Leonie’s week 23: Het verhaal achter mijn eerste TATTOO, interview 3FM, opnames voor SBS, confrontatie met dierenactivisten en veel meer!

format_dagboek Hi there! Ooooooh mijn god, vorige week was me toch een week. Ik had echt zo ontzettend een off-week wat werken betreft. Er gebeurde van alles; leuke dingen, minder leuke dingen en ik kon m’n hoofd er echt niet bij houden. Wat een off-week. Maar goed, zulke weken heb je ook nodig om meer waardering te hebben voor de weken die wel compleet awesome zijn. Denk ik?

Anyway, er gebeurden ook genoeg hele toffe dingen hoor, deze week. Zo nam ik een tattoo (!), werd ik geïnterviewd door 3FM, had ik tv-opnames voor SBS, ging ik surfen, uit en nog veeeeel meer. Lees je mee?

Maandag: interview & massage
Maandag was ik heel hard aan het werk. Er moest ook echt heel veel gedaan worden, dus ik ging flink aan de slag.

IMG_4274
Ice ice baby. Ik eet tegenwoordig iedere dag een ijsje. Zo veel zin in ijs de hele tijd, vet raar. LEKKER.

Om 4 uur had ik een interview met 3FM over mijn muzieksmaak. Super tof! Muziek is echt heel belangrijk voor me – ik luister het veel, ga naar heel veel concerten en vind samen muziek luisteren echt het toppunt van romantiek – dus ik vond het heel vet om hier over te praten. Het interview kun je hier teruglezen op 3FM.nl!

IMG_4176
Op het terras bij Pacific voor het interview!

‘s Avonds had ik een afspraak gemaakt voor een massage, omdat m’n nek helemaal vast zat/zit. Terror. Maar wel lekker 🙂 Overigens ben ik nog steeds op zoek naar een masseur in Amsterdam die goedkoper is dan 30 euro voor een half uur, maar wel goed is. Kom maar op met die tips!

Dinsdag: Druk met boek #2 & surfen
Dinsdag overdag ging ik aan de slag met kookboek #2. Er moesten héél veel tosti’s gemaakt worden… 😀

IMG_4189
Boodschappen voor een miljoen tosti’s!

‘s Avonds ging ik met vriendin Amber naar Zandvoort om te surfen. We hadden geen idee of de golven een beetje oké waren, maar zijn er gewoon naartoe gegaan met de trein en hebben heer-lijk gesurfd. Er waren amper golven, maar wel prima golfjes om het op te leren.

IMG_4200

Daarna aten we een hapje bij zonsondergang. Heer-lijk. Ik denk dat dit het leven is. <3

IMG_4211
Vega wrap met bonen en een alcoholvrij biertje!

Woensdag: Kookboek, koffie & sporten 
Woensdagochtend ging ik nog even aan de slag met mijn kookboek. ‘s Middags ging ik koffie drinken met een vriendin en dat liep niet helemaal zoals gepland. Met ietwat slecht nieuws – wat mijn week tot een off-week maakte- ging ik naar m’n volgende afspraak. Niets ernstigs, don’t worry.

Met Laura, van mijn eetclub, ging ik naar De Kweker om boodschappen te doen voor de televisieopnames die we de volgende dag zouden hebben. De Kweker is een supermarkt voor groothandels en ze hebben er echt alles. En het is ge-wel-dig. Ik wilde alles kopen, maar dat was niet echt de bedoeling, haha.

IMG_4229
Dit is echt het perfecte verjaardagscadeau voor Claartje. Helaas 50 euro, boeeee.

Daarna ging ik heerlijk sporten bij m’n fysio. In m’n nieuwe sportkleding, die ik die middag bij H&M had gekocht. Want ik had nog geen sportkleding voor als het bloedheet is :D.

IMG_4382
Nieuwe sportbroek!
IMG_4395
Nieuw sportbroekje!
IMG_4389
Oja, ik kocht ook nog even een nieuwe bikini. Met snoepjes. Want alle kleding waar eten op staat MOET IK HEBBEN. 😀

Donderdag: tv-opnames en een tof event
Donderdagochtend had ik opnames voor een tv-programma van SBS. Het wordt in augustus uitgezonden… 😀 COOL!

IMG_4250

IMG_4251
Die hand daar linksboven is die van een hele bekende presentatrice 😀

‘s Middags deed ik even een dutje om bij te komen van alle toestanden en daarna ging ik lekker in de voortuin aan het werk. Voordeel van thuiswerken, heerlijk!

IMG_4252

‘s Avonds ging ik naar de lancering van de Arab Food Lovers Box. Hoewel ik moet toegeven dat ik er niet super veel zin in had, was dit echt wel heel leuk. Ik sprak er een paar bloggers die mijn blog kenden en dat was heel gezellig. En we kregen een workshop van Nadia Zerouali (bekend van kookboeken en tv) en dat is echt zo’n ontzettend leuk mens. En ik was helemaal nog niet bekend met de Arabische keuken, maar ze heeft me echt toffe dingen geleerd. O.a. een recept voor pilav en dat is geweldig. Ik moet het eens namaken. Maar dat kan, want we kregen de Arab Food Lovers Box mee naar huis.

IMG_2908
De inhoud van de Arab Food Lovers Box: Een box vól met toffe Arabische producten. Van tomatenpuree tot couscous, dadels, honing en rozenwater. Jij kunt ‘m ook bestellen!
IMG_4281
Pilav en Nadia!

Vrijdag: TATTOOOOO & verjaardag
Vrijdag had ik mezelf compleet uitgeroosterd (haha), omdat ik om 12 uur de afspraak had voor mijn allereerste tattoo en ik vond het doodeng. Dus ik zou er waarschijnlijk de hele dag af liggen, had ik zo voorspeld.

IMG_4300
OOOOH MIJN GOD GA IK DIT ECHT DOEN

‘s Ochtends was ik helemaal niet zo zenuwachtig, ik had alleen intens honger. Dus met een goedgevulde maag ging ik opweg naar Ink District in Amsterdam. Deze tattooshop ken ik omdat een aantal collega’s van Een Media, waar ik voorheen werkte, daar goede verhalen over hadden. Ik heb ‘t ook eens aan een vriend getipt en die heeft daar echt een héle mooie tattoo gezet, dus ik was er al gauw uit dat dit mijn tattooshop moest worden.

Om 12 uur meette ik vriendinnetje Lianne bij de shop en ging ik naar binnen. Eva is de artist die mijn tattoo ging zetten. Ik liet m’n ontwerp zien (maar ik kan niet tekenen dus het stelde niet veel voor) en zij ging aan het schetsen. Na een paar schetsjes hadden we het ontwerp, woehoe! Het werd geprint en op m’n huid geplakt en daar ging ik, waaaaah!

IMG_4308

Ik vond het ondertussen natuurlijk vét spannend. Ik was vooral een soort van bang om flauw te vallen (terwijl ik nog maar 1x flauw ben gevallen ooit, haha) en niet eens bang voor de pijn. En ik vond het idee dat dit de rest van m’n leven op mijn lijf staat heel spannend. Ik was bang dat ik opeens halverwege zou denken: WTF DOE IK. Maar ik heb er echt heel lang over nagedacht (zeker een halfjaar over dit ontwerp en de plek en ik weet al heel lang dat ik een tattoo wil), dus ik wist gewoon dat ik dit wilde. Dus,daar gaan we.

Toen Eva eenmaal begon met tatoeëren was er echt helemaal niets meer aan de hand. Dit deed dus echt 0,0 pijn. Ik vond het voelen als een tondeuse en vond het oprecht een lekker gevoel. Ben ik nu een idioot? Haha!

Na een kwartiertje zat de tattoo er op. Voor de rest van mijn leven. En ik ben er echt heel heel heel blij mee. Ik vond het heel spannend om in de spiegel te gaan kijken, omdat ik toch weer bang was dat ik ‘m opeens niet mooi zou vinden en spijt zou hebben, maar toen ik ‘m zag was ik ZO BLIJ. De hele dag is de lach niet meer van m’n gezicht af geweest. Ik vind ‘m zo zo zo freaking vet! 😀

Schermafbeelding 2016-06-13 om 11.51.35
EINDRESULTAAAAAT! Oh en het is dus een abstracte tosti, hahaha! Omdat ik de tostikoningin van Nederland ben! En omdat het belangrijkste dat ik ooit leerde is; je moet jezelf niet te serieus nemen. En ik vind dat het tatoeëren van een tosti op je onderarm me daar toch wel een soort van aan mag blijven herinneren. Ennnn een tosti omdat ik met m’n tostivideo’s begon in 2015 en 2015 echt mijn jaar was; een jaar van veranderingen, zelf keuzes maken, hele mooie dingen doen en vertrouwen op jezelf en daardoor nieuwe dingen durven. Dus; niet zomaar een tosti ;-).
IMG_4305
Lunchen bij Vlaamsch Broodhuys

Om even bij te komen ging ik met Lianne lunchen bij het Vlaamsch Broodhuys. Even mijn intense honger stillen (hoewel ik een soort van geen hap door m’n keel kreeg haha). Daarna ging ik lekker naar huis en chillen. Ik bracht mensen op de hoogte van m’n tattoo en vond het echt wel behoorlijk spannend om het aan m’n moeder te laten zien, omdat ik weet dat ze echt niet van tattoos houdt. Maar ze had de liefste reactie ter wereld: ‘Ik kan niet zeggen dat ik het mooi vind, maar ik hou nog steeds van je’. LIEFDE!! 😀

‘s Avonds had ik een verjaardag van Ingelise en Anne (van mijn eetclub) bij een random bruine kroeg in Bos en Lommer en dat was leuk. Hoewel; ik dronk de afgelopen week geen alcohol en ik kan je vertellen dat dat toch wel invloed heeft op sociale activiteiten.

Schermafbeelding 2016-06-13 om 10.22.38
Deze week hield ik een alcoholvrije week en dat was 1. heel goed te doen want het blijkt dat ik thuis heel vaak uit verveling een fles wijn open trek, maar ik kan dan net zo goed een alcoholvrij biertje drinken en 2. dat het wat sociale activiteiten wel ietwat saai is; als je niet drinkt op een feestje waar iedereen drinkt, is dat toch een beetje saai en ga je vroeg naar huis. Tot zo ver mijn bevindingen ;-).

