Salade met ei, (vega) kipschnitzel, truffelmayo, parmezaanse kaas, komkommer en croutons

Goedemorgen! Gisteravond heb ik echt fantastisch lekker gegeten. Ik wist de hele dag al dat ik zin had in truffelmayonaise en kipschnitzel en verzon daar een maaltijd omheen. En omdat het vega-maandag was, ging ik voor een vegetarische schnitzel; die bijna net zo lekker is als een kipschnitzel, maar iets minder sappig. Maar evengoed écht goed te pruimen, dus als je het nog nooit hebt gegeten, daag ik je bij deze uit om het recept met een vega schnitzel klaar te maken. Vooral omdat ik echt amazeballs lekker at en dus vind dat je eigenlijk niets aan het recept moet aanpassen ;-).

Nodig voor één persoon: 2 handen botersla – 10cm komkommer – 1 vega schnitzel (ik had die van Tivall) – 1 sneetje witbrood – een scheutje olijfolie – zeezout & peper – wat parmezaanse kaas – 1 ei – 1 eetlepel truffelmayonaise (die van Jean Baton is bij AH verkrijgbaar en héél lekker)

De vega schnitzel bak je in 6 minuten in de oven op 180C af. Hij hoeft natuurlijk niet te garen, dus je hoeft ‘m alleen warm en knapperig te krijgen. Volgens de verpakking is het trouwens 6 minuten, maar ik deed 10, omdat ik ‘m nog niet knapperig genoeg vond na 6.

Maak in de tussentijd zelf croutons. Hoe? Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en laat warm worden. Snijd een sneetje (wit)brood in blokjes en leg in de olie. Strooi er wat zeezout en peper over en bak totdat het brood begint te kleuren en knapperig wordt (paar minuutjes).

Bak in de tussentijd ook een ei. Ik wilde graag zo’n uitlopend eitje op de salade, maar ik hou niet van gekookte eieren (of liever gezegd: ik walg van gekookte eieren) en een ei pocheren heb ik nog nooit gedaan, dus ik ging voor een gebakken ei met een hele dooier. Dit duurde overigens verrassend lang om klaar te maken, ik denk dat ik ‘m wel 10 minuten heb gebakken (aan 1 kant dus).

Begin in een kom met een laag botersla. Hussel daar stukjes komkommer door. De truffelmayo kun je het beste over de salade verdelen met een theelepeltje en dan steeds een flats erop gooien. Dit deed ik nu al een beetje, zodat je ook onder de rest van de ingrediënten alvast wat truffelmayo hebt.

Snijd de schnitzel in reepjes en leg op de salade. Leg het gebakken eitje er naast. Verdeel de croutons over de salade, top af met schaven parmezaanse kaas en eindig met de rest van de truffelmayo.

En dan? OH MIJN GOD. Ja, dit moet in hoofdletters. OH MIJN GOD, wat at ik lekker. Ik geloof niet dat ik ooit zo’n lekkere salade heb gemaakt. Mennnnn, dit was echt echt echt amazeballs. Maar hoe kan het ook anders: truffelmayo, parmezaanse kaas, zelfgemaakte croutons? Dit móest gewoon wel teringlekker worden. And it was. Mjam!

Wat denk je er van? Ga je ‘m klaarmaken? (JA)

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!


25 reacties

Vera -

Zou je de komkommer door iets anders kunnen vervangen? Ik hou er niet van helaas, maar wil deze salade wel echt graag proberen!

leonie -

Jaaa gewoon weglaten of vervangen door rauwe courgette!

Rosanne -

Net gegeten en t was echt goddelijk! Thnx!

Nynke -

Wanneer je je eitje sneller klaar wilt hebben kun je een deksel of een omgekeerd bord over je koekenpan leggen. Werkt ideaal!

Froukje -

Oeh deze vanavond proberen

leonie -

en en en?

Liselot -

Supersalade! Eindelijk eens, zonder gemopper erbij aan te hoeven horen, een Vegaschnitzel bij man en kinderen naar binnen gekregen!!! Niet alleen voor studenten een prima recept ! Voor de kinderen heb ik de truffelmayo weggelaten. Het ei kan, maar zonder is ook lekker zat. Bij de olie voor de croutons had ik ook een teentje knoflook gedaan.

Marit -

Yess! Receptje voor vanavond. Gisteren je kip caprese, damn wat lekker! Ben heel benieuwd naar dit experiment! 🙂

Astrid -

Deze ga ik vanavond maken. Thanks alvast!

Irene -

Ziet erg lekker uit dat ik vanavond klaar wil maken. Ik zie dat deze portie voldoende is voor lunch? Of kan dat ook voor avondmaaltijd?

leonie -

Kan absoluut als avondeten!

Irene -

Hij is goed geslaagd! Erg lekker!!

Ari -

heel goed, alleen die truffelmayo moet je van houden.. , toppertje dit recept 🙂

Ari -

heel goed, alleen die truffelmayo moet je van houden ; toppertje dit recept 🙂

Malou -

Dit was echt TE goed………….. nieuwe favo salade!

lonneke -

Ahhhh, ik moet dit maken. NU.
Het ziet er zo lekker uit!
Liefs lonneke

Froukje -

Probeer deze eens als je een gepocheerd ei wil, dus met zachte dooier. Tip van #Allerhande op Instagram onder #allerhandigst ????
https://instagram.com/p/BDaK6w2xig3/
Ik maak de salade nu, ben benieuwd!

Nadine -

This was greeeeeeeaaaaaaaat !!! 😀 Wist echt niet wat ik moest gaan eten gisterenavond, maar dayum!!! 😀 En het vulde anders ook nog flink. Ciao 😀

Kathleen -

Als je een deksel op de pan doet, dan bakt het ei sneller. Morgen ga ik deze salade proberen!

Thimo -

Ik zat eens te denken… Wat als je de truffelmayo zou vervangen met een honing-mosterd dressing, zou dat ook lekker smaken?

Janneke -

Onze AH heeft nu ook Jean Baton truffel sladressing! Miss ook een tip 🙂

Agnes -

Vanavond gemaakt en het was inderdaad amezeballs???? Lekker, simpel en die mayo???? Nu uren languit liggen, teveel gegeten, groetjes

Rowan -

Ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens uitproberen!

Reageer ook