Vegan auberginestoof met aardappeltjes

Hey allemaal! Het is maandag en dus weer tijd voor een vegetarisch gerecht. Dit keer zelfs een vegan maaltijd. Ik maakte vorige week caponata; dit is een stoofpotje van aubergine met o.a. azijn (zuur), rozijnen (zoet) en kappertjes (kruidig) en het is echt onwijs smaakvol. En lekker!

Het is een van m’n favoriete vega of veganistische recepten, zonder dat je moeite hoeft te doen om het diervrij te maken. Ik bedoel; soms moet je ff nadenken om te bedenken wat je in plaats van vlees door bijvoorbeeld je pasta ofzo doet, maar dit hele gerecht is gewoon van zichzelf al vegan en heel lekker. Dus dat is top. Zin in? Aan de slag!

Nodig voor 2 personen (grote portie): 2 aubergines – 400gr tomatenblokjes – 1 stengel bleekselderij – 2 eetlepels rozijnen  – stuk of 10 Castellino olijven uit pot – 1 eetlepel kappertjes – 1 theelepel suiker – 3 eetlepels witte wijn azijn – 1/2 rode paprika – 30gr pijnboompitten – beetje verse peterselie – 400gr krieltjes zonder schil – 1 bouillonblokje – Vegan mayo

Ik heb dit recept al eens eerder klaargemaakt en daarom vind je de bereiding hierzo.

caponata2

Het is echt een VET lekker recept en al helemaal als je het serveert met vegan mayo. Die van Remia is echt HEEL erg goed (smaakt naar Zaanse mayo), dus ik kan iedereen die dit leest echt aanraden om die er lekker bij te eten. Mjam! Je gaat echt lekker eten. Geniet er van!!

Word jij nummer 35.000?
Ik heb bijna 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D.

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Koop
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *