeres Anne kwam met een recept voor een tortizza, als variant op de pizza taco van de Van der Valk. Ik weet nog niet precies wat er op zit, maar het ziet er echt verrukkelijk uit. Nu ben ik een groot liefhebber van ijsbergsla, dus dat verklaart waarschijnlijk waarom dit recept in de top 5 staat. Anne! Vertel ons wat het recept is!!

Schermafbeelding 2016-05-09 om 22.21.58
Foto van instagram miss_havermout

4. Vega taco’s met crispy avocado, mangosalsa, rode kool en pickled red onion
Op de vierde plek staan deze heerlijke vega taco’s van Hanne. De foto is prachtig, maar ook het recept lijkt me awesome. Hanne heeft gebruik gemaakt van de Santa Maria Crispy Chicken Bites Spice Mix, maar heeft daarmee de avocado’s ingepakt, in plaats van een kippetje. Slim! En ook de mango salsa erbij ziet er verrukkelijk uit. Mjam!

Schermafbeelding 2016-04-25 om 14.25.56

3. De pulled pork wraps van Sophie
Dit recept beschreef ik al in mijn vorige blogpost en verdient daarom ook zeker een plekje in deze top 5. Pulled pork wraps met een Mexicaanse twist. Check het hele recept hier!

Schermafbeelding 2016-05-09 om 22.22.05
Foto van instagram miss_havermout

2. Bruine bonensoep met een gepocheerd eitje
Weer zo’n mooie foto en wat blijkt? Ook dit recept komt van lezeres Hanne. Lekker bezig Hanne! Dit keer schrijft ze over een bruine bonensoep met een gepocheerd eitje. Dit lijkt me werkelijkwaar ver-ruk-kelijk. En zo ziet het er ook uit. Wél een risicovol soepje, zo’n bonensoep, maar als je het goed inplant, moet het geen probleem zijn ;-). Het recept vind je hier!

Schermafbeelding 2016-05-09 om 22.07.11
Foto van instagram tacieskitchen

1. Een enorme unit van een Mexicaanse taco taart
Maar de absolute nummer één van alle recepten die ik voorbij heb zien komen met #Verrasmettexmex, is deze enorme unit van een Mexicaanse taart van Tacieskitchen.nl. Deze taart bevat alle ingrediënten die het leven lekker maken: een bodem van wraps, tomaat, gekruid gehakt met Seasoning Mix van Santa Maria en kaas uit de oven, een topping van sla, avocado, komkommer, crème fraîche én nachos. En voor de liefhebber nog koriander. Ik zou de koriander vervangen door peterselie, maar verder is deze taart wat mij betreft perfect. Dit móet ik eens klaarmaken. Bedankt voor het recept Tacieskitchen! Als bedankje win jij het barbecuepakket van Santa Maria. Woehoeee!

Uit deze recepten blijkt wel dat je echt veel kunt met TexMex. Of je nu gaat voor standaard wraps met gehakt, kruiden, groentes en kaas (niets mis mee, hartstikke lekker) of wat meer uitpakt met pulled pork, een Mexicaanse lava-taart of een namaak tortizza van de Van der Valk; met TexMex kun je álle kanten op. Mijn favoriet blijft een Mexicaanse tafel waarbij je met een groep vrienden en heel veel verschillend eten op tafel, je eigen maaltijd in elkaar flanst. Mexican Shared Dining, dat is toch gewoon fantastisch?

Aan alle lezers die mee hebben gedaan aan de bloginsiders actie: BEDANKT! Ik hoop dat jullie het leuk vonden! Ik heb in ieder geval genoten van jullie inzendingen. 😀

Heb jij ook een tof Mexicaans recept? Blijf ‘m delen met #Verrasmettexmex, zodat altijd als je op die hashtag terugkijkt, je (en ik, en anderen) een shitload aan inspiratie krijgt.

Op naar nog zo’n samenwerking! 😀

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Eén reactie op “5x inspiratie voor een Mexicaanse maaltijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *