Vegetarisch: Pompoensoep met kokosmelk en amandelstengels


Goodevening! Gisteren tipte een collega me dat ze bij Appie, net als bij Jumbo, nu ook pompoenstukjes verkopen. AH had al pompoenstukjes uit de vriezer, maar die vind ik niet zo lekker. En omfietsen naar de Jumbo vind ik onhandig. En een pompoen zelf in stukjes snijden? Don’t even think about it! Wat een werk ;). Dus nu AH z’n assortiment heeft uitgebreid met verse pompoenstukjes, is het tijd voor pompoensoep! Heel easy, heel lekker en héél Halloween (dat is het tenslotte bijna).

Nodig voor twee personen: 400 gr pompoenstukjes – 1/2 ui – 1 teen knoflook – 1 tablet groentebouillon – 2 plakjes bladerdeeg – een beetje amandelschaafsel – 1 ei (niet alles nodig) – 200 ml kokosmelk

Het maken van de soep is heel gemakkelijk. Snij de ui en knoflook in stukjes en bak ze even glazig in olijfolie. Voeg dan de pompoenstukjes toe en bak ongeveer 2 minuutjes mee. Voeg er dan kokend water aan toe, totdat de pompoen net onder water staat. Laat dit ten minste 10 minuten koken en druk af en toe wat tegen de pompoen om te kijken of het al gaar is (dan kun je ze helemaal kapotdrukken). Als de pompoen gaar is, pureer je de soep met de staafmixer. Je giet er naar smaak wat kokosmelk door. De amandelstengels maak je door bladerdeeg te laten ontdooien, aan één kant in te smeren met ei en daar wat amandelschaafsel op drukken. Het plakje bladerdeeg snij je dan in vijf reepjes en deze gaan 15 minuten op 200C in de oven.

Bij het opdienen van de soep staat het leuk om er nog een klein scheutje kokosmelk in te doen en eventueel zelfs wat kokosrasp (als je dat toevallig in huis hebt). Bovendien leerde ik laatst in een filmpje van Monique van Loon (culy.nl) op at5 dat je soep heel leuk kunt serveren als klein voorgerecht, in een martiniglas. Wel uitkijken dat de soep niet te heet is (ivm brekend glas)!

Dus dat was mijn pompoensoepje! Heel makkelijk en verrassend genoeg héél lekker. Die amandelstengels had ik er random een beetje bij verzonnen, omdat ik zin had om iets te knabbelen en dit toevallig nog in huis was. Maar het combineerde qua smaak echt super goed met de pompoensoep met kokos. Top combi! Overigens wil ik de volgende keer misschien experimentern met pompoenpitten in plaats van amandel.

Ga jij halloween vieren? En zo ja; wat staat er op het menu? Bloederige tomatensoep, groen heksenprutje-ragout of hersenspaghetti?

Misschien vind je dit ook lekker:


16 reacties op “Vegetarisch: Pompoensoep met kokosmelk en amandelstengels

  • Pompoen schillen blijft een kutwerkje. Tip! Doe m ff in de magnetron dan wordt ie een beetje zacht en kan je m makkelijker doormidden snijden en schillen zonder ernstige snijwonden.

    Pompoen bij de turkse groentenman is cheap.

    Ik doe bij t water een blokje kippenbouillon. En als smaakmaker paar eetlepels indiase mild curry pasta van Pataks! Garneren met creme fraiche en koriander. Lekkerrr ik ga t denk ik gelijk maken straks!

  • Anoniem zegt:

    Hoi Leonie,

    Toch is het schoonmaken van een pompoen eigenlijk best eenvoudig. Je snijdt een pompoen met een groot scherp mes doormidden. Langs de kroon naar de onderkant. Haalt met een lepel de zaadlijsten eruit. Vervolgens leg je één van de twee helften pompoen met de doorgesneden kant op een snijplank en snijdt deze vervolgens weer in lange repen van zeg twee centimeter breed (ik snijd de repen altijd van boven naar beneden, dus in het verlengde van de kroon naar de onderkant van de pompoen). Nu kan je heel eenvoudig met een goede dunschiller de schil van de losse repen pompoen eraf schaven. De geschilde repen kan je vervolgens in blokjes snijden. En daarna doe je hetzelfde proces nog een keer maar dan voor de andere helft.

    Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd. Het is niet in een minuutje gedaan, maar is op deze manier wel heel gemakkelijk.

    Groetjes, Mireille

    • Anoniem zegt:

      En veel beter te betalen, ik kies ook altijd voor de optie. Uiteindelijk is het ook echt zo gebeurd…. (bij een redelijk verse pompoen dan, oude pompoenen kunnen wel heel erg hard worden)

    • Ik snijd m ook altijd zelf, maar schil m niet, dat vind ik t rotste werk nl. Wel een beetje mooie pompoen uitzoeken dus 😉 Je pureert m toch, dit geeft meteen een mooie oranje (ipv gele) kleur aan de soep.

    • Hele duidelijk uitleg Mireille! Dank je. Het hoeft inderdaad geen enorme klus te zijn, maar als er van die makkelijk voorgesneden blokjes voor je klaar liggen, is dat ook erggggg aantrekkelijk haha!

  • Bij mij start het probleem al als ik in m'n pauze de markt op ga voor een pompoen en deze dan naar kantoor versleep om hem na werktijd weer het hele stuk mee naar huis te zeulen = te veel moeite! Ik ga dit zeker eens proberen te maken! Al moet ik wel omfietsen voor de AH…

    • Niet goedkoop, volgens mij betaalde ik 3 euro voor 400 gram. Ze hebben bij AH ook nog een andere groentenmix: pompoensoepgroentes, en die is 2 euro geloof ik. Dan zit er ook nog courgette en peterselie door. Maar ik hou van puur pompoen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *