Tortizza met asperges, spekjes, kaas en saus voor asperges

Hoi allemaal! We zitten vol op in het aspergeseizoen en ik had er nog niets mee klaargemaakt, dus dat werd weer eens hoog tijd. Nu is iedereen denk ik wel bekend met het basisrecept voor witte asperges (koken en serveren met ham, gekookt ei en aspergesaus) en daarom vind ik het juist leuk om twee andere recepten met asperges met jullie te delen. Te beginnen met een tortizza met witte en groene asperges, spekjes, kaas en saus voor asperges. En ik verklap alvast: DIT IS ECHT FANTASTISCH.

Nodig voor 2 personen: 4 wraps – 400 gr geschilde witte asperges (500gr ongeschild) – 100gr groene aspergetips – 250 gr spekjes (blokjes) – 1 pakje MAGGI Saus voor Asperges –  100gr strooikaas

Bereidingstijd: 30 minuten

Verwarm de over voor tot 180C.

Schil de witte asperges als dat nog niet gedaan is. Snijd 2 cm van de onderkant af en schil dan van het topje (de eikel, haha) naar beneden, maar schil het topje zelf niet. Kook de witte asperges 10 minuten.

schillen

Meng ondertussen de saus voor asperges met 200ml koud water en breng al roerend met een garde aan de kook. Haal de saus dan van het vuur en roer er eventueel nog een klontje boter door.

Smeer de wraps in met saus voor asperges. Verdeel de witte asperges over de wraps, leg de groene asperges (rauw) er tussen. Strooi er wat spekjes over en top af met geraspte kaas. Zet de tortizza 15 minuten op 180C in de oven. Hij is klaar zodra de kaas gesmolten is, de spekjes een beetje gebakken en de bodem (wraps) een beetje knapperig.

Aan twee wraps per persoon heb je genoeg. Eet smakelijk!

Oeh en een variatietip: je kunt de wraps ook oprollen en in de oven doen ;-).

Ik vond het echt bizar fantastisch, die tortizza. Ik had al wel gedacht dat het lekker zou zijn, maar was zelf verbaasd over hóe lekker het werd. Wat een goeie combinatie bij elkaar, woehoe! 😀 En ik vond het er ook best wel cool uitzien. Dus, een geslaagd recept wat mij betreft.

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet


4 reacties

Emma -

Mijn eerste gedachte was: Shell-logo op een bord haha

leonie -

hahahahaha het deed me al ergens aan denken

Kirsten -

Leuk! Even een andere vraag voor asperges; ik heb geen aspergepan maar ben echt dol op die dingen.. Hoe kan ik ze dan het beste koken?

leonie -

ik kook ze gewoon in een grote kookpan en hoop dat ze niet breken… Heb ook geen aspergepan!

Reageer ook