Kerst: Nagerecht: Crumble met rood fruit

Hallo daar:) Hebben jullie gisteren op facebook gezien wat voor HEERLIJK toetje ik had klaargemaakt? Eton Mess! Daar zet ik later nog een receptje van online. Vanmiddag heb ik wederom een toetje voor Kerst uitgeprobeerd en het was heel lekker:) Ik maakte crumble, naar een recept van mijn vriendin Layla.

Recept voor 4 tot 6 personen: Meng in een kom 115gr bloem, 60gr havermout en 100 gr roomboter (kamertemp.) tot een kruimelig beslag. Roer er 50gr bruine basterdsuiker door. Maak ondertussen de fruitvulling door 250gr rood fruit (diepvries, ontdooid) te mengen met een halve appel (mag meer), 2el bruine basterdsuiker en 1 eetlepel roomboter (grof erdoor roeren). Vet een ovenschaal in, doe het fruit erin en top af met het kruimelige deeg. Bak de crumble in 40 minuten op 180C en serveer met een lepel crème fraîche.

Ik vond het echt heel lekker, dus thanks Lay, voor dit recept! Het is geen super zoet desert, maar dat is voor de afwisseling wel eens leuk. Verder is het heel makkelijk klaar te maken en de kleuren passen heel goed bij Kerst! Dus:) Maak dit maar. Hihi!

Misschien vind je dit ook lekker:


3 reacties op “Kerst: Nagerecht: Crumble met rood fruit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *