Lievelings: Kip met roomkaas en zongedroogde tomaat in bladerdeeg, met aardappelen en sla

Hoi allemaal! Vanavond heb ik een van ’n lievelingsrecepten klaargemaakt; kip in bladerdeeg. Als iemand me vraagt wat m’n lekkerste recept is, noem ik vaak deze. Omdat ik ‘m zelf heerlijk vind, maar ook omdat ik er altijd zo veel goeie reacties op krijg. Het recept is een combi van wat een oom van me eens maakte (kip gevuld met zongedroogde tomaat, Philadelphia en basilicum) en een recept van AH. Het is makkelijk, SUPER lekker en ook heel leuk voor etentjes bijvoorbeeld. Please, maak dit eens en laat me weten wat je er van vond! En laat ’t vooral aan anderen weten, want ’t is zo’n lekker maaltje. Iedereen moet er van weten; je bent een egoΓ―st als je dit voor jezelf houdt πŸ™‚

Nodig voor één persoon (grote portie (note uit de comments: 1 bol p.p. is genoeg)): 2 vellen bladerdeeg – 1 kipfilet in twee stukken – wat kruidenroomkaas – 2 zongedroogde tomaten – 2 aardappelen – aan handje sla – wat komkommer – sladressing

Verwarm de oven voor tot 180C. Snij de kipfilet in tweeΓ«n en snij er vervolgens gleufjes in die je kunt vullen. Je kipfilet lijkt nu enigzins op een vagina #foodporn. (Haha sorry). Je vult de gleufjes met roomkaas en tomaat (opeens klinkt dit heel dubbel…). Dan rol je de kipfilet dicht en vouw je er een plakje (ontdooid) bladerdeeg omheen. Leg de bolletjes in een ingevette ovenschaal en bak het in 30 minuten gaar. 1 keertje keren in de tussentijd. En het wordt mooier als je ‘m nog insmeert met ei, maar dat is weer een ingrediΓ«nt extra.. Terwijl de kip in de oven staat kook je aardappelen in bouillon gaar. Dat geeft een lekker extra smaakje. Verder maak je salade van sla, komkommer en balsamico sladressing. Klaar!

Het was een lange tijd geleden dat ik dit recept had klaargemaakt (ik vind dat ie ’t altijd slecht op foto’s doet) en ik was haast vergeten hoe onwijs lekker dit toch is. Na twee kipbollen, wat echt wel vult, wilde ik er nog wel drie eten. Mmmm!

Ben jij een van de eerste lezers op m’n blog die dit recept al vaak voorbij heeft zien komen, of kende je het nog niet?

Misschien vind je dit ook lekker:


78 reacties op “Lievelings: Kip met roomkaas en zongedroogde tomaat in bladerdeeg, met aardappelen en sla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.