Knalgroene couscous met spinazie, munt, chorizo, garnalen, paprika en feta

Goedenavond! Door de storing van ING vandaag zag mijn avondeten er eventjes héél triest uit (KLIK!). Heel even dacht ik dat alleen een komkommer mijn avondeten zou zijn, noooooooo! En dat terwijl ik net in m’n Jamie 15 minutes kookboek was gedoken om een heerlijk receptje uit te zoeken. 🙁

Maar! Mijn huisgenootje is THE BEST! Ik kreeg haar pinpasje mee (nadat ik dus al met NO SALDO in de Ah had gestaan) en toen kon ik toch eten:) JEEJ!

Ik maakte dus alsnog het receptje van Jamie voor couscous met o.a. munt, garnalen en chorizo. En het was heerlijk:)

Je hakt een flinke hand spinazie, een flinke pluk munt en een halve rode ui heel fijn. Doe dit in een schaal, voeg er wat couscous aan toe en kokend water. Laat dit wellen. Snij ondertussen chorizo in plakjes en rode en gele paprika in kleine stukjes. Dan bak je de chorizo 2 minuutjes met wat olijfolie, daaraan voeg je de paprika’s en garnalen toe en dit laat je nog 4 minuutjes op het vuur staan. Dan doe je de inmiddels knalgroene (jeej kleurtjes!) couscous op je bord, daarop de chorizo met garnalen en paprika. Dan strooi je er nog wat verse munt en wat feta over.

Ik vond het echt vet super duper onwijs lekker. VET LEKKER. De munt is lekker kruidig, de paprika’s maken het wat zoet en de chorizo zorgt voor wat pit. Echt een lekkere combi. Thats to Jamie! (Overigens is het originele recept wel ff een beetje anders, namelijk met inktvis ipv garnalen).

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “Knalgroene couscous met spinazie, munt, chorizo, garnalen, paprika en feta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *