10 lekkere zomerse recepten

Goedemiddag leuke mensen! Het is tijd voor een overzicht van een aantal lekkere en makkelijke zomerse recepten. Ik heb natuurlijk in de afgelopen 11 jaar al behoorlijk wat recepten uitgeschreven hier op mijn blog en vandaag ligt de focus op recepten die je lekker kan eten met mooi weer. Want zeg nou zelf: soms heb je meer zin in salade dan in stamppot.

Bovendien wil je als het buiten warm is, waarschijnlijk zoveel mogelijk tijd in het zonnetje doorbrengen en zo min mogelijk tijd in de keuken. Een aantal van de recepten uit dit lijstje met zomerse recepten is trouwens ook prima om mee te nemen naar het park of op te eten in de tuin. Daarom vandaag op mijn blog: 10 zomerse recepten voor lekker weer.

Summer rolls met biefstuk, mango & avocado
Dit is een lekker koud gerecht dat makkelijk is om te maken en makkelijk is om mee te nemen. Perfect voor zomerse dagen! Klik op de titel of op de foto om het recept te bekijken.

zomerse recepten

Pokebowl met zalm, mango, avocado en knapperige uitjes
Bij zomers weer heb ik meteen zin in zomerse recepten zoals pokébowl of sushibowls. Dit is een kom gevuld met vooral koude ingrediënten; denk aan rijst, zeewier, avocado, mango, zalm, etc. Je kunt het zo exotisch maken als je zelf wil. Ik vind dit een lekker recept.

zomerse recepten

Salade met schnitzel, truffelmayo en ei
Ik ben helemaal niet zo’n saladefan, maar voor deze salade mag je me wakker maken. Echt een top recept op warme dagen. ook op niet-warme dagen trouwens. Mjam!

zomerse recepten

Klassieke asperges
Een top gerecht in de lente zijn natuurlijk de klassieke asperges. Als er een moment in het jaar is dat je dit moet eten, dan is het wel nu. Mjam! Maak ze klaar op klassieke wijze en je hebt een perfect maaltje voor het voorjaar.

Pompoen met burrata, spinazie en pesto
Een van mijn favoriete recepten op mijn blog is dit maaltje met pompoen, burrata, spinazie en pesto. Super simpel, ontzettend lekker en ook nog makkelijk mee te nemen het park in. Dit recept hoort 100% thuis in dit lijstje met zomerse recepten. Eet smakelijk!

zomerse recepten

Ceviche van tonijn met granaatappelpitjes
Ik denk dat je dit recept niet zo snel verwacht op gewoonwateenstudentjesavondseet.nl, maar ceviche is echt SUPER simpel om te maken en onwijs lekker. Helemaal als het lekker weer is buiten.

zomerse recepten

Couscous met watermeloen, feta, munt & rozemarijn-kip
Oooh dit is alweer zo’n oud recept, maar zo lekker op dit soort zonnige dagen. En ik weet zeker dat dit iets is dat je niet dagelijks eet. Mjam! En simpel dat het is; je hoeft de couscous alleen te wellen en te mengen met koude ingrediënten en de kippetjes even in de oven te bereiden. LOVE it. Dit is er eentje in de categorie zomers recepten die makkelijk zijn om mee te nemen naar bijvoorbeeld het park. Het is ook helemaal niet erg als de kippetjes al afgekoeld zijn; nog steeds erg lekker.

zomerse recepten

Caprese salade
En dit is gewoon echt een hit als bijgerecht, lunch of tussendoortje. Ik eet dit bijna iedere week wel als het lekker weer is. Het is makkelijk, snel én gezond (omdat je lekker veel tomaten gebruikt). Maar bovenal: super lekker.

Wraps met kikkererwten, chorizo, feta en spinazie
Ooooh mensen, ook dit is zo’n chill recept en ZO makkelijk klaar te maken. Het hilarische is dat ik met dit lijstje vooral mezelf ook echt inspireer om weer eens oude recepten klaar te maken. Deze wraps zijn vet smakelijk, vet simpel en perfect om mee te nemen naar het park of je voortuin ;-).

Couscous met chorizo, garnalen, paprika en feta
De combinatie klinkt misschien een beetje vreemd, maar dit is ook echt een chill recept. Echt iets wat je niet iedere dag eet, door de interessante smaakcombinaties. En natuurlijk super makkelijk klaar te maken. Couscous is wat mij betreft echt zo’n ding wat je eet in de zomer, dus dit hoort zeker thuis in dit lijstje met zomerse recepten.

zomerse recepten

Het leukste aan dit lijstje vind ik dat ik in ieder geval mezelf heb geïnspireerd om allerlei oude recepten weer eens klaar te maken. Super lekker 😀

Ga jij ook aan de slag met een van de recepten van mijn blog? Deel het op social met #gewoonwateenstudentjesavondseet @lterveld 😀

Bewaar deze zomerse recepten op Pinterest
Wil je deze zomerse recepten op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “10 lekkere zomerse recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *