Hoi allemaal! Vanavond heb ik een van ‘n lievelingsrecepten klaargemaakt; kip in bladerdeeg. Als iemand me vraagt wat m’n lekkerste recept is, noem ik vaak deze. Omdat ik ‘m zelf heerlijk vind, maar ook omdat ik er altijd zo veel goeie reacties op krijg. Het recept is een combi van wat een oom van me eens maakte (kip gevuld met zongedroogde tomaat, Philadelphia en basilicum) en een recept van AH. Het is makkelijk, SUPER lekker en ook heel leuk voor etentjes bijvoorbeeld. Please, maak dit eens en laat me weten wat je er van vond! En laat ‘t vooral aan anderen weten, want ‘t is zo’n lekker maaltje. Iedereen moet er van weten; je bent een egoïst als je dit voor jezelf houdt 🙂
Nodig voor één persoon (grote portie (note uit de comments: 1 bol p.p. is genoeg)): 2 vellen bladerdeeg – 1 kipfilet in twee stukken – wat kruidenroomkaas – 2 zongedroogde tomaten – 2 aardappelen – aan handje sla – wat komkommer – sladressing
Verwarm de oven voor tot 180C. Snij de kipfilet in tweeën en snij er vervolgens gleufjes in die je kunt vullen. Je kipfilet lijkt nu enigzins op een vagina #foodporn. (Haha sorry). Je vult de gleufjes met roomkaas en tomaat (opeens klinkt dit heel dubbel…). Dan rol je de kipfilet dicht en vouw je er een plakje (ontdooid) bladerdeeg omheen. Leg de bolletjes in een ingevette ovenschaal en bak het in 30 minuten gaar. 1 keertje keren in de tussentijd. En het wordt mooier als je ‘m nog insmeert met ei, maar dat is weer een ingrediënt extra.. Terwijl de kip in de oven staat kook je aardappelen in bouillon gaar. Dat geeft een lekker extra smaakje. Verder maak je salade van sla, komkommer en balsamico sladressing. Klaar!
Het was een lange tijd geleden dat ik dit recept had klaargemaakt (ik vind dat ie ‘t altijd slecht op foto’s doet) en ik was haast vergeten hoe onwijs lekker dit toch is. Na twee kipbollen, wat echt wel vult, wilde ik er nog wel drie eten. Mmmm!
Ben jij een van de eerste lezers op m’n blog die dit recept al vaak voorbij heeft zien komen, of kende je het nog niet?
Misschien vind je dit ook lekker:
pharmacy zegt:
Hello!
Sophie zegt:
Ik heb het recept uit de NRC gemaakt, maar Janneke Vreugdenhil had het iets gewijzigd. 20 minuten op 220 graden, maar dat werkte niet goed want toen was het nog niet gaar. Heb daarna nog 5 min de combi erbij aangezet op een laag wattage, en daarna was het goed. Erg lekker, ga het zeker nog een keer maken! En dan volg ik jouw recept gewoon 🙂
Elles zegt:
Eerst even aanbakken in koekenpan en koud laten worden
Anoniem zegt:
Stond al lang in mijn lijstje 'een keer uitproberen', en inmiddels van de week gemaakt. En vandaag…staan ze weer in de oven! Heerlijk!
leonie zegt:
EN? 😀
Charlotte zegt:
Ik heb dit gerecht gemaakt als voorgerecht voor het kerstdiner! (Iedereen 1 bol, zonder te veel bijgerechten) Het viel bij iedereen in de smaak. Het was ook mijn eerste keer en het was heerlijk (Y)
leonie zegt:
Oeeeeh wow machtig voorgerecht! Maar awesome dat 't in de smaak viel!
Anoniem zegt:
We hebben het net op het was echt heerlijk!
Dit gaan wij zeker vaker eten
leonie zegt:
ah wat leuk om te lezen 😀
Anoniem zegt:
Heb het net gemaakt, super lekker! Mijn vriend had nog het idee om er de volgende keer een plakje bacon omheen te doen. Dus dat zullen we de volgende keer wel zien.
leonie zegt:
Ah fijn dat het lekker was 😀 En mooie variatie!
Elles zegt:
Ik doe er katenspek omheen, bak ook eerst even de kip rondom aan en dan in de koelkast
Anoniem zegt:
Klinkt goed. Ik denk dat ik straks deze recept ga uitproberen! Ik wilde gebakken aardappels eten maar ik wist niet dat ik nog meer erbij moest doen. Maar deze wordt het!
leonie zegt:
Heb je het al klaargemaakt?
Anoniem zegt:
ik wil dit voor morgen maken maar nu snap ik niet helemaal hoe je het hebt gesneden… de uitleg is een beetje vaag.
Snij je de kip eerst helemaal door de lengte doormidden(heb je er dus ) en hier dan weer gleufjes in waar je de roomkaas en tomaatjes in stopt? en dan oprollen?
Of heb ik het nu anders begrepen??
Het lijkt me iig heeel erg lekker:):)
leonie zegt:
Helemaal goed begrepen! Je neemt de kipfilet en snijdt 'm in de lengte in, zodat je een groter, platter stuk kip krijgt. Hier snij ik dan weer gleufjes in om de roomkaas er makkelijker in te stoppen en vervolgens vouw je de kip dicht, zodat de roomkaas er niet of bijna niet uit kan smelten!
Anoniem zegt:
Ik heb hem vanavond ook gemaakt hier thuis, viel heel erg in de smaak! Echt heerlijk!!
leonie zegt:
Tof :D:D
Nena zegt:
Ze liggen nu in de oven! Eerste keer, kan niet wachten! Jammieee
leonie zegt:
EN?:D
Linda Ismaili zegt:
Vanavond gemaakt, was heerlijk!
Het zag er niet zo mooi uit als bij jou, maar toch zeker geslaagd!
leonie zegt:
haha prima toch 😉 Fijn dat je het ook lekker vond!
Sylvia zegt:
Kip in de oven. Twee bollen voor mezelf en een p.p. voor de kids. Eten niet alles, dus ben benieuwd… 🙂
leonie zegt:
En???
Elles zegt:
Je kunt voor kleine kinderen ook knakworstjes doen, vinden ze erg lekker
Merel zegt:
Ik vond het erg lekker, maar ik had wat moeite met het gaar krijgen van het bladerdeeg aan de onderkant. Ik denk dat ik ze langer in de oven had moeten zetten of een minder dikke ovenschaal had moeten gebruiken. Of meer onderwarmte in de oven, maar helaas is mijn oven niet zo chique. 😉
Vanavond probeer ik de pasta pesto met trostomaatjes! Nu al zin in!
leonie zegt:
Ja dat bladerdeeg vind ik ook lastig gaar te krijgen. Heb nog niet een goeie manier gevonden helaas.. Maar evengoed is het heerlijk 😉
Hoe was de pasta pesto?
Elles zegt:
In het bladerdeeg gaatjes prikken, dan wordt het beter gaar
Eline zegt:
Dit recept houd ik er in! Om te zorgen dat het niet al te nat wordt, had ik de hoekjes niet helemaal dichtgevouwen zodat het vocht kan ontsnappen. Voor een niet al te grote eter is inderdaad 1 bolletje genoeg, de ander eet ik morgen!
leonie zegt:
Goeie tip! Dank je
Nina zegt:
MMMMMMM Superlekker! Goeie combo en lekker makkelijk:D Danku!
leonie zegt:
NICE:D Graag gedaan!
Anoniem zegt:
Op hoeveel graden zet je de oven ongeveer? Om te voorkomen dat mijn kip straks rauw of droog is 😉
leonie zegt:
180C!
Elles zegt:
De graden die op je bladerdeeg staan, pakje, dan is het oké
Anoniem zegt:
Ik heb al verschillende van jouw recepten gemaakt en ben steeds tevreden. Doe zo verder zou ik zeggen 😉
leonie zegt:
Ah NICE 😀 Daar doe ik het voor!
Anoniem zegt:
Net gemaakt. Geweldig. Dit ga ik vaker maken! 😉
leonie zegt:
Jeeeej! Zo cool dat echt veel mensen m lekker vinden 😀
Anoniem zegt:
Geweldig recept! Heb het net gemaakt (met gebakken aardappeltjes). Het was helemaal niet heel veel werk, ongelofelijk lekker, en ik hou zó van ovenrecepten, minder afwas haha 🙂
leonie zegt:
Heerlijk he:D Ik hou ook van ovenrecepten om dezelfde reden!
Debbie zegt:
Wat een top recept! Heb ze van het weekend gemaakt, weliswaar zonder de tomaatjes, maar dit is een nieuwe favoriet! Het bladerdeeg werd wel wat nattig door de hoeveelheid roomkaas, heb je hier zelf ook weleens last van?
leonie zegt:
Daar heb ik zelf ook last van ja.. Ik las in een reactie op facebook dat iemand ze kleiner maakte; dus kleinere kipstukjes. Ik ga zelf proberen ze de volgende keer vaker te keren en misschien niet in een ovenschaal maar op een rooster klaarmaken (met aluminiumfolie onderin de oven om eventueel vocht op te vangen).
Maar tof dat het lekker was 😀
jaap van willigen zegt:
Hoi,
Naar aanleiding van de opmerking dat de kip wat flauw was, deze de avond van te voren al in een marinade van knoflook,olie en rozemarijn gezet.
I.p.v. bladerdeeg had ik Filodeeg gebruikt. Deze bladen zijn wat groter dus past het wat makkelijker en het wordt lekker knapperig.
En daarna…Heerlijk gegeten!! Vooral bij mijn dochter viel de kip in combinatie met de roomkaas goed in de smaak. Maar 1 bol is zat! En aangezien we hier thuis met z'n drieen zijn, hebben we er nog eetje over voor morgen. Mmmm
leonie zegt:
Ah, dat wordt morgen vechten om de laatste bol! 1 Per persoon is inderdaad genoeg. Ik vind ze alleen zo lekker dat ik altijd weiger maar 1 te maken haha.
Vind je filodeeg lekkerder dan bladerdeeg? Ik heb nog nooit zelf iets met filodeeg gemaakt..
Danny zegt:
Ben erg benieuwd, vrijdag maar eens proberen. Op zich geen grote fan van zongedroogde tomaten, maar ik verras me de laatste tijd constant qua wat ik plots lekker vind, dus dat gaan we gewoon proberen. Alleen wel met gebakken aardappeltjes met wat paprika en sla erdoor denk ik. 🙂
leonie zegt:
Klinkt goed! Als je niet van zongedroogde tomaat houdt, kun je misschien ook gegrilde paprika gebruiken! Ik moet trouwens zeggen dat ik zelf ook niet huge fan van zongedroogde tomaat ben (te sterk van smaak), maar in dit gerecht heb je ook al de smaak van bladerdeeg en roomkaas die vrij sterk zijn. Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden! Laat je het weten?
Danny zegt:
Net op (als in: ik zet net m'n bord neer) en dit was errug lekker! Heb het wel met zongedroogde tomaatjes (well, kreeg er maar één in, wellicht ook door de hoeveelheid roomkaas die ik erin deed 😉 ) gedaan, die smaakte er erg lekker bij. Normaal inderdaad te overheersend, maar dat werd nu mooi gecompenseerd waardoor het erg lekker was. Ga het zeker ook nog eens proberen met gegrilde paprika, ben echt gek op paprika's, maar eerst een recept voor paprikasaus wat ik pas van iemand kreeg. 🙂
Kathelijne zegt:
Klinkt heerlijk! Het staat nu bij mij in de oven, dus met een paar minuten ben ik vast lekker aan het smullen!
leonie zegt:
EN? 😀
Marinda zegt:
Heb het gisteren meteen geprobeerd.
Heb het niet zo op warme zontomaatjes kwam ik achter, dus dat doe ik volgende keer anders.
Bladerdeeg paste er prima omheen hoor mensen 🙂
Vind de kip wel enorm flauw.
Ik denk dat ik volgende keer minstens peper en zout gebruik of de kip marineer.
En denk dat ik te weinig roomkaas gebruikte want dat proefde ik ook niet..
leonie zegt:
ah jammer dat je niet zo enthousiast bent. peper en zout kun je toevoegen. persoonlijk vind ik het niet nodig, maar ik smeer er ook zoveel mogelijk roomkaas (met kruiden!) in.
Jolanda zegt:
Het staat nu in de oven, ben benieuwd! Bladerdeeg paste er net omheen, heb er even een prikkertje in gestoken 🙂
leonie zegt:
En hoe smaakte het??
Anoniem zegt:
Ik kende het recept nog niet nee. De bollen staan nu in de oven. Ik ben heel erg benieuwd! Word het niet flauw?
leonie zegt:
En en en??
Anoniem zegt:
Ik vond het lekker, we hadden er twee zongedroogde tomaatjes ongedaan. Dat mochten er wel 3 worden en de twee bollen waren mij te veel, 1 is prima! Verder super heerlijk gerecht! Heb net ook je wraps met mango, feta, zongedroogde tomaten etc op. Die at ik nu voor de derde kip en nu zonder de kip, ook super lekker!
leonie zegt:
haha voor de derde keer bedoel je? Wat tof! Cool dat je al meer van m'n recepten hebt gemaakt én dat ze in de smaak vallen 😀
Anoniem zegt:
Heerlijk recept! En inderdaad al veel eters blij mee gemaakt! Het is nu ook mijn lievelings;-)
leonie zegt:
Haha wat cool!
Anoniem zegt:
Waar kan je bladerdeeg kopen, of is dit een domme vraag?
Anoniem zegt:
Bij alle supermarkten is bladerdeeg te vinden in het vriesvak
leonie zegt:
Klopt!
Anoniem zegt:
Okee, bedankt beide!Ik had nooit bladerdeeg in de supermarkt eerder gezien namelijk.
Joyce zegt:
Moet dit echt een keer proberen!
leonie zegt:
Zeker!
Anoniem zegt:
snij je de kipfilet doormidden in de lengte of in de breedte??
leonie zegt:
In de lengte! Maar het maakt niet zoveel uit.
Anoniem zegt:
Ik heb hem in de breedte gesneden. Dan past hij ook erg goed.
leonie zegt:
En hoe smaakte het?
STYLONYM zegt:
Kende het recept niet, maar heb net de boodschappen gedaan en ga hem vanavond proberen! Thanks 🙂
leonie zegt:
Ah leuk!! Laat me weten wat je er van vond!
foodandotherfriends zegt:
Wat grappig, kip in bladerdeeg ;).
Klinkt wel lekker! Alhoewel ik bladerdeeg wel al snel te veel vind.
leonie zegt:
Ja het is vrij veel, twee zulke bollen. Maar zo lekker! Je hoeft er ook niet per se nog aardappelen bij te nemen.
10eke zegt:
Ik ken deze nog niet maar ga het volgende week proberen…wordt vervolgd.
Wat een heerlijke visuele opmerking 😉
leonie zegt:
Ah let me know wat je er van vond!
Anoniem zegt:
Die kip lijkt me heel lekker zo! Maar past het wel goed, zon hele kip in bladerdeeg? T lijkt me altijd dat je de kip in vieren moet snijden om het te laten passen in 1 zo'n (redelijk klein) plakje.
Maar ik ga m binnenkort zeker is proberen!
leonie zegt:
Ja het past! Ik had geloof ik 180gr kipfilet. Als je het bladerdeeg wat laat ontdooien, kun je er er precies omheen trekken.