Dinner: Quinoa met geitenkaas, mineola, komkommer, tomaat, sla en pijnboompitten

Goedemorgen! Gisteravond heb ik een unicum meegemaakt. Ik had zin in quinoa. Dat vond ik bijzonder, want ik kon me tot gisteren niet voorstellen dat een mens zin kan hebben in quinoa. Dat men het eet oké, maar dat je echt denkt ‘Jeetje, ik heb zin in quinoa vandaag’ dat was nieuw voor me. Maar ik beleefde het echt, gistermiddag toen ik op de massagetafel bij City Spa Rein lag en dacht; ik wil gezond & fatsoenlijk. En dus besloot ik gisteravond, in mijn voortuin, een quinoasalade klaar te maken. Heftig hè? 😉

Nodig voor één persoon: quinoa – 1/2 mineola – beetje geitenkaas (joehoe, 3e dag op rij dat ik geitenkas eet!)(en dat is bijzonder want ik lustte het tot vorige week niet) – paar kleine tomaatjes – 10cm komkommer – wat romainesla – 2 eetlepels pijnboompitten – peper&zout – olijfolie

De quinoa kook je volgens de beschrijving op de verpakking. Overigens hoeft dat helemaal niet, want ik heb ‘t 1. niet gewassen en 2. in veel te veel water gekookt en gewoon geproefd of ze al een goeie bite hadden. Werkte prima. Eat that Lassie! Snij de sla, komkommer en tomaat en meng met elkaar. Maak van de mineola (ik wil steeds typen mandoline, haha. Wordt je gerecht wellicht gezelliger van maar niet per se lekkerder denk ik) kleine stukjes en meng ook door de salade. Doe de quinoa erbij, de geitenkaas en pijnboompitten en roer alles door elkaar. Peper & zout erover en wat olijfolie en klaar ben je!

Dit was een behoorlijk saaie maaltijd, maar gek genoeg precies waar ik zin in had. Quinoa ga je niet eten omdat je zin in een smaaksensatie hebt, dus wat dat betreft klopte het precies. Gewoon lekker saai en wel heel prima.

Heb jij dat wel eens? Dat je zín in quinoa hebt?

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

Eén reactie op “Dinner: Quinoa met geitenkaas, mineola, komkommer, tomaat, sla en pijnboompitten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *