Goedemiddag leuke mensen! Deze week is het super mooi weer en dat maakt dat ik zin heb in allerlei zomerse gerechten. Zo toverde ik deze week tijdens de lunch lobster rolls op tafel! En ik heb ze lekker opgegeten in het zonnetje op m’n dakterras.
Lobster rolls klinkt misschien fancy; niets is minder waar. Het is een broodje met een soort salade van rivierkreeftjes en het is ontzettend makkelijk zelf te maken. Ik breng de rivierkreeftjes op smaak met wat ketchup, mayo en worcestersaus en als laatste voeg ik wat limoen zest toe voor een frisse noot op ‘n einde.
Binnen 10 minuten staat deze lekkere lunch op tafel, dus ik zou zeggen: waar wacht je nog op? Let’s lobster!
Lobster rolls
Ingrediënten
- 100 gr rivierkreeftjes
- 1 el mayonaise
- 1 tl ketchup
- 5 dashes worcestersaus
- ijsbergsla of romaine sla
- 2 pisoletjes (eventueel afbak)
Instructies
- Bak de broodjes af in de oven.
- Meng de mayonaise met ketchup en worcestersaus en roer dit door de rivierkreeftjes.
- Rasp een limoen.
- Beleg de broodjes met een beetje knapperige sla: bijvoorbeeld romaine sla of ijsbergsla. Verdeel de rivierkreeftjes erover en top af met een beetje limoenzest.
- Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar meer zomerse recepten? Kijk dan ook eens hier!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!