KERST: Voorgerechtje: Meloensoep met Parmaham en basilicum

Goedemiddag! Ik heb daarnet weer even (ja, heel kort!) in de keuken gestaan om een Kerst voorgerecht uit te proberen. Ik maakte meloensoep. Dit heb ik vorig jaar eens gegeten bij een vriendinnetje en ’t was verrassend lekker! Nu had ze het recept niet meer en dus zocht ik een nieuw recept en die vond ik. Meloensoep dus. Erg lekker, erg makkelijk en het ziet er bestwel leuk uit. Toch…?

Per persoon heb je nodig: 1/4 Galia-meloen, 1 plakje Parmaham, een paar blaadjes basilicum en 1/2 glas water. Neem het ‘vlees’ van de meloen samen met de basilicum en het water en pureer dit met de staafmixer. In principe is de soep dan al klaar. Scheur een plakje parmaham in kleine stukken (anders is het moeilijk te eten) en drappeer die decoratief in de soep. Strooi er nog wat fijn gehakte verse basilicum over en top af met een mooi basilicumblaadje!

Een groot voordeel is dat je hier binnen no-time mee klaar bent en je dus niet te lang in de keuken hoeft te staan tijdens de gezellige Kerstdagen:)

Dat was m’n Kerstgerechtje van vandaag. Hier kun je meer Kerstinspiratie opdoen. Vanavond ben ik er weer met m’n avondmaaltje! Byebye:)

Misschien vind je dit ook lekker:


11 reacties op “KERST: Voorgerechtje: Meloensoep met Parmaham en basilicum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *