Ravioli met boter, pompoen, paddenstoelen, hazelnoot en parmezaanse kaas

Oh jongens! Ik heb vanavond zooooooo lekker gegeten. Best wel culi voor mijn doen, met niet per se standaard ingrediënten, maar je kunt alles (op dit moment) bij AH halen, dus ik zou het absoluut eens proberen na te maken. Ik at echt zo zo zo lekker. En helemaal niet moeilijk, zoals je van me gewend bent. Echt: PROBEER DIT. Mag ik je dwingen? Bij deze.

Nodig voor één persoon: verse ravioli met paddenstoelvulling (ik had deze) – 200gr pompoenstukjes – 50gr roomboter (ongeveer) – 75 gr paddenstoelen (ik had deze) – een eetlepel hazelnoten – een beetje parmezaanse kaas (ik had deze) – tijm – 1 teentje knoflook

Kook de pompoenstukjes 8 minuten in een pannetje. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak in een ruime hoeveelheid roomboter in een minuut of 8. Voeg dan de gekookte pompoenstukjes toe aan de paddenstoelen. Kook de ravioli in 6 minuten gaar in het water van de pompoenstukjes. Bak ondertussen de pompoenstukjes en paddenstoelen lekker op laag vuur en voeg er een uitgeperst teentje knoflook (kleintje) aan toe. Voeg af en toe extra boter toe, zodat je echt een boterige saus krijgt. Serveer de paddenstoelen en pompoenstukjes op de ravioli, strooi er wat parmezaanse kaas over en top af met gehakte hazelnoten. On top lag nog wat tijm, die bij de paddenstoelen in de verpakking zat. Staat leuk, maar deed voor de smaak niet heel veel.

Man, wat at ik verrukkelijk. Ik wilde heel graag een maaltijd namaken die ik dit jaar in Stockholm heb gegeten en heb bestempeld als het lekkerste dat ik ooit at (maar echt) en ik vond dit behoorlijk geslaagd. Hoewel het wel echt een ander gerecht was, maar het was heerlijk en daar ging het oM. Chill!

Ga je het uitproberen? Ik ben heel benieuwd wat iemand anders er van gaat vinden. Let me know!


TIP VOOR KERST 

Geef mijn kookboek cadeau tijdens de kerstdagen! Voor iedereen die van simpel en LEKKER eten houdt! Bestel ‘m hierrrr of koop ‘m in de boekhandel, Bruna, Ako of Bijenkorf.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

MEER RECEPTEN POMPOEN:

4 reacties op “Ravioli met boter, pompoen, paddenstoelen, hazelnoot en parmezaanse kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *