Flammkuchen met gerookte zalm, kappertjes en rode ui

Door Elske – Hallo jij! Joehoe, ik at vanavond VET lekker en ben daarom dus helemaal content met de situatie. Het was super makkelijk, heel erg lekker én, totaal niet onbelangrijk, ik had weinig afwas. Je snapt nu vast waarom ik erg tevreden ben. En nu kan ik wel een lange intro gaan houden hoe ik bij het recept kwam enz. enz. maar daar zit je vast niet op te wachten. Goed, meteen maar over tot het recept? Ja toch? Let’s go!

Nodig voor 1 persoon *: 1/3e rol flammkuchen deeg (deze) – 75 gram gerookte zalmfilet – 1 volle eetlepel crème fraîche – theelepel kappertjes – halve rode ui – hand rucola
* ik at dit als licht avondmaal, maar wanneer je de hele rol gebruikt kan je dit ook leuk als hapje of voorgerecht serveren door het in meerdere stukken te snijden. Doe dan alle hoeveelheden maal 3, behalve de ui. Zoek daar een grote voor uit.

Verwarm je oven voor op 200 graden en rol het flammkuchen-deeg uit. Besmeer met de eetlepel crème fraîche. Snijd de ui in dunne ringen en leg deze op de crème fraîche. Doe dit samen voor 10 minuten in de oven. Qua temperatuur kunnen ovens veel van elkaar verschillen dus ik zou zeggen: hou je deeg een beetje in de gaten. Check na zo’n 8 minuten of het deeg al niet verkleurd of te hard gaat.

Na zo’n 10 minuten (of als je flammkuchen al begint te verkleuren) haal je de flammkuchen uit de oven. Beleg nu met de zalm en de kappertjes. Doe dit nog voor zo’n 2 minuten in de oven; de zalm moet niet te gaar worden, maar wel een warm en je deeg moet een beetje verkleurd/bruin en knapperig zijn. Haal je flammkuchen daarna uit de oven en top af met de rucola. Eet smakelijk :D.

Man, dit was alles wat ik wilde; simpel, snel en fantastisch. MJAM, lekker gegeten! Dikke aanrader is om, wanneer je nog wat crème fraîche over hebt of toevallig boursin of kruiden roomkaas in huis hebt, hier nog wat kloddertjes van op je flammkuchen te leggen. Extra smaak! Ik denk dat ik de volgende keer wil proberen om het flammkuchen deeg zelf te maken.. Iemand tips hoe ik dat het beste kan doen? Let me know!

flammkuchen_zalm_kappertjes

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen via andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Flammkuchen met gerookte zalm, kappertjes en rode ui

  • Lisette zegt:

    Flammkuchen deeg is bijna hetzelfde als pizzadeeg, dus je kunt hetzelfde recept daarvoor gebruiken. Alleen lekker dun uitrollen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *