HALLO! Nou jongens, ziet deze maaltijd er niet heerlijk kleurig uit? Helaas bleef het daar ook bij, want wát een saaie maaltijd was dit hee. Je gelooft het niet, omdat ie er zo mooi en kleurrijk uit ziet, maar qua smaak was het echt super flauw en doodsaai. Maar goed, ik ga jullie toch het recept geven ;-). Wat overigens tot stand kwam door restjes die ik nog in huis had, haha. Dus dat moest toch op.
Nodig voor één persoon: 200gr pompoenstukjes – 1 zoete aardappel – 1 hand spinazie – 1/2 rode ui – paar blaadjes munt – 1 teen knoflook – wat couscous – 2 gedroogde abrikozen – 1 eetlepel parmezaanse kaas
Snij de zoete aardappel in stukjes en meng met de pompoenstukjes en een teen knoflook (uitgeperst) in een ovenschaal met olijfolie. Zet dit 45 minuten op 180C in de oven en daarna nog 10 minuten op grillstand. Snij de spinazie en de rode ui fijn met een staafmixer en doe de droge couscous erbij. Schenk er kokend water op en laat de couscous wellen. Snij de gedroogde abrikoos in kleine stukjes en meng, samen met stukjes munt, met de couscous. Doe de couscous op je bord, serveer de pompoen & zoete aardappel er op en top af met parmezaanse kaas. klaar!
Veel te veel werk voor zo’n gruwelijk saaie maaltijd. En waar ‘t ‘m nou aan lag? Geen idee! Alle verbetersuggesties zijn daarom welkom in de comments hieronder!
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Bram van Driel zegt:
Citroensap!
leonie zegt:
Goeie!
leatherandstyle zegt:
Wat jammer dat het niet lekker was het ziet er inderdaad wel erg leuk en kleurrijk uit
leonie zegt:
Ja jammer he.
Renate zegt:
Inderdaad roosteren met kruiden (chilipoeder ook vooral!!!) geeft al meer smaak.
En iets van geitenkaas en pompoenpitten erdoor ofzo.
leonie zegt:
Slim!
Anoniem zegt:
Volgens mij is het probleem inderdaad dat je geen kruiden hebt toegevoegd! Of iets met een beetje bite, zoals pompoenpitten ofzo.
leonie zegt:
ja goeie toevoeging!
Kim zegt:
Wat jammer dat het niet lekker was! Ik maak zelf wel eens iets soortgelijks maar dan rooster ik de pompoen met komijn en paprika poeder en doe bij de couscous (veel!) kerrie poeder (of garam marsala, ras-el-hanout). Afmaken met geroosterde amandelen en inderdaad gedroogde abrikoos (of blanke rozijnen), feta kaas en als ik veel honger heb kip of kikkererwten en dan vind ik het altijd super lekker (en weinig werk) 🙂 .
leonie zegt:
oooooh jouw variant klinkt heerlijk!