Zaterdag: lezen & borrelen
Zaterdag overdag las ik mijn boek uit. Ik heb vorige week het nieuwe boek van David Baldacci gekocht en vond het deze week heer-lijk om af en toe dat boek er even bij te pakken, ipv series kijken of ellendig lang op YouTube blijven hangen voor kansloze vlogs (sorry).

IMG_4327

‘s Middags sprak ik met Claartje af bij Café Van Zuylen om mijn alcoholvrije week te stoppen met een wijntje. En hoewel het echt intens vieze wijn was, was ik wel weer back in business. Haha, wat erg.

IMG_4336
Ik vind wijn oprecht lekkerder als ik het in een mooie glas krijg. Dit is geen mooi glas.

‘s Avonds ging ik naar Wilbert, samen met Ramon (allemaal van m’n eetclub), om ‘m te helpen met het versturen van de eerste 120 kaartjes via Omapost.nl. Willy is een van de bedenkers van Omapost, wat een service is waarmee je iedere maand een foto van je social media (instagram bijvoorbeeld) naar je oma kunt sturen, zodat zij ook een beetje op de hoogte blijft van wat je allemaal doet. Zó’n leuk initiatief!

Twee flessen wijn later belde ik Claartje of ze nog zin had in een afzakker en mijn partner in crime is áltijd in voor een afzakker en dus gingen we op stap. We hopten van Moscow Mules in de Weber (of Lux) naar Gin Tonics bij Waterkant en eindigden met vier veel te lekkere grote lange brede blonde (lees dit vertraagd) Zweedse voetballers in de Bubbels. Mijn eerste keer in de Bubbels en het was vreselijk. Maar wel leuk, haha! Om 5 uur lag ik in bed. TOP avond! 😀

Zondag: confrontatie met dierenactivisten & Vondelpark
Zondag overdag ging ik naar een evenement in het foodcenter in Amsterdam. Daar was Butcher’s Heaven, een event voor carnivoren. Ik ben helemaal geen echte carnivoor, maar ik had een uitnodiging gehad en het was dicht bij m’n huis, dus ik dacht: Let’s go.

IMG_4347
Chocoladetaartje!

Bij de ingang stonden al een stel dierenactivisten (o.a. een meisje in hippie-outfit, letter typisch) en toen dacht ik al heel even, shit, het is echt raar dat ik hier naartoe ga. Nét het gezicht geweest van de Vleesverlangen challenge en dan nu naar een event voor carnivoren… Voelde niet goed…

Ik at er een heel lekker taartje van de green egg, van chocolade en bacon (vet raar, maar heel lekker) van Dreams of Magnolia. Maar daarna was mijn eetlust wel een beetje weg. Ik had er op de een of andere manier toch moeite mee om op een event te zijn dat draait om dode dieren en nu ik net die vleesverlangen challenge achter de rug heb, vond ik het toch ietwat hypocriet dat ik daar dan opeens intens veel vlees zou gaan eten. En ik had er gewoon ook niet per se ontzettend veel zin in. En dat is wel een beetje mijn nieuwe instelling geworden, lijkt het; als ik boodschappen doe vraag ik mezelf af of ik echt zin heb in vlees, of dat ik ook voor iets vervangends kan kiezen.

Dus, weg daar! Butcher’s Heaven was even niet mijn plek, dit jaar. Raar hè? Het heeft echt iets met me gedaan, die Vleesverlangen challenge…

IMG_4240
Cadeautje van de Vleesverlangen-crew! Dit boek moet ik eens gaan lezen…

Nou goed. ‘s Middags thuis ging ik nog even aan de slag voor mijn blog, omdat ik deze week echt geen ruk had gedaan en ‘s avonds maakte ik nog even een wandeling door het Vondelpark met vriendin Amber. Omdat ik gék ben op het Vondelpark en er deze week nog niet was geweest. Loved it! Een mooie zen afsluiter van een totale complete hysterische off-week. Op naar een nieuwe week!

Voor de komende week, of eigenlijk zit ik er al midden in, heb ik besloten dat ik me niet meer met negatieve dingen inlaat en alleen maar bezig ga zijn met leuke en positieve dingen. Want uit bezig zijn met negatieve dingen haal ik geen energie en ik word er ongezellig van en daar heb ik geen zin in. Dus: move on en op naar leuke dingen!

Deze week ga naar m’n ouders en m’n zwangere zus (LIEFDE!), ga ik iets heeeeeel lekkers proeven (ik hoop dat ik daar in m’n volgende dagboek meer over kan vertellen), heb ik een tasting van Heineken (love it), ga ik een nieuwe aflevering opnemen van Tosti’s bakken met lekkere mannen mét lekkere man en véél meer! ZIN IN!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

14 reacties op “Leonie’s week 23: Het verhaal achter mijn eerste TATTOO, interview 3FM, opnames voor SBS, confrontatie met dierenactivisten en veel meer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *