Pompoen met burrata, spinazie en pesto

Hey allemaal! Ik heb echt een MEGA lekker recept ontdekt. Het was vrij hilarisch, want ik ging naar de supermarkt om een knetter lekker recept van een plaattaart klaar te maken. Ik had bij Uitpaulineskeuken.nl op instagram iets voorbij zien komen over een plaattaart met spinazie en burrata en ik dacht : YES IK WIL HET. Maar toen kon ik het recept niet echt vinden en heb ik wat geïmproviseerd. Oh én ik kwam er op de weg terug van de supermarkt achter dat ik de plaat, het bladerdeeg of wat dan ook, was vergeten. RUKZOOI. EN ik had natuurlijk geen zin om terug te fietsen. Dus. Het werd een salade en ik vertel je: dit was gruuuuuwelijk lekker. Eet het.

Nodig voor 2 personen als bijgerecht*: 1 bol burrata – basilicumpesto** – handje spinazie – 600gr pompoenstukjes*** – beetje cayennepeper – scheutje olijfolie

*als hoofdgerecht lijkt het me wat eentonig, maar als lunch is het bijvoorbeeld ook best wel een toffe optie

** dit kun je heel makkelijk zelf maken door basilicum, pijnboompitten en olijfolie met elkaar fijn te mixen met een staafmixer, maar ik kocht dit keer de kant-en-klaar variant die je bij de tapashapjes in de appie vindt

*** ik kocht deze

Meng de pompoenstukjes met een scheutje olijfolie en wat cayennepeper (dit is vet scherp, dus niet meteen te veel doen!) en verdeel dit over een bakplaat (liefst bekleed met bakpapier). Zet het minimaal 20 minuten op 180C in de oven. Het is klaar als de pompoen een beetje bruin kleurt en hij in ieder geval zacht is.

Verdeel dan wat verse spinazie over de bakplaat met pompoen, wat burrata en top af met basilicumpesto. KLAAR!

Ik heb alles bij elkaar geschraapt en in een schaal gedaan, maar het is eigenlijk mooier om dit gewoon op de bakplaat te serveren.

pomepoeen

ZO, dit was echt SUPER lekker. Ik had een tafel vol met borrelhapjes en daarbij was dit de gezonde variant, tussen alle snacks, maar ik vond dit eigenlijk gewoon het lekkerste gerechtje van allemaal. Dit ga ik absoluut veel vaker maken. Ook echt perfect als lunch (ook om mee te nemen) en het voelt heel voedzaam én is heel smaakvol. Dikke hit dit! 😀

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

5 reacties op “Pompoen met burrata, spinazie en pesto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.