Vega: Bladerdeegpakketjes met pompoen, feta en rode peper

Hi guyssss! Vandaag wilde ik iets met bladerdeeg eten, omdat ik dat nog in huis had. Het is m’n laatste weekje in het logeerhuis en dus probeer ik even de ingrediënten op te maken, die ik hier allemaal in huis heb gehaald. Dat betekent dat deze week zeker nog eens kippendijen op ’t menu staan en ook moet ik nog chorizo, paprika en frites opmaken. Maar vanavond was het de beurt aan bladerdeeg. Ik besloot er bladerdeeghapjes mee te maken, zoals ik vorige week ook al at. Dit keer was het alleen iets minder lekker. En pfoe ik had één groot drama in de keuken. Heb je wel eens een pompoen proberen te, let op, snijden, schillen én uitlepelen? Wat een kutklus!


Nodig voor 5 bladerdeegpakketjes (portie voor 1,5 normaal persoon, of voor ̩̩n leonie ter veld): twee handjes pompoenstukjes (echt, begin niet aan het slachten van een hele pompoen) Рongeveer 20 blokjes feta Р5 plakjes bladerdeeg Р1 rode peper Р1 ei

Mocht je toch kiezen voor een hele pompoen (noooooo, doe het niet!) kook de hele pompoen dan eerst tien minuten. Snij ‘m dan in partjes, lepel ‘m uit en schil de schil er van af. Maar dat is echt een vreselijke klus. Dus doe maar gewoon niet en koop pompoenstukjes. Desnoods uit de diepvries. Oké 🙂 Ontdooi de bladerdeegplakjes en doe ze met bakpapier in een cupcaketray. Snij de pompoen in kleine stukjes en meng met fijngesneden rode peper. Vul de bladerdeegbakjes met het pompoenmengsel en leg overal ongeveer 4 blokjes feta op. Vouw je pakketje dicht en smeer er wat ei op. Zet ’t 30 minuten op 200C in de oven en ga dan lekker eten 🙂

Het was lekker, maar niet drop dead geweldig. Gewoon hartstikke prima! 3 tot 4 sterren:)

Pssssst, praat je al mee over al jouw gekke etegewoontes? Lees het hier, het is hilarisch! Stelletje gekke mensen 😉

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


20 reacties op “Vega: Bladerdeegpakketjes met pompoen, feta en rode peper

  • Anoniem zegt:

    Voor de pompoen te schillen gebruik ik een dunschiller. Daarmee gaat het redelijk gemakkelijk. Maar de rest is hakken en lepelen!

  • Anoniem zegt:

    Een tip om een pompoen te lijf te gaan: Met een groot mes een paar keer inprikken. Dan 4 minuten op volle stand in de magnetron. Dan is hij makkelijk te snijden en dan met een dunschiller de schil er afhalen. Eet vaak pompoen en dit is de meest makkelijke manier om het te verwerken.

  • Anoniem zegt:

    Ik vind de schil persoonlijk niet te raggen, maar heb wel een andere oplossing. Je snijd de pompoen doormidden, dat zou toch nog wel moeten lukken ;), En doet hem een uurtje in de oven op ongeveer 170 graden celsius. Kun je er meteen wat smaakmakers indoen als tijm, knoflook, zout etc. Na een uurtje in de oven stelt dat uithollen niks meer voor.

  • Anoniem zegt:

    Ik kook pompoen nooit voor het snijden en ik schil hem ook niet. Ik vind het juist heerlijk om zo'n pompoen met een groot mes te lijf te gaan: eerst in kwarten, dan in achten en dan pas met kleiner mes de pitten en draden eruit snijden. Echt, zo'n werk is het niet, ik doe langer over een uit waarvan de schil niet wil meewerken.

  • Pompoen schillen, snijden en lepelen is inderdaad echt een HEL, gister weer eens ondervonden. maar als ik de soep proef die ik eruit heb gemaakt was het tóch wel waard:).Even koken of in de oven is inderdaad een goede tip!

  • Oh even de pompoen laten koken, dat is best een goed idee! Ik sta altijd te hakken erop en er gaan nog eens gewonden vallen. Verder werkt groente snijden voor mij heel therapeutisch; ik word er altijd heerlijk rustig van. Maar ik kan ook begrijpen dat niet iedereen die ervaring heeft, haha.

    • Ja dat koken helpt wel. Of in de oven even doen, schijnt ook te werken. Maar wat je zegt heb ik ook wel, bij sommige dingen. ik vond zelf pasta maken heel therapeutisch 😀

  • Haha ik laat mijn vriend altijd de pompoen snijden! Maar je hoeft 'm niet te schillen, ik haal meestal zo'n biologische (zijn ze bijna altijd bij de appie) en dan gewoon goed wassen. Scheelt weer heel veel gedoe haha.
    Klink wel lekker dit! Misschien vanavond proberen 🙂

  • Karlijn zegt:

    Je kan Spaanse omelet maken met chorizo en paprika of tortilla zoals het officieel heet. Met nog ui, aardappel, knoflook, paprika poeder en chilli poeder. Lekker op brood met boter en chilli saus.
    Of lekker stamppot met paprika erdoor en uitgebakken chorizo blokjes ipv spekjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *