Hi there! Vrijdag heb ik weer eens een klassiek oud receptje klaargemaakt. Met Bas maakte ik heel vaak dit recept klaar en volgens mij heb ik het niet meer gemaakt sinds het uit is (anderhalfjaar al haha) en opeens had ik er zin in vrijdag. Normaal maakten we dit altijd met kip klaar, maar omdat ik steeds in mijn vleesdilemma zit (wil ik echt vlees eten vandaag of kan ik ook voor een alternatief kiezen?) ging ik voor vis. Dat had ik immers ook al een tijdje niet meer gegeten. Dus. Tot zo ver de toelichting, nu maar eens het recept.
Nodig voor één persoon: 3 tomaten – balsamico sladressing – 1 teen knoflook – 3 aardappelen – 1 kabeljauwfilet – peper – zout
Verwarm de oven voor tot 180C. Je gaat alles tegelijkertijd in de oven klaarmaken, dus dat is awesome.
Snijd de tomaten in 4 plakken en leg in een ovenschaal. Giet er wat balsamico sladressing over en pers een teen knoflook uit over het geheel. Schep door elkaar en zet in de oven. Tegelijk met de frietjes.
Snijd van de aardappelen (met schil) frietjes van ongeveer 1 cm dik en meng met wat olijfolie (als je toevallig truffelolie hebt is dat een aanrader om te gebruiken) en zout. Verdeel over een bakplaat en zet ook in de oven.
De frietjes en tomaten gaan allebei een minuut of 30 in de oven. De kabeljauw leg je later in de ovenschaal waar de tomaten al in liggen en bak je 20 minuten mee. Strooi trouwens eerst nog even wat peper en zout over de kabeljauw.
Oké en dan na een eeuwigheid is alles klaar en serveer je de frietjes nog met appelmoes of truffelmayo. En dan ga je heel lekker eten. Mjam! Oeh en goed om te weten, bij deze knetterprofessionele foodblogger blijven de frietjes ook altijd slap. Normaal ben ik niet zo van slap (muwaha), maar in dit geval is dat prima. 😉
Die tomaten worden zo uit de oven zacht en heel erg lekker. Echt een aanrader! En prima om het eens met vis te eten in plaats van gekruide kippenpootjes.
Lijkt het je lekker?
IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.
LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM | YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet
Marit zegt:
easy peasy! onee, geen peas. Just easy en lekker!
X
leonie zegt:
YEAH!
Petra zegt:
Ziet er goed uit! Ik las overigens laatst ergens de anti-slappe-patat tip om de aardappeltjes niet alleen te mengen met wat olie maar ook met een beetje bloem, en dat werkt inderdaad heel goed! Ik gebruik een flinke theelepel voor een éénpersoons portie. Oh, en ik meng er ook wat kipkruiden door, dat is echt super lekker!! Praktisch hetzelfde als patatkruiden, maar kipkruiden heeft bijna iedereen wel standaard in huis dus niet echt nodig om nóg een potje kruiden aan de verzameling toe te voegen.
leonie zegt:
Ah wat een goede tip! Dat ga ik eens proberen!
Nienke zegt:
Ziet er super heerlijk uit! Ik ga straks heerlijk soep met stokbrood eten, jumm.