KERST: Voorgerechtje: Meloensoep met Parmaham en basilicum

Goedemiddag! Ik heb daarnet weer even (ja, heel kort!) in de keuken gestaan om een Kerst voorgerecht uit te proberen. Ik maakte meloensoep. Dit heb ik vorig jaar eens gegeten bij een vriendinnetje en ’t was verrassend lekker! Nu had ze het recept niet meer en dus zocht ik een nieuw recept en die vond ik. Meloensoep dus. Erg lekker, erg makkelijk en het ziet er bestwel leuk uit. Toch…?

Per persoon heb je nodig: 1/4 Galia-meloen, 1 plakje Parmaham, een paar blaadjes basilicum en 1/2 glas water. Neem het ‘vlees’ van de meloen samen met de basilicum en het water en pureer dit met de staafmixer. In principe is de soep dan al klaar. Scheur een plakje parmaham in kleine stukken (anders is het moeilijk te eten) en drappeer die decoratief in de soep. Strooi er nog wat fijn gehakte verse basilicum over en top af met een mooi basilicumblaadje!

Een groot voordeel is dat je hier binnen no-time mee klaar bent en je dus niet te lang in de keuken hoeft te staan tijdens de gezellige Kerstdagen:)

Dat was m’n Kerstgerechtje van vandaag. Hier kun je meer Kerstinspiratie opdoen. Vanavond ben ik er weer met m’n avondmaaltje! Byebye:)

Misschien vind je dit ook lekker:11 reacties

Meijer -

Maar dan is dit een koude soep, of heb ik dat mis?

Jeanine Prinssen -

Ik ga het maken hoe lang van te voren kun je het maken ?

leonie -

Hmmmm ik denk een halve dag!

Jeanine Prinssen -

Dankje! Dan blijf ik nog even op de bank zitten 🙂

Sanne -

Ik zocht nog een voorgerecht! Jij hebt er al voor gezorgd dat we een nagerecht hebben, ga je nu ook nog zorgen voor mijn voorgerecht? Hihi, fijn! Ik ga 't overleggen met m'n vriendje, maar dit klinkt echt lekker! (en makkelijk, heeeel erg belangrijk)

Vera O'Herne -

Goed idee! Ik ga dit even proef-maken (hahaha proef.. wat een woordgrapje.. ;))! klinkt in elk geval heerlijk, ik houd zo van meloen!

leonie -

Haha, goeie woordgrap:P Als je al zegt dat je gek bent op meloen MOET je dit echt proberen! 😀

Made by Malou -

Lijkt me erg lekker!

leonie -

Is het ook! 😉

Red Sonja -

Ooooh, dit is echt perfect als amuse! Deze ga ik onthouden! En ik ga je volgen 🙂

XX

leonie -

Ja, het is inderdaad een goeie amuse!! Ik hoop dat je 't lekker gaat vinden. En welkom bij de club!

Reageer ook