Alles over de nieuwe Nestor Barbecue van Barbecook

Gesponsord – Hallo leuke mensen! Vorig weekend heb ik -barbecueliefhebber die ik ben – een nieuwe barbecue uitgetest om er een artikel over te kunnen schrijven hier op mijn blog. Het gaat om de nieuwe Nestor barbecue van Barbecook. Dit is een houtbarbecue waar je aan alle kanten omheen kunt staan, waardoor het een perfecte barbecue is voor gezellige momenten met vrienden of familie in de tuin. Het is een hele gebruiksvriendelijke barbecue die je zo aan hebt, zo warm hebt, zo schoon is en je kunt er lekker veel producten tegelijkertijd op bereiden.

Tijdens het test-weekend hadden we ontzettend veel geluk met een flink zonnetje in de tuin, dus het was tijd om de Nestor eens grondig te testen. In deze blogpost lees je alles over onze eerste barbecuesessie met de Nestor barbecue van Barbecook. Ik maakte twee gerechtjes klaar en beschrijf verder alles over het gebruik van begin tot eind.

Wat mij betreft hebben we het barbecueseizoen geopend, dus ik zeg: let’s barbecue!

Houtbarbecue
De Nestor barbecue van Barbecook is een houtbarbecue; dat betekent dat je er geen kolen bij gebruikt, maar echt houtblokken. Je hebt speciaal houtblokken voor barbecuen, namelijk braaihout en dit kun je gewoon online bestellen of in een barbecuewinkel kopen. Maar nog simpeler is haardhout gebruiken; dit koop je gewoon bij de bouwmarkt en daar hebben wij het mee gedaan.

Om de barbecue aan te krijgen leg je eerst een paar kleine houtjes als een soort Jenga-toren op elkaar. Leg er een paar houtwokkels/houtkrullen tussen en steek dit aan. Zodra dit brandt gooi je er een paar houten blokken bij.

Super handig; de barbecue heeft zelf opslagruimte voor houten blokken. Daarover gesproken…

Handige functies
De Nestor barbecue van Barbecook is uitgerust met een aantal handige functies:

 • het is een 360 graden ontwerp: je kunt dus aan alle kanten van de barbecue gaan staan om gezellig mee te barbecueën. Dit maakt de barbecue ontzettend geschikt voor gezellige tuinfeesten met meerdere mensen;
 • onderin de barbecue is een mooi vak om hout te bewaren: staat mooi en is functioneel;
 • ín de barbecue vind je een asopvang; dit is een bakje onder de plek waar je het hout verbrandt, waar gemakkelijk al het vuil in terecht komt. Dit asbakje kun je er naderhand uit halen om te legen;

 • de barbecue heeft twee plekken waar je gerechten kunt bereiden: op de bakplaat rondom en op het opstaande rooster boven het vuur. Dit betekent wel dat je altijd op direct vuur aan het barbecueën bent en de barbecue dus minder geschikt is voor low & slow barbecuessessies op indirect vuur. Onze ervaring was dat gerechten sneller garen en meer grillen op het rooster dan op de plaat. Voor burgers vonden we het rooster het fijnst werken, maar de groentes werden juist heel lekker goudbruin en zacht op de bakplaat. Experimenteer hier vooral mee!
 • Bonustip: de barbecue wordt best wel heet en fungeert ook een beetje als een vuurkorf. Ik kan me daardoor voorstellen dat dit echt de perfecte barbecue is voor een winterbarbecue. Echtttt nice.
 • Bonustips numero 2; doordat je twee plekken hebt waar je producten kunt bereiden, kun je ook makkelijk onderscheid maken tussen vlees, vega en vis. Zo hadden wij de vegaburgers op een andere plek liggen dan de vleesburgers. Winst!
nestor barbecue

Lekkere recepten
Om de barbecue te testen hebben we twee simpele recepten klaargemaakt: gegrilde groentes met een kruidenprutje uit mijn barbecue e-book Gruwelijk Grillen en broodjes hamburger. Ik wilde het even simpel houden om de focus te hebben op hoe de barbecue functioneert en dat ging top.

Gegrilde groentes met kruidenprutje
Dit recept is een recept dat ik heel vaak klaarmaak tijdens het barbecueën, omdat het een instant hit is. Gegrilde groentes zijn gewoon super simpel klaar te maken, want je snijdt wat groentes in grove stukken en legt ze gewoon op de bakplaat van de Nestor barbecue of op het rooster om te grillen. Maar het geheim zit ‘m in het kruidenprutje: ook dat is heel simpel klaar te maken, maar maakt je barbecue altijd nét even next level.

Ik maak een kruidenprutje meestal klaar met:

 • peper & grof zeezout
 • rode peper fijngehakt
 • knoflook fijngehakt
 • verse kruiden zoals peterselie/munt/rozemarijn/tijm fijngehakt (een combinatie of een van de kruiden)
 • venkelzaad
 • eventueel een scheutje azijn of wat citroensap
 • olijfolie extra vierge

Meng dit met elkaar in een vijzel zodat de smaken goed met elkaar mengen. Schenk als laatste de olijfolie erbij en je hebt een heerlijke kruidenolie die je over gerechten heen kunt druppelen. Zo zijn gegrilde groentes op zichzelf staand misschien een beetje saai, maar als je de schaal besprenkelt met lekker wat kruidenolie, heb je echt meteen een tof gerecht. Ook lekker bij vlees trouwens!

Qua burgers hebben we het simpel gehouden. We grilden de burgers eerst op de bakplaat, maar ontdekten later dat ze beter fikten direct boven het vuur op het rooster. Verder hebben we er wat cheddar op laten smelten, hebben we bacon gebakken op de bakplaat van de Nestor barbecue en belegden we de broodjes met mayo, barbecuesaus en augurkjes. Classic broodjes hamburger dus, maar erg simpel en snel bereid op de Nestor barbecue.

nestor barbecue

Schoonmaaktips
Wanneer je klaar bent met barbecueën is het vrij gemakkelijk om de Nestor barbecue weer schoon te krijgen. Tools die je hierbij nodig hebt zijn:

 • spa rood of bubbeltjeswater
 • keukenrol
 • een ijzeren spatel
 • olijfolie

Het is het makkelijkst schoonmaken als de barbecue nog heet is, maar dit is geen must. Giet een beetje spa rood over de bakplaat en gebruik de ijzeren spatel om het vuil los te krabben en in het gat te schuiven waar het vuur brandt of net heeft gebrand. Dit is het vak waar ook de asopvang zit, dus je schuift het afval allemaal naar dezelfde plek. Handig!

Poets de bakplaat na met een keukenrol. Ben je tevreden met hoe schoon het eruit ziet? Vet de bakplaat dan in met wat olijfolie met een keukenpapiertje. Dit zorgt ervoor dat het materiaal van de bakplaat lang goed blijft. Klaar is kees! Simpel hè?

Eindoordeel
Wij vonden het echt heel erg leuk om een middagje wat verschillende dingen uit te proberen op de Nestor Barbecue en waren alle vier heel enthousiast. Omdat Jan en ik al twee barbecues hebben, heb ik deze barbecue laten leveren bij een vriendin van me die nét is verhuisd naar Heemstede en daar een prachtige tuin heeft met veel ruimte voor deze eyecatcher van een barbecue. Nu we hem uitgeprobeerd hebben is het bijna jammer dat ‘ie niet gewoon in onze eigen tuin staat, want ik vond het echt een ontzettend gebruiksvriendelijke en gezellige barbecue, maar des te meer reden hebben we om vaak bij vrienden Amber & Peter op bezoek te gaan om gezellig samen in de tuin te eten. En hoe vet is het dat ik door deze samenwerking, m’n vrienden blij kon maken met zo’n vétte barbecue? Ik weet zeker dat ze er samen met vrienden en familie heel veel plezier van gaan beleven en die gedachte is echt ultiem geluk <3.

nestor barbecue

Heb je nog een vraag over de Nestor barbecue? Stel ‘m gerust hieronder, dan probeer ik het zo goed mogelijk te beantwoorden. Meer informatie over de Nestor barbecue van Barbecook vind je op deze website.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Alles over de nieuwe Nestor Barbecue van Barbecook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *