Gesponsord – Hallo leuke mensen! Onlangs heb ik voor het eerst gekookt met een bepaald product en ik ben echt on-ge-kend enthousiast. In het recept van vandaag maak ik Tortilla’s met Crispy Chicken, mango, guacamole, peterselie en American Ranch Dressing en de ster van de show is die knapperige kip.
Ik wist wel dat Santa Maria al een hele tijd een Seasoning Mix in de schappen van de supermarkt heeft liggen waarmee je zelf makkelijk knapperige kip maakt, maar ik had het product nog nooit geprobeerd omdat het me echt veel te ingewikkeld leek. I mean; hoe krijg je een kip makkelijk in een knapperig korstje; moet je dan niet aan de slag met ei en meel en paneermeel enzo?! HOE WERKT DIT?!
Nou, met zo’n zakkie van Santa Maria doe je dit dus echt heel makkelijk en snel. Blijkt echt reeeeete simpel en ik ben echt blij dat ik dit nu ontdekt hebt, want ik weet zeker dat ik hier veel vaker mee ga koken vanaf nu.
Tortilla’s van Sandra
Hoe ik er zo bij kwam om dit product eens uit te proberen? Dat komt allemaal door lezer Sandra! Begin dit jaar vroeg ik jullie namelijk om jullie favoriete recepten met producten van Santa Maria – als onderdeel van de samenwerking en het ambassadeurschap die ik al jaren met hen heb – en Sandra kwam met het recept voor krokante kip in Tortilla’s. Of zoals ze het zelf schrijft: “Sowieso de krokante kip in een wrap met VEUL guac en mango en koriander oh en als ranch gebruik ik kwark als luie, snelle saladedressing”. En dat klonk mij als muziek in de oren.
Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en dat is het recept dat jij nu voor je hebt: volkoren Tortilla’s met lekker veel guacamole, knapperige kipstukjes, gemengde sla, mango, peterselie en American Ranch Dip. En dat beste mensen, is echt gruwelijk lekker. En binnen 30 min op tafel.
Eet je liever een vega variant van de Tortilla’s? No problemo; je kunt de kipstukjes vervangen door vegetarische kipstukjes óf door bloemkoolroosjes. En dat klinkt misschien gek, maar bloemkool doet het heel goed in de oven én het product smaakt vooral naar de Crunchy Chicken Seasoning Mix, dus ook dat wordt top.
Oké; heb je er inmiddels een beetje zin in gekregen? Aan de slag dan! Dit zijn de ingrediënten:
Tortilla’s met crispy chicken
Keukentools
- 1 bakplaat voor in de oven
- 1 vel bakpapier
Ingrediënten
- 6-8 Whole Wheat Tortilla's van Santa Maria
- 1 zakje Santa Maria Crispy Chicken
- 500 gr kipfilet
- 125 gr zure room
- 1 zakje Santa Maria American Ranch Dip Mix
- 2 avocado's
- 1 teen knoflook
- 2 eetrijpe mango's
- 1 tl chiliflakes
- verse peterselie
- gemengde sla
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 225C.
- Snijd de kipstukjes (of bloemkoolroosjes) in stukken en meng met 1 eetlepel olie in een grote kom. Voeg de Santa Maria Seasoning Mix voor Crunchy Chicken toe en roer goed door elkaar.
- Verdeel de kipstukjes over een bakplaat met bakpapier en zet de kipstukjes voor 15 minuten op 225C in de voorverwarmde oven.
- Maak ondertussen guacamole door avocado te mengen met een uitgeperste teen knoflook, 1 el zure room en 1 tl chiliflakes. Dit kun je doen d.m.v. een vork, een staafmixer of een hakmolen.
- Maak ondertussen ook de American Ranch Dip door de zure room te mengen met Santa Maria's American Ranch Dip Mix.
- Snijd de mango in kleine stukjes, hak peterselie fijn.
- Bak als laatste de volkoren Tortilla's even in een droge koekenpan, zodat ze aan beide kanten warm zijn. Ik vind het het lekkerst als de Tortilla's een beetje bruin kleuren.
- Vul de Tortilla's met een lekkere laag guacamole, daarop wat gemengde sla, de krokante kip uit de oven, stukjes mango, peterselie en top af met de ranch dip. Oprollen en aan tafel!
En dan is dit het eindresultaat van de Tortilla’s met Crispy Chicken:
Dit ziet er toch ook gewoon vét lekker uit?! Ooooh wat vond ik dit een leuk recept. Ik ben er echt helemaal enthousiast over en ik hoop jij ook. Ik wil het zeker ook een keer klaarmaken met bloemkoolroosjes, om te testen of dat inderdaad net zo lekker is. Maar m’n hoofd slaat echt op hol van de ideeën van ingrediënten die ik door deze Seasoning Mix heen kan halen, hahaha. Courgette? Pompoen? Wat gebeurt er met kibbeling in dit korstje? Je meid is LOS! 😉
Maak je dit Tortilla’s recept ook een keer klaar en vond je het lekker? Dan zou ik het super leuk vinden als je hieronder een reactie en/of sterren wil achterlaten op dit recept.
Sandra; dank je wel voor je idee! Ik vond het overduidelijk echt een hit. THANKS!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Linda zegt:
Love crispy chicken
leonie zegt:
Same meid
Merel zegt:
De gemengde sla mist bij het lijstje ingrediënten 😌
leonie zegt:
Aangepast!
Fieke zegt:
Heerlijk op een hete dag 🤩
leonie zegt:
Dank voor je reactie!