14 vegetarische recepten voor De Nationale Week Zonder Vlees 2020

Hey you! Van 9 t/m 15 maart is het weer de Nationale Week Zonder Vlees en ik vind dat een heerlijk initiatief. Zelf doe ik er niet streng aan mee, maar ik vind het wel een mooi moment om bewust naar je eigen vleesconsumptie te kijken.

In 2016 heb ik 2 weken lang meegedaan aan een (andere) challenge om minder vlees te eten en het heeft mij echt TOTAAL VERBAASD hoeveel impact dat op mijn eetgewoontes had en tot op de dag van vandaag nog steeds heeft. Ik zie dus absoluut het nut in van jezelf een kleine periode uitdagen, om te zien wat het met je doet. En daarom vind ik De Nationale Week Zonder Vlees een mega goed initiatief.

Als je soms nadenkt over iets minder vlees eten of best nieuwsgierig bent naar vegetarisch eten, dan is dit echt een vet tof moment om je er eens in te verdiepen.

In de blogpost van vandaag deel ik daarom 14 van mijn favoriete vegetarische recepten met je. Ik deel er 14, zodat je ruim de keuze hebt om er de komende week mee aan de slag te gaan. Als je een recept klaarmaakt; laat je het dan weten in een reactie of via Instagram? 😀 THANKS!

Plaattaart met pompoen, burrata, pesto en spinazie
Dit is een van mijn favoriete recepten ooit en ik heb al menig eetdate hier ook fan van gemaakt. Ennn al heel veel lezers hebben ‘m nagemaakt. 😀 Dit recept is makkelijk en absoluut een hit. Hierin mis je vlees totáál niet!
Check het recept hier.

Vegan Turkse Pizza met nepkip
Deze Turkse Pizza is SUPER lekker en staat echt binnen no time op tafel. Je maakt ‘m met wraps, sambal, tomatenpuree, kruidige nepkip en zelfgemaakte knoflooksaus (wat makkelijker is dan je denkt). Een MUST om deze week te proberen!
Het recept vind je hier.

Vegan Aubergine stoofpot (Caponata) met aardappeltjes
Oooh mensen; dit is LEKKER!! Deze stoofpot is zoetig en zuur en smaakvol en fantastisch én helemaal vega. Wat zeg ik; Vegan zelfs! Bonustip bij dit recept: koop de Vegan mayo van Remia; die is echt heel erg lekker.
Het recept vind je hier!

Plaattaart met venkel, geitenkaas en basilicum
Een makkelijk receptje met venkel en geitenkaas. Lekker, smaakvol, licht; het perfecte maaltje voor de momenten dat je niet knettervol wil zitten. 😀 En lekker! MJAM!
Het recept vind je hier.

Loaded zoete aardappel met kikkererwten, feta en spinazie
Sinds kort ben ik fan van loaded zoete aardappel, wat betekent dat je gewoon allerlei ingrediënten op je zoete aardappelfrietjes gooit. En het is geweldig. Deze variant met knapperige kikkererwten is een hit. Ik beloof het!
Het recept vind je hier.

Plaattaart met zoete aardappel, bietjes, geitenkaas en basilicum
Ik maak veel plaattaarten, maar dit blijft m’n favoriet. Het is een recept van een vriendin van me en het is GEWELDIG. Bietjes, zoete aardappel, een mengsel van gember, mango en mascarpone op de bodem… MJAM! Winning!
Het recept vind je hier.

Vegan Mc Chicken wrap
Dit recept is al ja-ren oud en echt een hit op mijn blog én in mijn boek, maar sinds de Vegetarische kipkorn van Mora x De Vegetarische Slager uit is, is er nu dus ook een vega variant van op mijn blog. Vet heerlijk recept. En! Vegan! Als je Vegan mayo of zoetzure saus gebruikt.
Het recept vind je hier.

Wraps met aubergine, mango en komkommer-salsa
Dit recept is wat ingewikkelder en duurt best lang, maar is ZO lekker dat het de tijd helemaal waard is. Heb je zin in mega smaakvol en écht eens iets anders? Ga dan lekker aan de slag met deze ‘makkelijke’ versie van Sabich (een Israelisch gerecht).
Het recept vind je hier.

Salade met truffel, ei, croutons en schnitzel
Je weet; ik hou niet echt van salades. Behalve van deze, omdat ‘ie vol zit met verrukkelijke ingrediënten. Van truffelmayonaise tot een gebakken ei, van vega schnitzel tot zelfgebakken croutons met knoflook. Ooooh, dit is een feestje!
Het recept vind je hier.

Groene curry met paneer en spinazie
In de categorie SUPER simpel heb ik deze groene curry met paneer voor je. Paneer is een soort kaas uit India (gewoon te koop inde supermarkt) en er zit op zichzelf weinig smaak aan. Maar het is echt een tof ingrediënt dat heel erg de smaak van een marinade bijvoorbeeld in zich opneemt. Maak ‘m dus lekker klaar in een curry en het geheel is heerlijk! Toprecept dit.
Check het recept hier.

Romige truffelrisotto 
Dit recept is al jaren een hit op mijn blog en echt al door heel erg veel mensen nagemaakt. Het is zelfs een van de best gelezen artikelen aller tijden! En dat is geheel terecht, want boy wat is deze risotto smaakvol, lekker, romig, truffel-achtig. MJAM! Als er iets is wat je deze week wil maken, dan is het dit recept.
Klik hier voor het recept.

Pompoencurry met boerenkool
Nog zo’n lekker curry-recept is die voor pompoencurry met boerenkool. Ook echt lekker gezond trouwens, yes! Maar echt; dit is heerlijk. Makkelijk, snel, smaakvol en vega. Wat wil een mens nog meer!
Het recept vind je hier.

Pasta met knoflooktomaten, burrata en basilicum
Een van de makkelijkste instapgerechten voor vegetarisch eten is pasta Caprese (tomaat, mozzarella, basilicum). Wil je nou een iets exotischere variant daarvan maken? Maak dan deze pasta met knoflooktomaten uit de oven, burrata (een soort romige mozzarella: teringlekker) en basilicum.
Je vindt het recept hier.

Tortizza’s met avocado, mozzarella en tomaat
Toch wel een van de simpelste gerechtjes hier op mijn blog zijn tortizza’s; oftewel, pizza’s gemaakt van tortilla’s. VET heerlijk. Deze variant met avocado (warm, uit de oven = te gek!), mozzarella tomaat en peterselie is een instant hit en staat hier regelmatig op tafel. Makkelijk, snel, licht en verrukkelijk. Wat wil je nog meer? De mensen die nu heel hard “VLEES!” roepen zijn af.
Het recept vind je hier.

Er staan op mijn blog nog véél meer vegetarische recepten die je allemaal hier terug kunt vinden.

Stuk voor stuk beloof ik van bovenstaande recepten dat je ze heerlijk, makkelijk en snel klaarmaakt, dus dat is awesome :D. Eet smakelijk!

PS: Werd je blij van deze blogpost? Deel ‘m met je vrienden! Via whatsapp, Insta stories of Facebook bijvoorbeeld :).

Oh en pps; het recept van de pasta pesto van de hoofdfoto vind je hiero!

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

5 reacties op “14 vegetarische recepten voor De Nationale Week Zonder Vlees 2020

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *