Ceviche van tonijn met granaatappelpitjes

Hoi allemaal! Gisteravond heb ik echt zo ontzettend lekker gegeten. Ik was echt super trots op m’n maaltijd en heb ‘m zonder gene bestempeld als ‘restaurantwaardig’. Maar dat mag ook wel een beetje, want ik heb een recept klaargemaakt van een TOP chef uit Peru: Gaston Acurio. Nooit van gehoord? No problemo: ik praat je even bij.

Gaston heeft een aantal restaurants in Peru en is echt een eindbaas. Zijn hoogte notering in de lijst met beste restaurants ter wereld is nummer 33 (vorig jaar) met z’n zaak Astrid y Gaston. Hij brengt tevens kookboeken uit en ik ben de gelukkige ontvanger van zijn kookboek PERU. Wat echt een prach-tig kookboek is.

Nooit eerder was ik geïnteresseerd in de Peruaanse keuken (ik had geen idee wat de Peruaanse keuken überhaupt inhield), totdat ik Peru bezocht een paar weken geleden en echt verliefd werd op al het eten. En toen had ik dus opeens dit prachtige kookboek nodig. En here we are.

Gisteravond maakte ik de ceviche volgens standaard recept van Gaston en vandaag deel ik het recept met liefde met jullie. Want hoewel het een recept van een topchef is, is het ook gewoon echt knetterrrrrmakkelijk en een vet lekkere zomerse maaltijd. Klaar voor? Let’s ceviche!

Nodig voor één persoon: 200 gr tonijn (halen bij de visboer) – 2 theelepel gehakte chilipeper – 5 limoenen  – 1 theelepel gehakte verse koriander – 1/2 kleine rode ui – grof zeezout – peper – 1/2 zoete aardappel – 2 theelepels suiker – 1 eetlepel granaatappelpitjes

Schil de zoete aardappel en kook de deze in een pannetje met kokend water en twee schepjes suiker totdta hij goed gaar is en je ‘m in plakjes kan snijden. Ik denk dat dit ongeveer 12 minuten duurt.

Snijd de tonijn in blokjes van 2×2 cm. Doe de tonijnblokjes in een kom en meng met wat peper en zout. Mag best royaal!

Hak de peper en koriander fijn en verdeel de rode peper alvast over de tonijn en meng het door elkaar. Pers dan 5 limoenen uit en meng het sap met de tonijn. Je ziet nu langzaam de rauwe tonijn verkleuren en dat betekent dat de vis gaart in het zuur. Snijd de rode ui in kleine stukjes en meng die én de koriander ook door de tonijn in zuur. Schep alles door elkaar en serveer de ceviche in een diep bord of een kom. Giet een klein beetje van het sap dat over blijft over de ceviche. In Peru noemen ze dit een soort soep, die ze ook nog opeten, maar ik laat het meestal staan.

Top je ceviche af met wat granaatappelpitjes en nog een paar blaadjes koriander ter decoratie. Serveer de zoete aardappel in plakjes ernaast. Dit hoeft niet veel te zijn, het is slechts een zoete tegenhanger van het gerecht.

Eet smakelijk!

IMG_3426_Facetune_04-07-2018-21-02-58

Oooooh, wat vond ik dit LEKKER! En het is echt zo simpel klaargemaakt, maar ZO heerlijk. Wel duur (ik betaalde €12 voor mijn tonijn), maar totally worth it. Ik kan niet wachten tot ik dit maaltje nog eens voor iemand anders kan maken en ff kan pronken met dit toffe recept, haha. Het is trouwens écht perfect voor in de zomer. Loved it! Ik hoop jij ook 🙂

Ook zin in meer Peruaanse gerechten? De komende tijd denk ik dat ik er nog wat deel hier op mijn blog, maar ik raad je ook zeker het prachtige boek van Gaston Acurio aan. Bestel ‘m hier via bol.com!

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *