10 lekkere recepten voor zomers weer

Goedemiddag leuke mensen! Welkom in een nieuwe week! Het is deze week super mooi weer en daarom bedacht ik dat het wel weer eens tijd werd voor een blog met 10 toffe gerechten voor lekker weer. Want als het warm is, wil je zoveel mogelijk tijd in het zonnetje doorbrengen en zo min mogelijk in de keuken. Bovendien is het wel lekker om een gerechtje mee te nemen naar het park, of op te eten in de tuin. Daarom vandaag op mijn blog: 10 recepten voor lekker weer.

Summer rolls met biefstuk, mango & avocado
Dit is een lekker koud gerecht dat makkelijk is om te maken en makkelijk is om mee te nemen. Perfect voor zomerse dagen!

Pokebowl met zalm, mango, avocado en knapperige uitjes
Bij zomers weer heb ik meteen zin in pokébowl of sushibowls. Dit is een kom gevuld met vooral koude ingrediënten; denk aan rijst, zeewier, avocado, mango, zalm, etc. Je kunt het zo exotisch maken als je zelf wil. Ik vind dit een lekker recept.

Salade met schnitzel, truffelmayo en ei
Ik ben helemaal niet zo’n saladefan, maar voor deze salade mag je me wakker maken. Echt een top recept op warme dagen. ook op niet-warme dagen trouwens. Mjam!

Klassieke asperges
Een top gerecht in de lente zijn natuurlijk de klassieke asperges. Als er een moment in het jaar is dat je dit moet eten, dan is het wel nu. Mjam! Maak ze klaar op klassieke wijze en je hebt een perfect maaltje voor het voorjaar.

Pompoen met burrata, spinazie en pesto
Een van mijn favoriete recepten op mijn blog is dit maaltje met pompoen, burrata, spinazie en pesto. Super simpel, ontzettend lekker en ook nog makkelijk mee te nemen het park in. Dit wíl je maken de komende week!

Ceviche van tonijn met granaatappelpitjes
Ik denk dat je dit recept niet zo snel verwacht op gewoonwateenstudentjesavondseet.nl, maar dit is echt SUPER simpel om te maken en onwijs lekker. Helemaal nu het zo lekker weer is buiten.

Couscous met watermeloen, feta, munt & rozemarijn-kip
Oooh dit is alweer zo’n oud recept, maar zo lekker op dit soort zonnige dagen. En ik weet zeker dat dit iets is dat je niet dagelijks eet. Mjam! En simpel dat het is; je hoeft de couscous alleen te wellen en te mengen met koude ingrediënten en de kippetjes even in de oven te bereiden. LOVE it.

Caprese salade
En dit is gewoon echt een hit als bijgerecht, lunch of tussendoortje. Ik eet dit bijna iedere week wel momenteel, nu het zulk lekker weer is. Het is makkelijk, snel én gezond (omdat je lekker veel tomaten gebruikt). Maar bovenal: super lekker.

Wraps met kikkererwten, chorizo, feta en spinazie
Ooooh mensen, ook dit is zo’n chill recept en ZO makkelijk klaar te maken. Het hilarische is dat ik met dit lijstje vooral mezelf ook echt inspireer om weer eens oude recepten klaar te maken. Deze wraps zijn vet smakelijk, vet simpel en perfect om mee te nemen naar het park of je voortuin ;-).

Couscous met chorizo, garnalen, paprika en feta
De combinatie klinkt misschien een beetje vreemd, maar dit is ook echt een chill recept. Echt iets wat je niet iedere dag eet, door de interessante smaakcombinaties. En natuurlijk super makkelijk klaar te maken.

Het leukste aan dit lijstje vind ik dat ik in ieder geval mezelf heb geïnspireerd om allerlei oude recepten weer eens klaar te maken. Super lekker 😀

Ga jij ook aan de slag met een van de recepten van mijn blog? Deel het op social met #gewoonwateenstudentjesavondseet @lterveld 😀

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

2 reacties op “10 lekkere recepten voor zomers weer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.