Leo’s week 52 & 1: Kerst, Oud & Nieuw, werken in het asiel en een BRIL?!

Hoi allemaal! En welkom op woensdag in het normale leven. Alle feestdagen zijn achter de rug en heb ik jullie eigenlijk al een gelukkig nieuw jaar gewenst?! Bij deze!

Vandaag neem ik je -zoals je gewend bent op woensdag- weer mee in mijn afgelopen week. Dit wilde ik vorige week ook al doen, maar kwam er niet van omdat het nieuwsjaarsdag was. Dus even een samenvatting van 2 weken! In die twee weken vierden we Kerst, Oud & Nieuw, ging ik winkelen, werken in het dierenasiel (en daar vond ik wat van), probeerde ik op de valreep van het oude jaar nog ff een nieuwe snack, dineerde ik met m’n gloednieuwe eetclub en meer. Genoeg te vertellen dus.

Heb je er ouderwets zin in? Ik wel!! Ga lekker zitten, pak er een wijntje & chips bij (fuck goede voornemens) en let’s do this!

Maandag 23 december: brak & eetclub
Het was de dag voordat alle Kersttoestanden los zouden barsten 茅n de dag na ons eerste etentje (met vrienden). Dat etentje was fantastisch en daardoor was de maandag wat brak. Maar! Ik had m’n tweede etentje met vrienden op de planning en dus sleepte ik mezelf uit bed.

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.27.14

Om 6 uur had ik afgesproken met m’n Haarlemse eetclub en we gingen vandaag eten bij Marije, die ontzettend lekker vegetarisch had gekookt. Verschillende gerechtjes van o.a. Ottolenghi en het was echt HEERLIJK en mega gezellig. Yay!

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.27.21

Dinsdag 24 december: Kerstavond
Op dinsdag hield ik me bezig met: kerst-boodschappen. Ik kocht de supermarkt om de hoek leeg en ging nog ff met Janneman langs Hanos voor een mooi stuk vlees.

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.27.35
We scoorden de eerste oliebollen van dit jaar! We kochten ze bij de olliebollenkraam tegenover het station in Haarlem en ze waren VET lekker.

Dit jaar vierden we eerste Kerstdag met mijn familie bij ons thuis in Haarlem, dus ik moest inkopen doen voor 6 volwassenen en 2 kinderen en dat voor lunch tot borrel tot diner tot digestief tot ontbijt. Dat was een auto vol 馃槈

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.27.28

Omdat ik op zondag en maandag al etentjes had gehad, had ik op dinsdag niet echt zin om weer uitgebreid te eten en dus aten Jan en ik lekker simpel:

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.27.42
Knorr; als je dit leest; ik wil volgend jaar samen een campagne opzetten waarbij we massaal mensen proberen aan de Knorr-maaltijd te krijgen op kerstavond met de hashtag #kerstmetknorr. Bel me.

Woensdag 25 december: eerste Kerstdag met de familie ter Veld in Haarlem
Eerste Kerstdag was echt mega fijn. Mijn familie kwam dit jaar naar ons toe, wat voor Jan en mij heel relaxt was, want dan hoefden we niet het heel land door te sjezen. Bovendien konden we zo lekker bij ons thuis koken en daar zijn we dol op. Echt fantastisch vond ik dit <3.

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.27.49
Outfitje! Ik hou er van als ik iets “chics”聽en glitterigs draag, om dat dan te combineren met iets stoers. Sneakersss!

We gingen met het hele gezin naar de duinen en daar eventjes wandelen, hebben thuis lekker geborreld, gespeeld met Os en Ollie en heerlijk gekookt met elkaar.

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.28.01
Met z\n 5en in de Ford Fiesta Active: past perfect 馃榾
Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.27.55
Immer vreugdevolle familie Ter Veld XD

Ik maakte op eerste Kerstdag het voorgerecht; een trio van vis, waarbij ik rivierkreeftjes in whisky cocktailsaus serveerde in een slablad, een coquille bakte in spek op de Big Green Egg en blini’s maakte met zalm en roomkaas. Het was VET lekker.

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.28.08

Als hoofdgerecht aten we beef shortribs van de Big Green Egg die Jan en Yorick samen klaarmaakten. En als nagerecht hadden we kaasplank en een simpel toetje met taartbodem. Mjam!

’s Avonds bleef iedereen bij ons slapen en dat was nog even een uitdaging met alle bedden. Maar het is redelijk gelukt. En niemand deed toch een oog dicht, want Olaf krijste te hele boel bij elkaar en Teddy voerde een prachtig miauw-concert op, omdat ‘ie de hele dag onder het bed had gezeten. Hahaha 馃榾

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.26.36
3 van mijn favoriete mensen in 茅茅n foto
Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.26.43
Ook even met mijn eigen baby op de foto

Donderdag 26 december: Tweede Kerstdag in Lemmer
Op donderdagochtend vertrok iedereen weer naar de volgende Kerstplannen en Jan en ik hebben ff 1 uur niets gedaan, haha. Eventjes rust. Maar daarna gewoon聽weer door! Ons volgende plan was Kerst in Lemmer, bij zijn familie.

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.26.23
Op naar Lemmer!

In Lemmer hebben we gezellig geborreld, fantastische kaasfondue gegeten en nat煤煤rlijk moesten we ff spelletjes spelen:

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.28.14
Waarbij ik overigens KEIHARD verloor. Moeilijk聽winnen van de familie Schulte (en aanhang), man; wat zijn ze fanatiek!

Op de vrijdag na Kerst deden we helemaal niets. Ja, the voice of holland kijken in bed. That’s it. Heer-lijk.

Zaterdag 28 december: klussen!
Op zaterdag hadden we de klus-kriebels wel weer te pakken. We zijn ff op pad gegaan naar verschillende woonwinkels, voor de leuk. 脡n scoorden nieuwe lampjes voor naast ons bed.

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.28.21
Belangrijk detail dit: ik moest in 2019 nog even de nieuwe snack de loempidel (loempia frikandel) proberen en deed dat dus maar even dit weekend. LEKKER, maar niet mega speciaal. Wel blij dat ik ‘m gehad heb; ik was ZO nieuwsgierig.

De lampjes聽spoten we ’s middags ook meteen in de kleur die we wilden (messing) en we hingen ze ook maar meteen ff op:

IMG_5476
Tadaaa!

En verder voerden we geen snars uit. Heerlijk!

Zondag 29 december: eten bij vrienden
Op zondag 29聽december hadden we ons laatste etentje staan. We reden naar Rotterdam in de Fiesta Active en gingen daar gezellig dineren bij Luc & Juliana (die vrienden die in Brazili毛 getrouwd zijn). En dat was echt mega gezellig. Luc & Jubs hadden de primeur dat ze voor het eerst ooit聽een maaltijd kookten van mijn blog, v贸贸r mij. Ik zat al wat mee te kijken in de keuken en dacht ‘goh dit recept lijkt VET op mijn recept voor truffelrisotto’. En dat bleek het dus ook te zijn, haha :D.Vvet lekker gegeten uiteraard ;-).

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.29.29

Maandag 30 december: thuiswerken!
Op maandag 30 december ben ik toch wel weer even aan het werk gegaan. Ik wilde eigenlijk voor het begin van het nieuwe jaar (6 januari) al m’n werk uit 2019 afgerond hebben en dus ging ik lekker ff aan de slag. En dat ging wel chill, maar ik vond het ook heel onwennig om zo na Kerst opeens聽weer met werk bezig te zijn. Helemaal omdat je dan de dag erna er toch weer helemaal af bent omdat het dan Oud&Nieuw is… Maar goed; ik kreeg wat gedaan en dat was top.

Dinsdag 31 december: werken in het dierenasiel
En toen had ik op Oudjaarsdag echt fantastische plannen; ik ging samen met Lienke (deargoodmorning)聽vrijwilligerswerk doen in het dierenasiel in Amsterdam. Lienke doet dit al een hele tijd en ik zag een paar weken geleden een story van haar voorbij komen waarbij ze liet zien dat ze dat deed en toen reageerde ik dat ik dat al het hele jaar ook wilde doen. Ik heb namelijk heel 2019 de vrijwilligersvacatures bij DOA in de gaten gehouden, maar nooit gereageerd. Super dom, waarom niet?! Maar zo op de laatste dag van het jaar kon ik t贸ch nog voldoen aan mijn goede voornemen van 2019: me聽meer inzetten voor dierenwelzijn. En dus werkte ik op de laatste dag van het jaar in聽het asiel en maakte ik de hokken van 9 poezen schoon.

IMG_5476s

En ik vond het GEWELDIG.

Ik heb me meteen opgegeven als vrijwilliger bij DOA en ik mag in februari op gesprek komen en dan als het goed is starten. Zin in!

Ik ga dan dus de hokken schoonmaken. Dat doe je in je eentje en je bent gezellig omringd door allemaal lieve asielpoezen die een nieuw huisje zoeken. Helemaal voor mij weggelegd dit werk; ff met m’n hoofd niet bij receptuur & instagram-shizzle, maar gewoon ff met m’n handen aan het werk in een omgeving met聽een miljoen poezen. Love it!

Aan聽het einde van de middag hadden Jan en ik echt toffe plannen. We zouden de zon zien zakken in de zee; als symbolische afsluiter van het jaar waarin we verhuisden naar Haarlem en z贸 vaak naar het strand zijn geweest. We kletsten onder het genot van champagne en de ondergaande zon bij de rand van de branding over 2019 en wat we allemaal verwachten en hopen van 2020 en dat was ZO mooi. ik HOU hier van. En dan samen met de allerliefste man dit moment delen; oooh, wat was het mooi.

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.26.50

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.26.58

’s Avonds was het natuurlijk NYE en Jan en ik hadden besloten om dit jaar lekker thuis te blijven en op de bank te hangen met Teddy. We wisten nog niet hoe Teddy zou reageren op al het vuurwerk, omdat dit onze eerste NYE samen is. Maar het ging redelijk goed. Kijk:

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.25.03
LAWAAI

Hij vond het niet het leukste op aarde, maar tot 12 uur ging het best wel goed. Hij zat dicht tegen ons aan op de bank (doet ie normaal nooit), maar ik was al lang blij dat ‘ie zich veilig voelde bij ons!

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.27.07
Kijk dit bange koppie <3

Na 12 uur sprintte hij onder het bed, maar er gebeurde bij ons in de buurt niet spectaculair veel en uiteindelijk zijn Jan en ik ook gewoon lekker om 1 uur naar bed gegaan. Heerlijk man, zo’n Oud & nieuw. En helemaal niet brak de volgende dag.

Woensdag聽1 januari: Het hele huis schoon
Op 1 januari was het nationale brakdag en dat vond ik HEERLIJK. Rustig op straat, geen nieuwe mails in m’n inbox; gewoon echt even helemaal niets.

Ik was totaal niet brak van de avond ervoor en dus besloot ik om het hele huis eens even te boenen. Heerlijk! Ik heb dit soort buien niet vaak, dus als ik ze heb moet ik er maar flink gebruik van maken. En dus poetste ik alles. CHILL!

Donderdag 2 januari: eindelijk weer eens de kroeg in
Op donderdag sprak ik af met Claartje en Emma, die ik allebei al lang niet had gezien en deden we ff een nieuwjaarsborrel. En dit was echt VET gezellig. Veel leuker dan verwacht, hahaha. Uiteindelijk ging ik pas om half 12 ofzo聽weer terug naar Haarlem, terwijl ik echt had gedacht dat ik rond 9 uur wel weer thuis zou zijn. Vet gezellig en spontaan deze avond. Loved it!

Vrijdag 3 januari: uitgebreid uit eten
Op vrijdag beleefde ik meteen al een hoogtepuntje van 2020; ik wilde al sinds ik in Haarlem woon heel graag eens eten bij Maita. Dit is een Japans-Peruaans restaurant en die beide keukens vind ik GEWELDIG, dus dit moest de hemel zijn.

Samen met vriendin Aniek ging ik er een hapje eten en geweldig was het inderdaad. Mennnn, hier moet ik nog een聽keer naartoe. ZIN IN!

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.30.11

Zaterdag 4 januari: shoppen!
Op zaterdag ging ik ff lekker de stad in met mezelf. Een van de stops was de Ace & Tate, omdat ik聽nog net in 2019 een oogmeting heb laten doen en een hele kleine afwijking blijk te hebben aan m’n oog. Echt heel weinig,聽maar ik merk het tijdens autorijden en ik denk toch dat ik daarom wel ff een bril ga aanschaffen.

Nu聽moet je weten dat brillen mij ECHT ABSOLUUT NIET staan. Ik heb daadwerkelijk 50 brillen gepast en dit is het enige dat niet godsgruwelijk lelijk staat:

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.30.18
Geloof dat ik hier wel mee kan leven

En verder werd ik verliefd op deze wanten van COS, maar ze hebben ze niet in mijn maat dus mocht iemand deze beauties (leren wanten met een ribbel) nog vinden; let me know.

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.30.26

En dat was ‘m jongens! Mijn dagboek van de afgelopen 2 weken.

Vanaf nu is het normale leven echt聽weer gestart. Ik heb m’n werk uiteindelijk allemaal af kunnen ronden van 2019 en kan me nu dus echt lekker focussen op 2020. Ik heb een aantal grote projecten op de planning, dus daar moet ik echt mee aan de slag.

Uiteraard neem ik jou gewoon weer iedere week mee in al m’n belevenissen. Ik hoop dat je net als in 2019, lekker mee blijft lezen. Tot volgende week!

Ik heb bijna 35.000 volgers op聽Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m鈥檔 persoonlijke leven :D.

Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op聽Facebook!

En ja mensen, ik heb n贸g iets aan te smeren鈥 Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat聽hierrrr聽doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

4 reacties op “Leo’s week 52 & 1: Kerst, Oud & Nieuw, werken in het asiel en een BRIL?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *