Witte asperges met schnitzel, ei, saus en aardappeltjes

Hey hey! Het is volop het seizoen van de witte asperges en ik heb daadwerkelijk deze week 3 keer asperges gegeten al, haha. Ik ben er echt gek op en heb vandaag een heerlijk recept voor een vegetarische variant van klassieke asperges. Absoluut verrukkelijk; dat beloof ik je. Zin in? Let’s asperge!

Nodig voor 2 personen:
– 12 witte asperges (geschild)
– 2 vegetarische schnitzels*
– 1 zakje Maggi aspergesaus (die is echt het lekkerst van alle pakjes en zakjes)
– 50gr boter
– 1 zakje barbecue krieltjes
– een beetje rucola
– 2 eieren

*ik vind zelf de Auf Wiederschnitzel van De Vegetarische Slager het lekkerst, maar de Ah eigen merk Vegan schnitzel smaakte me ook erg goed.

Bereiding:
Bak de krieltjes in de pan rondom bruin (duurt een minuut of 15) of in de Airfryer! Dat laatste werkt véél beter en duurt zo’n 10-15 minuten tot ze mooi rondom knapperig zijn.

De asperges die je in een grote pan met kokend water. Laat ze 5 minuten echt koken en zet het vuur dan uit en laat ze nog 10 minuten in het hete water rusten.

Bak ondertussen de schnitzel in een minuut of 5 aan beide kanten mooi goudbruin en maak aspergesaus door de sausmix te mengen met 200ml water en dit in een pannetje aan de kook te brengen. Roer als laatste een klontje boter door de aspergesaus als die lekker dik is.

En bak een ei; sunny side op!

Op je bord leg je de krieltjes, de asperges met wat saus en een eitje erop, de schnitzel én een beetje rucola. En klaar is je vegetarische witte asperges-maal. Eet smakelijk!

witte asperges

Ik vond et een heerlijk maaltje. Niets meer aan doen! 😀 De kruidige krieltjes passen lekker als tegenhanger bij de rest van de maaltijd. De knapperige schnitzel is een succes (oké ik had ook gewoon echt heel erg veel zin in schnitzels) en de rucola combineert heerlijk bij de saus en asperges. Mjam!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept makkelijk terugvinden om later nog eens te maken? Bewaar onderstaande foto dan op Pinterest! Dan kom je met één klik bij dit recept terug.

witte asperges

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!


Reageer ook