Ga terug
–+ servings

Ottolenghi's gepofte tomaten met yoghurt

Gang: Borrelhapje
Trefwoord: ottolenghi
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor de borrel: Ottolenghi's gepofte tomaten met lekkere kruiden, die je serveert in yoghurt. Om brood of toast in te dippen. Super lekker voor een borrel!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gr cherrytomaten
  • 500 gr Fage griekse yoghurt
  • 3 tl gedroogde oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 citroen
  • 6 takjes verse tijm

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200C.
  • Meng in een grote kom de olijfolie met oregano, komijnzaad, uitgeperste knoflook, suiker, chilivlokken en de blaadjes van 3 takjes verse tijm.
  • Meng daar ook de cherrytomaten door en hussel goed door elkaar.
  • Doe de cherrytomaten met olie en kruiden in een ovenschaal en zet dit 20 minuten in de oven op een stand waarbij je vooral hitte van boven hebt.
  • Rasp de schil van een citroen en meng de helft van de citroenrasp door de yoghurt. Roer er ook een mespuntje zout door.
  • Serveer de yoghurt in een grote kom of een diep bord. Serveer de tomaatjes met kruidenolie in het midden.
  • Serveer met toast of stokbrood en dip het lekker in de yoghurt met tomaten en kruiden. Mjam!