Ottolenghi tomaat in yoghurt hapje – super lekker

Hallo leuke mensen! Vorige week heb ik een aantal borrelhapjes klaargemaakt, waaronder dit recept van Ottolengi. Hij heeft een heel lekker recept voor tomaat in yoghurt en hoewel dat wat vreemd klinkt, is het echt een topcombi. Je gaat de tomaten namelijk poffen in de oven met allemaal lekkere kruiden en olie en dat serveer je in dikke Griekse yoghurt met een beetje citroen. Serveer er toast of stokbroodjes bij om mee te dippen en je hebt echt een geweldige borrelhap.

Deze Ottolenghi tomaat met yoghurt heb ik al regelmatig bij vrienden gegeten en het was nu eens tijd om er zelf mee aan de slag te gaan. Het is een super simpel recept – mag ook wel, want het komt volgens mij uit Ottolenghi’s boek Simple – en het is binnen no time klaar. Je kunt het zowel warm als koud serveren.

Aan de slag!

Ottolenghi’s gepofte tomaten met yoghurt

Gang: Borrelhapje
Trefwoord: ottolenghi
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor de borrel: Ottolenghi's gepofte tomaten met lekkere kruiden, die je serveert in yoghurt. Om brood of toast in te dippen. Super lekker voor een borrel!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gr cherrytomaten
  • 500 gr Fage griekse yoghurt
  • 3 tl gedroogde oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 citroen
  • 6 takjes verse tijm

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200C.
  • Meng in een grote kom de olijfolie met oregano, komijnzaad, uitgeperste knoflook, suiker, chilivlokken en de blaadjes van 3 takjes verse tijm.
  • Meng daar ook de cherrytomaten door en hussel goed door elkaar.
  • Doe de cherrytomaten met olie en kruiden in een ovenschaal en zet dit 20 minuten in de oven op een stand waarbij je vooral hitte van boven hebt.
  • Rasp de schil van een citroen en meng de helft van de citroenrasp door de yoghurt. Roer er ook een mespuntje zout door.
  • Serveer de yoghurt in een grote kom of een diep bord. Serveer de tomaatjes met kruidenolie in het midden.
  • Serveer met toast of stokbrood en dip het lekker in de yoghurt met tomaten en kruiden. Mjam!

Dit is echt een suuuuper lekkere borrelhap. De tomaat kan je lekker een beetje kapot drukken in de yoghurt en dan kan je alles op een toastje doen of lekker stokbrood erin dippen. Je kunt het zowel warm als koud eten en daardoor kan je het dus ook prima voorbereiden als je een borrel hebt.

Heb jij Ottolenghi tomaat met yoghurt het al geproefd en vond je het lekker? Laat het hieronder weten in de comments of laat sterren achter!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

ottolenghi tomaat met yoghurt

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

8 reacties op “Ottolenghi tomaat in yoghurt hapje – super lekker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept