10 toffe recepten waar je eindelijk tijd voor hebt

Hoi allemaal! Veel mensen zitten op dit moment thuis vanwege het Cornona Virus. Ik wil er weinig negatieve woorden aan vuil maken, omdat ik het al een behoorlijke toestand vind en er online genoeg narigheid te lezen is. Maar! Ik wil je vooral wél positief inspireren in deze gekke tijd. En dat is precies wat ik vandaag ga doen :).

Vandaag heb ik een lijstje met 10 toffe recepten waar sommigen van ons nu eindelijk eens tijd voor hebben. Niets gehaast koken! Neem deze gekke weken als hét moment om de balans in je leven terug te vinden en niet meer zo gehaast te leven. Het kan zijn dat je reistijd over hebt; gebruik die tijd dan nu vooral om lekker te ontspannen; dingen te doen die je normaal niet doet. Lees een boek, een podcast, maak een wandeling, of… duik de keuken in met een tof recept.

De komende recepten zijn allemaal niet moeilijk om te maken (als ik het kan, kan jij het ook), maar vergen nét ff wat meer tijd en aandacht dan normaal. Zin in? Let’s do this!

Pasta met stoofvlees en parmezaan
Laat dit kruidige rundvlees uren op het vuur pruttelen en maak er eventueel zelf verse pasta bij van meel en eieren. Zo kom je toch aan je pasta, ondanks dat het pastaschap in de supermarkt helemaal leeggeroofd is ;-). Recept hier!

Risotto met tomaat, parmaham, rucola, ricotta en basilicum
Bij risotto moet je altijd wel ff een halfuurtje ongeveer in de pan roeren, maar dat is je tijd helemaal waard met dit recept. Heerlijk smaakvol, romig en lekker :D. Recept hier.

Indo Pulled Chicken
Onlangs maakte ik dit recept voor het eerst en misschien had je het toen al voorbij zien komen, maar vond je niet de tijd om er mee aan de slag te gaan? Dit is het moment! Recept hier.

Zelf sushi maken
Jaaaaa, wat een klus is dit! Maar als er iets is waar je nu tijd voor hebt én blij van wordt, dan is het zelf sushi maken. Check hier een paar recepten.

In de pan gebraden kippenbout met abrikozen, rode paprika en rode wijn
Ooooh dit is echt een van mijn favoriete duurt-lang-recepten op mijn blog. Het staat al jaren online en ik heb ‘t zelf ook al een behoorlijke tijd niet gemaakt, maar MEN dit is lekker. Tijd om hier mee aan de slag te gaan deze week. Recept hier!

Zo, even een intermezzo tussen al deze heerlijkheid heen. Ik snap natuurlijk dat lang niet iedereen opeens lekker thuis aan het werk is. Sommigen moeten nog wel naar hun werk, sommigen zullen thuis zitten met jengelende kinderen om hun heen; totáál geen tijd voor deze recepten. Balen!

Ik vind het vooral leuk om even een soort turn te geven aan alle negatieve berichten in het nieuws en online. Laten we deze gekke tijd gebruiken om ons zelf terug te krijgen in een lekkere balans. In plaats van gehaast leven, de kans zien in deze nieuwe -tijdelijke- situatie en er van leren :D. Bijvoorbeeld door uitgebreid te koken en te merken hoe chill en ontspannend dat af en toe kan zijn. Bovendien is het wel lekker om je gedachten even op iets anders te hebben dan alle nieuwsberichten. Podcastje op en koken maar!

Romige truffelrisotto
De kans dat je dit recept al een keer hebt gemaakt is vrij aanwezig, want MAN wat is deze blogpost al vaak gelezen. En terecht; deze romige risotto met truffelolie is zoooo chill. En de ingrediënten zijn vast nog vindbaar in de supermarkt ;-). Recept hier!

Zelf zoervleis maken
Zoervleis is Limburgs stoofvlees. Het is een beetje zurig en zoetig en SUPER lekker. Je zet het uren op ‘t vuur; hoe langer hoe beter. En het grote voordeel van zo’n maaltje als dit als je thuis aan het werk bent? Het hele huis ruikt VERRUKKELIJK. Recept hierzo!

Sri Lankaanse aubergine curry en pompoen curry naar recept van Matey Hut
Yesssss het is tijd om uitgebreid de keuken in te duiken voor een lekkere curry! Niet eentje uit een pakje, maar een die je gewoon helemaal zelf gaat maken. Je moet ervoor even langs de toko, maar dat moet – tot nu toe- nog kunnen. Zin in? Let’s curry!

Zachtgegaarde kip in cola
Oeeeh ook een van de recepten die ik vaak zelf nog eens maak. Ik weet nog goed dat Jan en ik vorig jaar onze housewarming hielden en dat we o.a. deze pulled chicken serveerden en dat we er 40 feestende mensen stil mee kregen. YES, wat zat iedereen te smullen. En boyyyy het is zo’n simpel recept. Het duurt alleen lang. Maar daar heb je nu de tijd voor. Woop woop! Recept hier.

Stoofvlees in bruin bier
Nog een lekkere variant op stoofvlees, is deze manier van rundvlees bereiden in lekker donker bier. Daarvan krijgt het vlees toch echt weer een hele andere smaak. Lekker hartig! En dat is echt verrukkelijk in combinatie met frietjes. Dit wil je! Recept hier.

Veel plezier met koken! En onthoud dat je in de supermarkt afstand houdt van iedereen en goed je handen wast na het bezoekje. En daarna gewoon weer naar huis gaan. Oh en natuurlijk NIET naar buiten gaan als je iets van klachten hebt die lijken op dit virus. Gewoon ff niet doen. Thuisbezorgd is ook awesome in deze dagen. 😀

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

7 reacties op “10 toffe recepten waar je eindelijk tijd voor hebt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *