Hoi allemaal! We zitten vol op in het aspergeseizoen, dus het is hoog tijd voor mijn recept voor tortizza met asperges! Nu is iedereen denk ik wel bekend met het basisrecept voor witte asperges (koken en serveren met ham, gekookt ei en aspergesaus) en daarom vind ik het juist leuk om eens een ander recepten met asperges met jullie te delen. Te beginnen met een tortizza met witte en groene asperges, spekjes, kaas en saus voor asperges. En ik verklap alvast: DIT IS ECHT FANTASTISCH.
Ben je op zoek naar meer lekkere recepten met witte asperges? Check het hier!
Tortizza met asperges spek en aspergesaus
Ingrediënten
- 4 wraps
- 400 gr witte asperges (geschild)
- 100 gr groene asperges
- 250 gr biologische spekjes
- 1 pakje Maggi saus voor asperges
- 100 gr geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de over voor tot 180C.
- Schil de witte asperges als dat nog niet gedaan is. Snijd 2 cm van de onderkant af en schil dan van het topje (de eikel, haha) naar beneden, maar schil het topje zelf niet. Kook de witte asperges 10 minuten.
- Meng ondertussen de saus voor asperges met 200ml koud water en breng al roerend met een garde aan de kook. Haal de saus dan van het vuur en roer er eventueel nog een klontje boter door.
- Smeer de wraps in met saus voor asperges. Verdeel de witte asperges over de wraps, leg de groene asperges (rauw) er tussen. Strooi er wat spekjes over en top af met geraspte kaas. Zet de tortizza 15 minuten op 180C in de oven. Hij is klaar zodra de kaas gesmolten is, de spekjes een beetje gebakken en de bodem (wraps) een beetje knapperig.
- Aan twee wraps per persoon heb je genoeg. Eet smakelijk!
Oeh en een variatietip: je kunt de wraps ook oprollen en in de oven doen ;-).
Ik vond het echt bizar fantastisch, die tortizza. Ik had al wel gedacht dat het lekker zou zijn, maar was zelf verbaasd over hóe lekker het werd. Wat een goeie combinatie bij elkaar, woehoe! 😀 En ik vond het er ook best wel cool uitzien. Dus, een geslaagd recept wat mij betreft.
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Emma zegt:
Mijn eerste gedachte was: Shell-logo op een bord haha
leonie zegt:
hahahahaha het deed me al ergens aan denken
Kirsten zegt:
Leuk! Even een andere vraag voor asperges; ik heb geen aspergepan maar ben echt dol op die dingen.. Hoe kan ik ze dan het beste koken?
leonie zegt:
ik kook ze gewoon in een grote kookpan en hoop dat ze niet breken… Heb ook geen aspergepan!