Zomerse couscous met munt, watermeloen en feta, met kruidige kippenpootjes

Hallo daar! Gisteravond heb ik voor het eerst zelf weer in de keuken gestaan en met een beetje hulp van m’n vader een hele lekkere maaltijd bereid. We maakten couscous met watermeloen, munt en feta (lijkt enorm op deze couscous van laatst) met daarbij lekkere kruidige kippenpootjes. En de combi was heerlijk!

Nodig voor 3 personen: 600gr voorgesneden watermeloen Р200gr feta Р7gr verse munt Р500gr kippenpootjes Р1 eetlepel kipkruiden Р1 eetlepel Proven̤aalse kruiden Р250gr couscous

Verwarm de oven voor tot 200°C. Vet een ovenschaal in met olijfolie, kruid de kippenpootjes met de kip- en Provençaalse kruiden en zet deze voor 30 minuten in de oven. Halverwege even omdraaien. Maak ondertussen de couscous. Let hierbij op je timing; de coucous is in twee minuutjes klaar en is zowel warm als koud lekker. Je neemt 250mL water en laat 250gr couscous hierin wellen. Roer het daarna door met een scheut olijfolie. Voeg dan stukjes meloen, feta en wat fijngesneden munt toe en breng op smaak met zout & peper. Serveer de kip met de couscous.

M’n ouders en ik vonden het erg lekker, maar de couscous is vooral geschikt als bijgerecht bij een barbecue, picknick of inderdaad met iets als kip er bij. Maar de combi van smaken is ergggg goed en ik vond deze versie met watermeloen lekkerder dan die met cantaloupe een tijdje geleden.

Vanavond laat ik m’n ouders even voor me koken en dan ben ik er vrijdag weer met een nieuw éénhandsgerechtje. Tot dan!

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “Zomerse couscous met munt, watermeloen en feta, met kruidige kippenpootjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *