Hey allemaal! Ik heb echt een MEGA lekker recept ontdekt voor pompoen met burrata, spinazie en pesto. Het was vrij hilarisch, want ik ging naar de supermarkt om een knetter lekker recept van een plaattaart klaar te maken. Ik had bij Uitpaulineskeuken.nl op instagram iets voorbij zien komen over een plaattaart met spinazie en burrata en ik dacht : YES IK WIL HET. Maar toen kon ik het recept niet echt vinden en heb ik wat geïmproviseerd. Oh én ik kwam er op de weg terug van de supermarkt achter dat ik de plaat, het bladerdeeg of wat dan ook, was vergeten. RUKZOOI. En ik had natuurlijk geen zin om terug te fietsen. Dus. Het werd een soort van bijgerecht/salade en ik vertel je: dit was gruuuuuwelijk lekker. Eet het.
Edit: inmiddels is het 2023 (deze blog komt uit 2019) en heb ik dit gerecht echt al een miljoen keer gemaakt en iedere keer is het een hit. Bovendien maak ik het vaak klaar bij etentjes (bijvoorbeeld als we een barbecue hebben met vrienden) en ook dan valt het elke keer bij iedereen in de smaak. Dikke hit dus, deze pompoen met burrata <3. Aan de slag!
TIP!
Dit recept is het aller lekkerst als pompoen in het seizoen is en dat is in september & oktober. Pompoen is het hele jaar verkrijgbaar, maar alleen in september en oktober heb je in ieder geval bij AH biologische pompoenstukjes te koop. Die zijn echt BEDUIDEND lekkerder dan niet bio pompoenstukjes. Echt; dit verschil is enorm.
Mocht je nou zelf een pompoen in stukjes snijden, dan maakt het niet zo veel uit of je gaat voor een flespompoen of zo’n hokkaido pompoen; allebei lekker. En weet; die hele pompoenen zijn veeeeeel lekkerder dan niet biologische pompoenstukjes uit de supermarkt. Dus: óf je neemt bio pompoenstukejs uit het koelversschap, óf een hele pompoen.
Pompoen met burrata, pesto en spinazie
Keukentools
- bakplaat
- bakpapier
Ingrediënten
- 1 bol burrata
- 2 el basilicumpesto
- handje spinazie
- 350 gr pompoenstukjes
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 scheut olijfolie
Instructies
- Zet het minimaal 20 minuten op 180C in de oven. Het is klaar als de pompoen een beetje bruin kleurt en hij in ieder geval zacht is.
- Verdeel dan wat verse spinazie over een schaal en top af met pompoen, wat burrata en basilicumpesto.
- KLAAR!
ZO, dit was echt SUPER lekker. Ik had een tafel vol met borrelhapjes en daarbij was dit de gezonde variant, tussen alle snacks, maar ik vond dit eigenlijk gewoon het lekkerste gerechtje van allemaal. Dit ga ik absoluut veel vaker maken. Ook echt perfect als lunch (ook om mee te nemen) en het voelt heel voedzaam én is heel smaakvol. Dikke hit dit! 😀
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!
Jolijn zegt:
Kom je ook nog met nieuwe recepten?? Mis ze 🙁
leonie zegt:
Jaa, maar had de focus even op babyhapjes en daardoor weinig op m’n eigen avondeten 🙂 Komt wel weer!
Annemarie zegt:
Heerlijk! Had nog groene asperges in huis, er ook nog doorheen gedaan (tegelijk met pompoen), was ook een lekkere bonus
leonie zegt:
Oeh lekkere tip!
Sanne zegt:
Dit recept gister gemaakt, oh my god! Het was echt geweldig!
Sharon zegt:
Moet het gerecht ook nog in de oven nadat je de spinazie, burata en pesto heb toegevoegd? Of moet alleen de pompoen in de oven?
leonie zegt:
Nope, alleen de pompoen doe je in de oven!