Aubergine stoofpot met aardappelen (caponata)

Hoi allemaal! Gisteravond heb ik echt super lekker gegeten. Ik had de hele dag al zin in caponata; dat is een Italiaanse aubergine stoof. Het lijkt een beetje op ratatouille, maar smaakt echt heel anders. Ik heb het een keer eerder gemaakt en erover geschreven, maar dit keer gebruikte ik een ander (beter) recept, van Culy.nl.

Het is een aubergine stoof met o.a. kappertjes, rozijnen, aardappelen, pijnboompitten en tomatensaus en het is echt heel lekker. Zin in? Aan de slag!

Nodig voor 2 personen: 1,5 aubergine – 400gr tomatenblokjes – 1 stengel selderij – 2 eetlepels rozijnen  – stuk of 10 Castellino olijven uit pot – 1 eetlepel kappertjes – 1 theelepel suiker – 2 eetlepels witte wijn azijn – 1/2 rode paprika – 30gr pijnboompitten – beetje verse peterselie – 400gr krieltjes zonder schil – 1 bouillonblokje

Snijd de aubergine, paprika en selderij in stukjes. Bak de aubergine in een scheut olijfolie in de pan totdat de stukjes een beetje bruin beginnen te kleuren. Voeg dan de selderij, paprika en pijnboompitten toe en 3 minuten mee. Breng op smaak met lekker veel zwarte peper. Voeg daarna 400ml tomatenblokjes en een scheut water toe en laat dit zo’n 10 minuten pruttelen.

Voeg dan de suiker, azijn, kappertjes en rozijnen toe en laat het nog even pruttelen, een minuut of 5. Kook in de tussentijd de aardappelen in 8 minuten beetgaar in een pan met ruim water en een bouillonblokje.

Doe de caponata in een diep bord, serveer de aardappelen er bij en de peterselie erover. Strooi er wat peper en zout over en vergeet niet de olijfjes erdoor te roeren! Eet smakelijk!

caponata2

Ik vond het echt een SUPER geslaagde maaltijd. Dit is écht heel erg chill. En…. vegan! Ja ja, vet goed! Door de azijn is het een klein beetje zuur, maar de rozijnen zorgen voor wat zoetigheid. In combinatie met de kappertje sen olijven is dat het vrij awesome. En aubergine als basis is ook gewoon top. Ik heb echt heer-lijk gegeten. Ik hoop jij ook!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?


3 reacties

Sanne -

Klinkt goed, ik ga het vanavond maken.
Met selderij bedoel je toch het kruid en geen bleekselderij? Misschien een domme vraag, maar omdat je het over een stengel hebt moest ik meteen aan bleekselderij denken haha.
Misschien ook lekker met een uitje? Zoals in het oorspronkelijke recept.
Ik ben benieuwd :)

leonie -

Wel bleekselderij!

Jennifer -

Omg. Het was echt hemels!!!!!! Niets overdreven, ga ik zeker vaker maken

Reageer ook