Tortizza met asperges, spekjes en saus voor asperges

Hoi allemaal! We zitten vol op in het aspergeseizoen, dus het is hoog tijd voor mijn recept voor tortizza met asperges! Nu is iedereen denk ik wel bekend met het basisrecept voor witte asperges (koken en serveren met ham, gekookt ei en aspergesaus) en daarom vind ik het juist leuk om eens een ander recepten met asperges met jullie te delen. Te beginnen met een tortizza met witte en groene asperges, spekjes, kaas en saus voor asperges. En ik verklap alvast: DIT IS ECHT FANTASTISCH.

Ben je op zoek naar meer lekkere recepten met witte asperges? Check het hier!

Tortizza met asperges spek en aspergesaus

Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor tortizza's met witte en groene asperges, spekjes en aspergesaus. Dit recept met witte asperges is net even anders dan je gewend bent, maar super lekker! Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

 • 4 wraps
 • 400 gr witte asperges (geschild)
 • 100 gr groene asperges
 • 250 gr biologische spekjes
 • 1 pakje Maggi saus voor asperges
 • 100 gr geraspte kaas

Instructies

 • Verwarm de over voor tot 180C.
 • Schil de witte asperges als dat nog niet gedaan is. Snijd 2 cm van de onderkant af en schil dan van het topje (de eikel, haha) naar beneden, maar schil het topje zelf niet. Kook de witte asperges 10 minuten.
 • Meng ondertussen de saus voor asperges met 200ml koud water en breng al roerend met een garde aan de kook. Haal de saus dan van het vuur en roer er eventueel nog een klontje boter door.
 • Smeer de wraps in met saus voor asperges. Verdeel de witte asperges over de wraps, leg de groene asperges (rauw) er tussen. Strooi er wat spekjes over en top af met geraspte kaas. Zet de tortizza 15 minuten op 180C in de oven. Hij is klaar zodra de kaas gesmolten is, de spekjes een beetje gebakken en de bodem (wraps) een beetje knapperig.
 • Aan twee wraps per persoon heb je genoeg. Eet smakelijk!

Oeh en een variatietip: je kunt de wraps ook oprollen en in de oven doen ;-).

Ik vond het echt bizar fantastisch, die tortizza. Ik had al wel gedacht dat het lekker zou zijn, maar was zelf verbaasd over hóe lekker het werd. Wat een goeie combinatie bij elkaar, woehoe! 😀 En ik vond het er ook best wel cool uitzien. Dus, een geslaagd recept wat mij betreft.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

tortizza met asperges
Een tortizza met witte asperges, wat een fantastisch idee!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

4 reacties op “Tortizza met asperges, spekjes en saus voor asperges

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept