Lievelings: Kip met roomkaas en zongedroogde tomaat in bladerdeeg, met aardappelen en sla

Hoi allemaal! Vanavond heb ik een van ’n lievelingsrecepten klaargemaakt; kip in bladerdeeg. Als iemand me vraagt wat m’n lekkerste recept is, noem ik vaak deze. Omdat ik ‘m zelf heerlijk vind, maar ook omdat ik er altijd zo veel goeie reacties op krijg. Het recept is een combi van wat een oom van me eens maakte (kip gevuld met zongedroogde tomaat, Philadelphia en basilicum) en een recept van AH. Het is makkelijk, SUPER lekker en ook heel leuk voor etentjes bijvoorbeeld. Please, maak dit eens en laat me weten wat je er van vond! En laat ’t vooral aan anderen weten, want ’t is zo’n lekker maaltje. Iedereen moet er van weten; je bent een egoΓ―st als je dit voor jezelf houdt πŸ™‚

Nodig voor één persoon (grote portie (note uit de comments: 1 bol p.p. is genoeg)): 2 vellen bladerdeeg – 1 kipfilet in twee stukken – wat kruidenroomkaas – 2 zongedroogde tomaten – 2 aardappelen – aan handje sla – wat komkommer – sladressing

Verwarm de oven voor tot 180C. Snij de kipfilet in tweeΓ«n en snij er vervolgens gleufjes in die je kunt vullen. Je kipfilet lijkt nu enigzins op een vagina #foodporn. (Haha sorry). Je vult de gleufjes met roomkaas en tomaat (opeens klinkt dit heel dubbel…). Dan rol je de kipfilet dicht en vouw je er een plakje (ontdooid) bladerdeeg omheen. Leg de bolletjes in een ingevette ovenschaal en bak het in 30 minuten gaar. 1 keertje keren in de tussentijd. En het wordt mooier als je ‘m nog insmeert met ei, maar dat is weer een ingrediΓ«nt extra.. Terwijl de kip in de oven staat kook je aardappelen in bouillon gaar. Dat geeft een lekker extra smaakje. Verder maak je salade van sla, komkommer en balsamico sladressing. Klaar!

Het was een lange tijd geleden dat ik dit recept had klaargemaakt (ik vind dat ie ’t altijd slecht op foto’s doet) en ik was haast vergeten hoe onwijs lekker dit toch is. Na twee kipbollen, wat echt wel vult, wilde ik er nog wel drie eten. Mmmm!

Ben jij een van de eerste lezers op m’n blog die dit recept al vaak voorbij heeft zien komen, of kende je het nog niet?

Misschien vind je dit ook lekker:



78 reacties

Sophie -

Ik heb het recept uit de NRC gemaakt, maar Janneke Vreugdenhil had het iets gewijzigd. 20 minuten op 220 graden, maar dat werkte niet goed want toen was het nog niet gaar. Heb daarna nog 5 min de combi erbij aangezet op een laag wattage, en daarna was het goed. Erg lekker, ga het zeker nog een keer maken! En dan volg ik jouw recept gewoon πŸ™‚

Elles -

Eerst even aanbakken in koekenpan en koud laten worden

Anoniem -

Stond al lang in mijn lijstje 'een keer uitproberen', en inmiddels van de week gemaakt. En vandaag…staan ze weer in de oven! Heerlijk!

leonie -

EN? πŸ˜€

Charlotte -

Ik heb dit gerecht gemaakt als voorgerecht voor het kerstdiner! (Iedereen 1 bol, zonder te veel bijgerechten) Het viel bij iedereen in de smaak. Het was ook mijn eerste keer en het was heerlijk (Y)

leonie -

Oeeeeh wow machtig voorgerecht! Maar awesome dat 't in de smaak viel!

Anoniem -

We hebben het net op het was echt heerlijk!
Dit gaan wij zeker vaker eten

leonie -

ah wat leuk om te lezen πŸ˜€

Anoniem -

Heb het net gemaakt, super lekker! Mijn vriend had nog het idee om er de volgende keer een plakje bacon omheen te doen. Dus dat zullen we de volgende keer wel zien.

leonie -

Ah fijn dat het lekker was πŸ˜€ En mooie variatie!

Elles -

Ik doe er katenspek omheen, bak ook eerst even de kip rondom aan en dan in de koelkast

Anoniem -

Klinkt goed. Ik denk dat ik straks deze recept ga uitproberen! Ik wilde gebakken aardappels eten maar ik wist niet dat ik nog meer erbij moest doen. Maar deze wordt het!

leonie -

Heb je het al klaargemaakt?

Anoniem -

ik wil dit voor morgen maken maar nu snap ik niet helemaal hoe je het hebt gesneden… de uitleg is een beetje vaag.
Snij je de kip eerst helemaal door de lengte doormidden(heb je er dus ) en hier dan weer gleufjes in waar je de roomkaas en tomaatjes in stopt? en dan oprollen?
Of heb ik het nu anders begrepen??
Het lijkt me iig heeel erg lekker:):)

leonie -

Helemaal goed begrepen! Je neemt de kipfilet en snijdt 'm in de lengte in, zodat je een groter, platter stuk kip krijgt. Hier snij ik dan weer gleufjes in om de roomkaas er makkelijker in te stoppen en vervolgens vouw je de kip dicht, zodat de roomkaas er niet of bijna niet uit kan smelten!

Anoniem -

Ik heb hem vanavond ook gemaakt hier thuis, viel heel erg in de smaak! Echt heerlijk!!

Nena -

Ze liggen nu in de oven! Eerste keer, kan niet wachten! Jammieee

Linda Ismaili -

Vanavond gemaakt, was heerlijk!
Het zag er niet zo mooi uit als bij jou, maar toch zeker geslaagd!

leonie -

haha prima toch πŸ˜‰ Fijn dat je het ook lekker vond!

Sylvia -

Kip in de oven. Twee bollen voor mezelf en een p.p. voor de kids. Eten niet alles, dus ben benieuwd… πŸ™‚

Elles -

Je kunt voor kleine kinderen ook knakworstjes doen, vinden ze erg lekker

Merel -

Ik vond het erg lekker, maar ik had wat moeite met het gaar krijgen van het bladerdeeg aan de onderkant. Ik denk dat ik ze langer in de oven had moeten zetten of een minder dikke ovenschaal had moeten gebruiken. Of meer onderwarmte in de oven, maar helaas is mijn oven niet zo chique. πŸ˜‰

Vanavond probeer ik de pasta pesto met trostomaatjes! Nu al zin in!

leonie -

Ja dat bladerdeeg vind ik ook lastig gaar te krijgen. Heb nog niet een goeie manier gevonden helaas.. Maar evengoed is het heerlijk πŸ˜‰

Hoe was de pasta pesto?

Elles -

In het bladerdeeg gaatjes prikken, dan wordt het beter gaar

Eline -

Dit recept houd ik er in! Om te zorgen dat het niet al te nat wordt, had ik de hoekjes niet helemaal dichtgevouwen zodat het vocht kan ontsnappen. Voor een niet al te grote eter is inderdaad 1 bolletje genoeg, de ander eet ik morgen!

leonie -

Goeie tip! Dank je

Nina -

MMMMMMM Superlekker! Goeie combo en lekker makkelijk:D Danku!

leonie -

NICE:D Graag gedaan!

Anoniem -

Op hoeveel graden zet je de oven ongeveer? Om te voorkomen dat mijn kip straks rauw of droog is πŸ˜‰

Elles -

De graden die op je bladerdeeg staan, pakje, dan is het okΓ©

Anoniem -

Ik heb al verschillende van jouw recepten gemaakt en ben steeds tevreden. Doe zo verder zou ik zeggen πŸ˜‰

leonie -

Ah NICE πŸ˜€ Daar doe ik het voor!

Anoniem -

Net gemaakt. Geweldig. Dit ga ik vaker maken! πŸ˜‰

leonie -

Jeeeej! Zo cool dat echt veel mensen m lekker vinden πŸ˜€

Anoniem -

Geweldig recept! Heb het net gemaakt (met gebakken aardappeltjes). Het was helemaal niet heel veel werk, ongelofelijk lekker, en ik hou zΓ³ van ovenrecepten, minder afwas haha πŸ™‚

leonie -

Heerlijk he:D Ik hou ook van ovenrecepten om dezelfde reden!

Debbie -

Wat een top recept! Heb ze van het weekend gemaakt, weliswaar zonder de tomaatjes, maar dit is een nieuwe favoriet! Het bladerdeeg werd wel wat nattig door de hoeveelheid roomkaas, heb je hier zelf ook weleens last van?

leonie -

Daar heb ik zelf ook last van ja.. Ik las in een reactie op facebook dat iemand ze kleiner maakte; dus kleinere kipstukjes. Ik ga zelf proberen ze de volgende keer vaker te keren en misschien niet in een ovenschaal maar op een rooster klaarmaken (met aluminiumfolie onderin de oven om eventueel vocht op te vangen).

Maar tof dat het lekker was πŸ˜€

jaap van willigen -

Hoi,
Naar aanleiding van de opmerking dat de kip wat flauw was, deze de avond van te voren al in een marinade van knoflook,olie en rozemarijn gezet.
I.p.v. bladerdeeg had ik Filodeeg gebruikt. Deze bladen zijn wat groter dus past het wat makkelijker en het wordt lekker knapperig.
En daarna…Heerlijk gegeten!! Vooral bij mijn dochter viel de kip in combinatie met de roomkaas goed in de smaak. Maar 1 bol is zat! En aangezien we hier thuis met z'n drieen zijn, hebben we er nog eetje over voor morgen. Mmmm

leonie -

Ah, dat wordt morgen vechten om de laatste bol! 1 Per persoon is inderdaad genoeg. Ik vind ze alleen zo lekker dat ik altijd weiger maar 1 te maken haha.

Vind je filodeeg lekkerder dan bladerdeeg? Ik heb nog nooit zelf iets met filodeeg gemaakt..

Danny -

Ben erg benieuwd, vrijdag maar eens proberen. Op zich geen grote fan van zongedroogde tomaten, maar ik verras me de laatste tijd constant qua wat ik plots lekker vind, dus dat gaan we gewoon proberen. Alleen wel met gebakken aardappeltjes met wat paprika en sla erdoor denk ik. πŸ™‚

leonie -

Klinkt goed! Als je niet van zongedroogde tomaat houdt, kun je misschien ook gegrilde paprika gebruiken! Ik moet trouwens zeggen dat ik zelf ook niet huge fan van zongedroogde tomaat ben (te sterk van smaak), maar in dit gerecht heb je ook al de smaak van bladerdeeg en roomkaas die vrij sterk zijn. Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden! Laat je het weten?

Danny -

Net op (als in: ik zet net m'n bord neer) en dit was errug lekker! Heb het wel met zongedroogde tomaatjes (well, kreeg er maar één in, wellicht ook door de hoeveelheid roomkaas die ik erin deed πŸ˜‰ ) gedaan, die smaakte er erg lekker bij. Normaal inderdaad te overheersend, maar dat werd nu mooi gecompenseerd waardoor het erg lekker was. Ga het zeker ook nog eens proberen met gegrilde paprika, ben echt gek op paprika's, maar eerst een recept voor paprikasaus wat ik pas van iemand kreeg. πŸ™‚

Kathelijne -

Klinkt heerlijk! Het staat nu bij mij in de oven, dus met een paar minuten ben ik vast lekker aan het smullen!

leonie -

EN? πŸ˜€

Marinda -

Heb het gisteren meteen geprobeerd.
Heb het niet zo op warme zontomaatjes kwam ik achter, dus dat doe ik volgende keer anders.
Bladerdeeg paste er prima omheen hoor mensen πŸ™‚

Vind de kip wel enorm flauw.
Ik denk dat ik volgende keer minstens peper en zout gebruik of de kip marineer.
En denk dat ik te weinig roomkaas gebruikte want dat proefde ik ook niet..

leonie -

ah jammer dat je niet zo enthousiast bent. peper en zout kun je toevoegen. persoonlijk vind ik het niet nodig, maar ik smeer er ook zoveel mogelijk roomkaas (met kruiden!) in.

Jolanda -

Het staat nu in de oven, ben benieuwd! Bladerdeeg paste er net omheen, heb er even een prikkertje in gestoken πŸ™‚

leonie -

En hoe smaakte het??

Anoniem -

Ik kende het recept nog niet nee. De bollen staan nu in de oven. Ik ben heel erg benieuwd! Word het niet flauw?

leonie -

En en en??

Anoniem -

Ik vond het lekker, we hadden er twee zongedroogde tomaatjes ongedaan. Dat mochten er wel 3 worden en de twee bollen waren mij te veel, 1 is prima! Verder super heerlijk gerecht! Heb net ook je wraps met mango, feta, zongedroogde tomaten etc op. Die at ik nu voor de derde kip en nu zonder de kip, ook super lekker!

leonie -

haha voor de derde keer bedoel je? Wat tof! Cool dat je al meer van m'n recepten hebt gemaakt Γ©n dat ze in de smaak vallen πŸ˜€

Anoniem -

Heerlijk recept! En inderdaad al veel eters blij mee gemaakt! Het is nu ook mijn lievelings;-)

leonie -

Haha wat cool!

Anoniem -

Waar kan je bladerdeeg kopen, of is dit een domme vraag?

Anoniem -

Bij alle supermarkten is bladerdeeg te vinden in het vriesvak

Anoniem -

Okee, bedankt beide!Ik had nooit bladerdeeg in de supermarkt eerder gezien namelijk.

Joyce -

Moet dit echt een keer proberen!

Anoniem -

snij je de kipfilet doormidden in de lengte of in de breedte??

leonie -

In de lengte! Maar het maakt niet zoveel uit.

Anoniem -

Ik heb hem in de breedte gesneden. Dan past hij ook erg goed.

leonie -

En hoe smaakte het?

STYLONYM -

Kende het recept niet, maar heb net de boodschappen gedaan en ga hem vanavond proberen! Thanks πŸ™‚

leonie -

Ah leuk!! Laat me weten wat je er van vond!

foodandotherfriends -

Wat grappig, kip in bladerdeeg ;).
Klinkt wel lekker! Alhoewel ik bladerdeeg wel al snel te veel vind.

leonie -

Ja het is vrij veel, twee zulke bollen. Maar zo lekker! Je hoeft er ook niet per se nog aardappelen bij te nemen.

10eke -

Ik ken deze nog niet maar ga het volgende week proberen…wordt vervolgd.

Wat een heerlijke visuele opmerking πŸ˜‰

leonie -

Ah let me know wat je er van vond!

Anoniem -

Die kip lijkt me heel lekker zo! Maar past het wel goed, zon hele kip in bladerdeeg? T lijkt me altijd dat je de kip in vieren moet snijden om het te laten passen in 1 zo'n (redelijk klein) plakje.

Maar ik ga m binnenkort zeker is proberen!

leonie -

Ja het past! Ik had geloof ik 180gr kipfilet. Als je het bladerdeeg wat laat ontdooien, kun je er er precies omheen trekken.

Reageer ook