Makkelijke kerstrecepten: Avocado en mangosalade met gerookte zalm en sojasaus als voorgerecht

Hi there! Ik ben deze week begonnen met makkelijke kerstrecepten publiceren op mijn blog en vandaag heb ik weer een chill voorgerecht voor je. Het oorspronkelijke idee was het maken van een zalmbonbon, gevuld met mango en avocado, maar dat was te moeilijk. Dus toen maakte ik er maar een ander kunstwerkje van.

Note vooraf: hij staat heel leuk op de foto met stokjes, maar je moet dit echt met mes en vork eten, haha, anders is het echt niet te doen. Ok, klaar voor? Let’s go!

Nodig per persoon: 1 plakje gerookte zalm – 1 kantje van een eetrijpe mango – 1/2 eetrijpe avocado – 1 theelepel mayonaise – beetje peper – sojasaus

Snijd de avocado in blokjes en doe in een kommetje met een theelepel mayonaise. Snijd de zijkant van de mango er af en speel een potje boter-kaas-en-eieren in het vruchtvlees. Klap de mango dan binnenstebuiten en dan kun je heel makkelijk de blokjes van de mango af snijden. (Check deze video voor een duidelijkere uitleg). Voeg die bij de avocado en mayo en meng tot een salade.

Rol een stuk glad karton, zoals het kartonnetje waarop de zalm wordt geserveerd, op tot een ring/rol en doe de salade daar in. Druk goed aan en vouw het karton dan weer open. Probeer de salade zoveel mogelijk in een mooi rond torentje te houden. Vouw dan de zalmfilet er omheen. het zou tof zijn als de zalmfilet net zo hoog is als je toren, maar zoals je ziet was dat bij mij niet het geval. Helemaal niet erg, het ziet er toch wel tof uit. Eindig met een beetje peper en serveer met sojasaus.

Laat de stokjes achterwege en eet gewoon met mes en vork. Je zóu met stokjes kunnen eten als je er drie kleine rolletjes van maakt, in plaats van een grote. Maar dat is aan jou!

Ik vond het heel lekker trouwens. De combi van avocado en mango is gruwelijk en dan met zalm en sojasaus maakt het haast een soort sushi. Heel lekker! En makkelijk! Maar in alle eerlijkheid moet ik wel bekennen dat ik dit recept makkelijker en lekkerder vond.

MEER KERSTRECEPTEN:TIP VOOR KERST 

Geef mijn kookboek cadeau tijdens de kerstdagen! Voor iedereen die van simpel en LEKKER eten houdt! Bestel ‘m hierrrr of koop ‘m in de boekhandel, Bruna, Ako of Bijenkorf.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn (eet)dagboeken via Lterveld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *