Hallo leuke mensen! Vorige week heb ik een aantal borrelhapjes klaargemaakt, waaronder dit recept van Ottolengi. Hij heeft een heel lekker recept voor tomaat in yoghurt en hoewel dat wat vreemd klinkt, is het echt een topcombi. Je gaat de tomaten namelijk poffen in de oven met allemaal lekkere kruiden en olie en dat serveer je in dikke Griekse yoghurt met een beetje citroen. Serveer er toast of stokbroodjes bij om mee te dippen en je hebt echt een geweldige borrelhap.
Deze Ottolenghi tomaat met yoghurt heb ik al regelmatig bij vrienden gegeten en het was nu eens tijd om er zelf mee aan de slag te gaan. Het is een super simpel recept – mag ook wel, want het komt volgens mij uit Ottolenghi’s boek Simple – en het is binnen no time klaar. Je kunt het zowel warm als koud serveren.
Aan de slag!
Ottolenghi’s gepofte tomaten met yoghurt
Ingrediënten
- 300 gr cherrytomaten
- 500 gr Fage griekse yoghurt
- 3 tl gedroogde oregano
- 2 tenen knoflook
- 1 tl komijnzaad
- 3 el olijfolie
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 1 tl chilivlokken
- 1 citroen
- 6 takjes verse tijm
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200C.
- Meng in een grote kom de olijfolie met oregano, komijnzaad, uitgeperste knoflook, suiker, chilivlokken en de blaadjes van 3 takjes verse tijm.
- Meng daar ook de cherrytomaten door en hussel goed door elkaar.
- Doe de cherrytomaten met olie en kruiden in een ovenschaal en zet dit 20 minuten in de oven op een stand waarbij je vooral hitte van boven hebt.
- Rasp de schil van een citroen en meng de helft van de citroenrasp door de yoghurt. Roer er ook een mespuntje zout door.
- Serveer de yoghurt in een grote kom of een diep bord. Serveer de tomaatjes met kruidenolie in het midden.
- Serveer met toast of stokbrood en dip het lekker in de yoghurt met tomaten en kruiden. Mjam!
Dit is echt een suuuuper lekkere borrelhap. De tomaat kan je lekker een beetje kapot drukken in de yoghurt en dan kan je alles op een toastje doen of lekker stokbrood erin dippen. Je kunt het zowel warm als koud eten en daardoor kan je het dus ook prima voorbereiden als je een borrel hebt.
Heb jij Ottolenghi tomaat met yoghurt het al geproefd en vond je het lekker? Laat het hieronder weten in de comments of laat sterren achter!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!
Wilhelmina zegt:
Verukkelijk stond zondagavond bij mijn dochter op de borrelplank . Kan niet van de blauwe kaas afblijven en de truffelworst toen de heerlijke lauwe tomaatjes van ottolenghi. Dank dank dank.
Sabien Desloover zegt:
Zeer lekker!
Gisteren voor het eerst geproefd bij mijn dochter!
Maak ik zeker zelf!
leonie zegt:
Thanks voor je leuke reactie!
Yvonne Reijnders zegt:
Ik had gewone griekse yoghurt maar des al niet te min. Het was overheerlijk. Lekker met toast. De citroen in de yoghurt was verrassend. Heel fris bij die pittige tomaatjes.
leonie zegt:
Jaaa lekker he? Leuk om te lezen dat het je smaakte!
leonie zegt:
Leuk om te lezen!!
Femke zegt:
Lekker recept, en ooooo die FAGE yoghurt is alleen al fantastisch. Mijn lievelings (ook al is ie VEEEL te duur).
leonie zegt:
Jaaa die is echt goed he 😀 En dat wil je wel voor zo’n gerechtje als dit. MJAM!