Ottolenghi's gepofte tomaten met yoghurt
Gang: Borrelhapje
Trefwoord: ottolenghi
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor de borrel: Ottolenghi's gepofte tomaten met lekkere kruiden, die je serveert in yoghurt. Om brood of toast in te dippen. Super lekker voor een borrel!
Recept afdrukken
300 gr cherrytomaten 500 gr Fage griekse yoghurt 3 tl gedroogde oregano 2 tenen knoflook 1 tl komijnzaad 3 el olijfolie 1 tl bruine basterdsuiker 1 tl chilivlokken 1 citroen 6 takjes verse tijm
Verwarm de oven voor tot 200C.
Meng in een grote kom de olijfolie met oregano, komijnzaad, uitgeperste knoflook, suiker, chilivlokken en de blaadjes van 3 takjes verse tijm.
Meng daar ook de cherrytomaten door en hussel goed door elkaar.
Doe de cherrytomaten met olie en kruiden in een ovenschaal en zet dit 20 minuten in de oven op een stand waarbij je vooral hitte van boven hebt.
Rasp de schil van een citroen en meng de helft van de citroenrasp door de yoghurt. Roer er ook een mespuntje zout door.
Serveer de yoghurt in een grote kom of een diep bord. Serveer de tomaatjes met kruidenolie in het midden.
Serveer met toast of stokbrood en dip het lekker in de yoghurt met tomaten en kruiden. Mjam!